reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja tez kiedyś nie panikowalam. Nawet jak lekarz panikowal to uważałam ze przesadza. Od szóstego miesiąca miałam skrócona szyjke, rozwarcie na 0,5 cm. Dostawalam fenoterol na powstrzymanie skorczow i jeszcze coś na przyspieszenie rozwoju płuc u dziecka. Bo miałam nie doczekać do końca. Miałam leżeć, a nie lezalam bo nie miałam na to czasu. Mój syn urodził się cały i zdrowy w 38 tygodniu.
Panikuje tylko teraz. Chyba to przychodzi z wiekiem.

reklama
Dorcia to przychodzi wraz z doswiadczeniami ;-) i naszym uswiadomieniem.

Moja szyjka ma 4,4cm bez lejka... cokolwiek to oznacza ;-)
Karo Ty pracujesz jeszcze?? jak tak to uciekaj na zwolnienie i leniuucchuuj ile wlezie, nie chodz za duzo i nie dzwigaj nic. Dla mnie ostatnio 1,5kg jablek bylo za duzo i rozlozylam sobie na dwie torby :-D a jak pochodze okolo godziny to juz padnieta jestem... i chodze slimaczym tempem, bo zolwie sa szybsze ode mnie :-D a co to bedzie potem?? ;-)

W tym zolwim tempie to cos jest, bo ja tez sie czuje ociezala mimo, ze nie przytylam duzo, bo tylko 6 kg. Ale widac to dla mnie juz jest obciazenie i sapie jak lokomotywa, a jak sie obracam z boku na bok w lozku to juz w ogole jak sprawna inaczej.

Moj ostatnio mi powiedzial, ze jak chce zmienic bok w trakcie snu... to najpierw siadam a potem dopiero zaczynam sie usadawiac do zmiany :-D musi to komicznie wygladac :-D Kitus ja mam juz choc nie, jak na moje mozliwosci to dopiero +5,5kg

No ale ty Myszko musisz trzymac diete przez wora....to inna sprawa, a ja sie opycham:eek: Wlasnie mam ochote na marsa..ile rzy otworze lodowke to on na mnie tak patrzy....i patrzy i chyba dluzej tego wzroku nie wytrzymam:cool2:

Izka nie, nie miałam żadnych objawów. Mój mały rozwijał się książkowo do 36 tyg. Wtedy też coś się zaczęło dziac, przestał rosnąc Prawdopodobnie miałam jakiś zakrzep w pępowinie i mały był niedotleniony. Antykoagulant wiąże się z obumarciem płodu w 3-im trymestrze ciąży. Przy wcześniejszych poronieniach najczęściej jest to zespół antyfosfolipidowy, którego częścia jest tez antykoagulant.
Niedawno mój gin pytał czy np puchną mi nogi, więc jest to pewnie jeden z objawów.

Myszka, Gatto rozbawiłyście mnie tymi opowieściami :-D u mnie jeszcze nie jest tak źle, trochę sapie ale to też wina mojego przewlekłego kataru, ciągle zapchanego nosa i torbieli w zatokach. Ze spaniem to jest dramat- w ciągu 8 godzin snu wstaję 6 razy na siku :szok: ostatnio zapisywałam w nocy kreski na kartce. Plecy mi dokuczają głównie nocą- wczoraj spałam na kanapie w salonie i było jakby lepiej. Materac w sypialni coś mi nie służy.

Dziewczyny kiedy zaczyna sie III trymestr??? Mozna jeszcze chodzic do dentysty w III?? przez to wszystko nie mialam okazji isc do dentysty, a chcialam sprawdzic stan i w razie czego podleczyc cos. Glownie chodzi mi o kamien, bo bylam umowiona a przez opercaje musialam odmowic.

reklama
Eelenka progesteron wlasnie sie tak bada w 21-22dc i spada dzien, dwa przed miesiaczka. Lekarz dobrze zrobil badania, a co do tego nadgorliwego ja bym zostala... lepsze to niz olewcze podejscie. Pozostaje tylko zachowac zdrowy rozsadek i jesli nie robilas testu, a jak piszesz progesteron byl w normie to nie ma co zakladac, ze to byla strata. Czasami macica musi sie oczyscic i wtedy sa takie jazdy. Ja dawno temu z nerwow nie mialam miesiaczki 3 miesiace i jak ze mnie chlusnelo wlacznie z bolem to sadzilam ze poronilam... na usg w szpitalu poinformowali mnie, ze macica nie wyglada jakby cos sie tam dziwnego dzialo, a napewno nie na poronienie. Glowa do gory i nie wmawiaj sobie czegos czego moglo nie byc. Idz do tego nadgorliwego ginka i mu o tym powiedz czym wczesniej tym lepiej, a on zaloze sie ze juz zerknie na macice i bedziesz pewna czy to bylo poronienie czy zwykle oczyszczanie. Czasem nie wszystko z nas schodzi w trakcie jednego cyklu stad takie anomalie ;-) ale nie ma powodu do dramatyzowania. Mozesz jeszcze zrobic kontrolna bete HCG powinno pokazac gdyby ciaza jednak byla.

Ok, masz rację, nie będę się zamartwiać bo nie ma sensu, jak dalej jutro nie będzie miesiączki to pójdę do mojego nadgorliwego gina i niech on już bada. Bardzo dziękuję, mimo wszystko się uspokoiłam dosyć!

Do góry