reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Suana gratuluje!!!!! Toxo sie nie martw, tylko staraj sie uwazac. Nie grzeb w ziemi bez rekawiczek, nie jedz surowych ryb, jajek i miesa, myj dokladnie owoce i warzywa, zeby nie bylo brudu i bedzie ok!
A kociak sie juz do was przyzwyczail i wy do niego???

Ewikewik a musicie czekac ze starankami?? wiesz jak organizm jest przygotowany to przyjmie fasolinke!:tak:

Dziewczyny zrobiłam test i...II :)))) Nie wierzę, że udało się za pierwszym razem! Teraz sie trochę martwię bo moja pani gin przyjmuje dopiero we wtorek a jak z nią ostatnio rozmawiałam to mówiła, że na pewno będę musiała brać dupka. No i nie mogę się do niej dodzwonić, żeby zapytać w jakiej dawce.. 1, 2 dziennie? Brzuch mnie kurcze pobolewa odrobinę więc wolałabym brać jak najszybciej..

Kurcze, cieszè się i nie wierzę jednocześnie!

Kochana gratuluję i życzą spokojnych 9 miesięcy!!!!

A ja mam wrażenie, że od wczoraj cycki mi ze 2 rozmiary urosły :confused2:

Dzięki dziewczyny! Trzymajcie kciuki, żeby tym razem wszystko było dobrze.. I absolutnie żadnych krwawień!

Zapominajka, Nanu, to wasze testy owu przyniosły mi szczęście :))

Iza, trzymam kciuki za Twoje testowanie! Daj znać

Ewikewik, ja po porodzie @ dostałam dopiero po 3 m-cach i też byłam przeszczęśliwa ;)

Marta to ty już powoli na finiszu :)))

Myszko, ja w poprzedniej ciąży nauczyłam się nawet nóż i deskę wyparzać jak robiłam cokolwiek z mięsem surowym. I też czytałam, że najmniej zarażeń tokso jest od kotów a znacznie więcej z jedzenia. Ale i tak wolę go przebadać i mieć 100% pewności.

Gatto, kociak się już u nas zadomowił i aż sama jestem zdziwiona jak szybko. Jest przekochany, przyłazi się przytulać jak tylko leżymy na kanapie. I szaleje za pluszowymi myszkami :)

Tekla, cc miałam na początku czerwca, więc do zajścia w ciążę minęło jakieś 5 miesięcy.

Tak bym chciała, żeby to była bezproblemowa ciąża..

Suana! Bardzo trzymam kciuki za Ciebie. Tez chce zacząć starać się jak najszybciej, ale we wtorek miną mi dopiero 4 tygodnie po cc ;( wiec jeszcze trochę muszę poczekać.

Tekla ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że pomógł mi bardzo powrót do pracy. Dzięki temu dni mam zajęte a czas leci szybciej. A przez te kilka miesięcy sporo mi się w głowie poukładało. Choć wiadomo, że wciąż bardzo to przeżywam to jednak już zdarzają mi się dni, że mniej rozmyślam o tym co się stało. I nie potrzebujè już tak bardzo często chodzić na cmentarz.
Nie ukrywam, że dużą rolę terapeutyczną pełni kociak ;)

Gatto lekarze mówią, żeby odczekać 3 miesiące, dziecko straciłam w piatym miesiacu. Trochę muszę odsapnąć choć psychicznie chcę już!

reklama
laski nie wytrzymałam i też zrobiłam dzisiaj test i coooo II krechy :D
ale w związku z tym, że im nie wierzę, bo w tamtym miesiącu też mi pokazał dwie krechy a za kilka dni przyszła @ to sobie pojdę jutro na betę. I kurde dalej pobolewa mnie brzuch jak na okres :/ najgorsze jeszcze te plamienia, w sumie od wczoraj wieczorem nic nie ma.. ale pewnie znowu jak trochę pochodzę to się pojawią :/ cholera wie co to było.

Do góry