reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Dziewczyny zrobiłam test i...II :)))) Nie wierzę, że udało się za pierwszym razem! Teraz sie trochę martwię bo moja pani gin przyjmuje dopiero we wtorek a jak z nią ostatnio rozmawiałam to mówiła, że na pewno będę musiała brać dupka. No i nie mogę się do niej dodzwonić, żeby zapytać w jakiej dawce.. 1, 2 dziennie? Brzuch mnie kurcze pobolewa odrobinę więc wolałabym brać jak najszybciej..

Kurcze, cieszè się i nie wierzę jednocześnie!

Ostatnia edycja:
suano gratuluje! Jak się cieszę aż mam łzy w oczach! Cudownie! Do wtorku szybciotko czas zleci! Mi też się udało w pierwszym miesiącu starań! Teraz tylko spokój i cierpliwość! Życzę nudnych dziewięciu miesięcy!
Iza to ja spokojnie poczekam na Twoje II

Suana co do duphaston to myśle, że jak będziesz brała nawet 2x 1 tab teraz to nic się złego nie stanie! Przecież to progrsteron, który pomaga utrzymać ciążę. Lekarz na wizycie albo zmniejszy albo zwiększy dawkę! Może brzuszek pobolewać przecież maluszek się zagnieżdza, macica sie rozciąga więc i jajniki mogą pobolewać. Zawsze możesz wziąść nospe do 6 tab. na dobę! I nie stresuj się!:))))))

Już się dodzwoniłam, mam brać 2x1 i przyjść w środę. W pon pójdę jeszcze na betę, tak dla pewności.. I tokso sprawdzę, bo nie zdążyliśmy jeszcze kociaka przebadać. Powoli zaczyna to do mnie docierać :)

suana gratulacje!! nudnej ciąży życzę :-) cieszę się Twoim szczęściem. Lekkie bóle w dole brzucha są wskazane bo fasolka się zagnieżdża i więzadła się naciągają. Nie ma się co martwić na zapas. Wiem, że łatwo powiedzieć ale naprawdę trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

Marta, pochwal się jak tak zakupy? Udane?

Zakupy udane ale nie kupiliśmy nic takiego słodkiego tylko same praktyczne rzeczy- wanienkę, pieluszki tetrowe, majtki siatkowe, wkłady poporodowe itp. Mam kilka malusich skarpetek, czapeczkę i kaftanik.
Chciałam się Wam pochwalić, że oto dzisiaj zaczynamy 8 miesiąc!! :-D:-D:-D

Gatuluję zaciążonym, trzymam kciuki za starające się ;-) A ja, jak porąbana, cieszę się z miesiączki. Bo parę dni temu "płakałam", że drugiej @ po poronieniu nie ma i nie ma. No to jak siurnęłoooooooooooooo! Jeszcze jedna @ i dołączamy do starających się. Oby nam szczęście sprzyjało bo dzieci nie mamy ( takich w domu, bo córeczka od września na cmentarzu...) a ja już mam 40 lat...

aaaaa suana super super super!! od rana myślałam o Tobie, ogormnie się cieszę, że Ci się udało!!
teraz przesyłaj fluidki dalej, bo ja może jutro albo w pon zatestuję.. ehh ale jakoś czarno to widzę, bo jak pochodzę trochę to dalej mam to plamienie :(

reklama
czesc dziewczynki :-)

Suana gratuluje i strasznie nudnej ciazy zycze :-) kociakiem sie nie stresuj bardzo malo zwierzakow ma tokso, czesciej jest jednak w surowym miesie i rybach. Mnie ginek zabronil jesc jajka na miekko, oczywiscie sushi i tatara, dokladnie myc lapki po pracy z miesem lacznie z paznokciami. Do srody zleci zanim sie obejrzysz, a potem oczekiwanie kieeeeeeeeedy mina nastepne 2 tyg zeby juz serduszko podejrzec ;-)

Do góry