reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

No widzisz to juz mamy trzech ginow co mowia to samo, wiec musi tak byc ;-)
Ja mam wizyte dopiero 26.10 ale gdyby cos mnie martwilo mam od razu przychodzic...dobrze takie podejscie dziala na moja psyche, bo niby mam normalnie, standardowo prowadzona ciaze co 4 tyg wizyta, ale dal mi mozliwosc odwiedzin gdybym schizowala ;-) i poki co jest spokoj.
To czekamy na 10-tego ;-) i nowe fotki :-)

reklama
A no, jakies nowe fotki by sie przydaly:tak: No i chcialabym wiedziec jak ten moj Gattino sobie radzi. Do operacji jeszcze miesiac, wiec pewnie sie wzmocni troche.

Ja też mam podobne założenie,ze to TERAZ. To umowmy się tak: ja będę trzymała kciuki za Ciebie a Ty za mnie:) I na pewno się nam obu uda i bęziemy razem na lipiec2013 :)Czego Ci z całego serca życzę :)

I jeszcze magda_88 sie z nami załapie. Magda ,za Ciebie też kciukam:)

Patrzę dalej na oferty i mogę iśc na kurs spawacza albo do pracy jako windykator:) Tak to jest akurat dla mnie :))

umowa stoi :-) mam nadzieje, ze moja @ przyjdzie lada dzien, i bede mogla sie zaczac starac :-D juz nie moge sie doczekac :-) UDA SIE DZIEWCZYNY!!!! :-D

No a co?? Zeby se nie myslal, ze mu to alua na sucho ujdzie :-D
Za miesiac to juz bedzie kawal chlopa cos kolo 25-30cm i z 400-600gram zywej wagi...to i kop bedzie juz zdrowy :-D

Ostatnia edycja:
Danutaski, przede wszystkim zapomniałam napisać że Twoja Nina jest również słodziutka. Fotki rewelacja- pierwsza klasa. Zresztą wszystkie dzieci cudnie wyglądają jak są takimi malutkimi istotkami....:tak:

Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to w pierwszym miesiącu życia noworodek powinien przybrać od 500 do 1000 g. Biorąc pod uwagę Twoją 2 tygodniową Ninę to trochę mało, ale może do ukończenia pierwszego miesiąca jeszcze przybędzie na wadze. Moja Lidia przybrała więcej ale ona już za 2 dni kończy miesiąc. Wszystko w granicach jednak w tych górnych granicach normy ;-)
Jednak cieszę się że karmię ją piersią( Kaso;-)), bo często słyszałam że to głównie po modyfikowanym mleku dzieci tyją szybciej. I to prawda (Gatto) że oznacza to dla mnie iż wszystko w porządku. Moja córcia w ciągu dnia potrafi przystawiać się do cyca co 2 godziny, ale zdarza się że robi sobie dłuższe przerwy i co 3-4. Najważniejsze że w nocy daje mi ładnie pospać i budzi się tylko 2 razy (jaka mądra- wie że noc jest od spania i regenerowania ;-):-D) , przez co ja chodzę wyspana i wypoczęta.

A u Ciebie jak Danutaski, w nocy też ściągasz czy jak? Jak często ją karmisz w nocy?

Ogólnie czuję się już superowo, po odchodach poporodowych już praktycznie ani śladu, krocze zagojone. Jest bardzo dobrze. Codziennie (szczególnie teraz kiedy jest ciepło) staramy się wychodzić na powietrze i na słoneczko.
No i jeszcze jedno- Ty Kochana Danusiu , oprócz Ninki masz jeszcze pracę a ja oprócz Lidii mam synka, którym zająć też się trzeba :tak:

Ja też jestem za tym abyście pokazywały swoje brzuszki, bo nawet się nie obejrzycie a ten czas Wam tak szybko zleci jak nam i potem już tylko za tymi brzuszkami będziecie tęskniły....Ja bynajmniej tak mam...Po prostu kiedy patrzę na ciężarne to aż żal że już tak szybko te 9 miesięcy minęło....No ale mam przy sobie już 4 kilo SZCZĘŚCIA a to najważniejsze ;-)

Mamuska w pierwszych tyg dzieci roznie przybieraja, potem z reszta tez. W przypadku Niny i Lidii to Lidia jest starsza o cale zycie Ninki...nie da sie tego tak porownac jak to zrobilas, byc moze straszac Danutaski zupelnie bez powodu. Najwazniejszy fakt to czy dziecko ma apetyt! Moj raz przybieral, raz stal w miejscu wagowo a czasem lecial w dol w okresie wzmozonego wzrostu. Apetyt jest wazny a nie ile wg tabeli powinno miec.
Danutaski ja zeby sprawdzic jak tresciwe mleko mam odciagalam troszke do szklanki i zostawialam, na gorze pojawia sie cos w podobie do mleka krowiego, warstwa tluszczowo-odzywcza, a na dole zostaje woda. Najlepiej jak jest pol na pol ;-). Sama zreszta widzisz co ile mala jest glodna i sie domaga, normy sa 3-4 godziny miedzy posilkami.
I nie martw sie wszystko jest w porzadku i nie stresuj sie, bo stres znow ma ogromny wplyw na laktacje.
Mamuska spojrz w ksiazeczke Lidii na wage gdy miala cos ponad tydz...

Ostatnia edycja:
reklama
2tyg to kawal czasu cale Ninki zycie :-)
Mamuska czasem warto sie zastanowic co sie pisze i przeczytac swoj post zanim sie opublikuje. Po co porownywac dzieci, gdy juz sama ciaza ciazy nie jest rowna! A gdyby tak wszyscy byli wymiarowi wg szablonu to ulicami chodzilyby klony...

Do góry