reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

No widzisz to juz mamy trzech ginow co mowia to samo, wiec musi tak byc ;-)
Ja mam wizyte dopiero 26.10 ale gdyby cos mnie martwilo mam od razu przychodzic...dobrze takie podejscie dziala na moja psyche, bo niby mam normalnie, standardowo prowadzona ciaze co 4 tyg wizyta, ale dal mi mozliwosc odwiedzin gdybym schizowala ;-) i poki co jest spokoj.
To czekamy na 10-tego ;-) i nowe fotki :-)

reklama
A no, jakies nowe fotki by sie przydaly:tak: No i chcialabym wiedziec jak ten moj Gattino sobie radzi. Do operacji jeszcze miesiac, wiec pewnie sie wzmocni troche.

Ja też mam podobne założenie,ze to TERAZ. To umowmy się tak: ja będę trzymała kciuki za Ciebie a Ty za mnie:) I na pewno się nam obu uda i bęziemy razem na lipiec2013 :)Czego Ci z całego serca życzę :)

I jeszcze magda_88 sie z nami załapie. Magda ,za Ciebie też kciukam:)

Patrzę dalej na oferty i mogę iśc na kurs spawacza albo do pracy jako windykator:) Tak to jest akurat dla mnie :))

umowa stoi :-) mam nadzieje, ze moja @ przyjdzie lada dzien, i bede mogla sie zaczac starac :-D juz nie moge sie doczekac :-) UDA SIE DZIEWCZYNY!!!! :-D

No a co?? Zeby se nie myslal, ze mu to alua na sucho ujdzie :-D
Za miesiac to juz bedzie kawal chlopa cos kolo 25-30cm i z 400-600gram zywej wagi...to i kop bedzie juz zdrowy :-D

Ostatnia edycja:
Danutaski, przede wszystkim zapomniałam napisać że Twoja Nina jest również słodziutka. Fotki rewelacja- pierwsza klasa. Zresztą wszystkie dzieci cudnie wyglądają jak są takimi malutkimi istotkami....:tak:

Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to w pierwszym miesiącu życia noworodek powinien przybrać od 500 do 1000 g. Biorąc pod uwagę Twoją 2 tygodniową Ninę to trochę mało, ale może do ukończenia pierwszego miesiąca jeszcze przybędzie na wadze. Moja Lidia przybrała więcej ale ona już za 2 dni kończy miesiąc. Wszystko w granicach jednak w tych górnych granicach normy ;-)
Jednak cieszę się że karmię ją piersią( Kaso;-)), bo często słyszałam że to głównie po modyfikowanym mleku dzieci tyją szybciej. I to prawda (Gatto) że oznacza to dla mnie iż wszystko w porządku. Moja córcia w ciągu dnia potrafi przystawiać się do cyca co 2 godziny, ale zdarza się że robi sobie dłuższe przerwy i co 3-4. Najważniejsze że w nocy daje mi ładnie pospać i budzi się tylko 2 razy (jaka mądra- wie że noc jest od spania i regenerowania ;-):-D) , przez co ja chodzę wyspana i wypoczęta.

A u Ciebie jak Danutaski, w nocy też ściągasz czy jak? Jak często ją karmisz w nocy?

Ogólnie czuję się już superowo, po odchodach poporodowych już praktycznie ani śladu, krocze zagojone. Jest bardzo dobrze. Codziennie (szczególnie teraz kiedy jest ciepło) staramy się wychodzić na powietrze i na słoneczko.
No i jeszcze jedno- Ty Kochana Danusiu , oprócz Ninki masz jeszcze pracę a ja oprócz Lidii mam synka, którym zająć też się trzeba :tak:

Ja też jestem za tym abyście pokazywały swoje brzuszki, bo nawet się nie obejrzycie a ten czas Wam tak szybko zleci jak nam i potem już tylko za tymi brzuszkami będziecie tęskniły....Ja bynajmniej tak mam...Po prostu kiedy patrzę na ciężarne to aż żal że już tak szybko te 9 miesięcy minęło....No ale mam przy sobie już 4 kilo SZCZĘŚCIA a to najważniejsze ;-)

Mamuska w pierwszych tyg dzieci roznie przybieraja, potem z reszta tez. W przypadku Niny i Lidii to Lidia jest starsza o cale zycie Ninki...nie da sie tego tak porownac jak to zrobilas, byc moze straszac Danutaski zupelnie bez powodu. Najwazniejszy fakt to czy dziecko ma apetyt! Moj raz przybieral, raz stal w miejscu wagowo a czasem lecial w dol w okresie wzmozonego wzrostu. Apetyt jest wazny a nie ile wg tabeli powinno miec.
Danutaski ja zeby sprawdzic jak tresciwe mleko mam odciagalam troszke do szklanki i zostawialam, na gorze pojawia sie cos w podobie do mleka krowiego, warstwa tluszczowo-odzywcza, a na dole zostaje woda. Najlepiej jak jest pol na pol ;-). Sama zreszta widzisz co ile mala jest glodna i sie domaga, normy sa 3-4 godziny miedzy posilkami.
I nie martw sie wszystko jest w porzadku i nie stresuj sie, bo stres znow ma ogromny wplyw na laktacje.
Mamuska spojrz w ksiazeczke Lidii na wage gdy miala cos ponad tydz...

Ostatnia edycja:
reklama
2tyg to kawal czasu cale Ninki zycie :-)
Mamuska czasem warto sie zastanowic co sie pisze i przeczytac swoj post zanim sie opublikuje. Po co porownywac dzieci, gdy juz sama ciaza ciazy nie jest rowna! A gdyby tak wszyscy byli wymiarowi wg szablonu to ulicami chodzilyby klony...

Do góry