Danutaski, przede wszystkim zapomniałam napisać że Twoja Nina jest również słodziutka. Fotki rewelacja- pierwsza klasa. Zresztą wszystkie dzieci cudnie wyglądają jak są takimi malutkimi istotkami....
Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to w pierwszym miesiącu życia noworodek powinien przybrać od 500 do 1000 g. Biorąc pod uwagę Twoją 2 tygodniową Ninę to trochę mało, ale może do ukończenia pierwszego miesiąca jeszcze przybędzie na wadze. Moja Lidia przybrała więcej ale ona już za 2 dni kończy miesiąc. Wszystko w granicach jednak w tych górnych granicach normy ;-)
Jednak cieszę się że karmię ją piersią(
Kaso;-)), bo często słyszałam że to głównie po modyfikowanym mleku dzieci tyją szybciej. I to prawda (
Gatto) że oznacza to dla mnie iż wszystko w porządku. Moja córcia w ciągu dnia potrafi przystawiać się do cyca co 2 godziny, ale zdarza się że robi sobie dłuższe przerwy i co 3-4. Najważniejsze że w nocy daje mi ładnie pospać i budzi się tylko 2 razy (jaka mądra- wie że noc jest od spania i regenerowania ;-)
) , przez co ja chodzę wyspana i wypoczęta.
A u Ciebie jak
Danutaski, w nocy też ściągasz czy jak? Jak często ją karmisz w nocy?
Ogólnie czuję się już superowo, po odchodach poporodowych już praktycznie ani śladu, krocze zagojone. Jest bardzo dobrze. Codziennie (szczególnie teraz kiedy jest ciepło) staramy się wychodzić na powietrze i na słoneczko.
No i jeszcze jedno- Ty Kochana
Danusiu , oprócz Ninki masz jeszcze pracę a ja oprócz Lidii mam synka, którym zająć też się trzeba
Ja też jestem za tym abyście pokazywały swoje brzuszki, bo nawet się nie obejrzycie a ten czas Wam tak szybko zleci jak nam i potem już tylko za tymi brzuszkami będziecie tęskniły....Ja bynajmniej tak mam...Po prostu kiedy patrzę na ciężarne to aż żal że już tak szybko te 9 miesięcy minęło....No ale mam przy sobie już 4 kilo SZCZĘŚCIA a to najważniejsze ;-)