reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witajcie kochane
nie wiem co mi wczoraj było, ale dzisiaj już nie mam gorączki :eek: i czuję się dobrze!
Wczoraj przejechałyśmy na apapie, cały dzień na zamianę leżałam i spałam, wypociłam z siebie chyba całe wiadro a wypiłam dwa żeby się nie odwodnić i żeby starczyło na produkcję mleczka, położna kazała karmić i wziąć dodatkowo rustinoscorbin na wzmocnienie.
Myszka2829 gardło mnie nie boli, przeziębiona nie jestem, nie miałam styczności z nikim chorym.
Magda_88 to oby słowa Twojego mężczyzny były prorocze &&&&&&
ja bym na razie zostawiła granice temperatur tak jak wstawiłaś, a w razie czego zawsze można zmienić ;-)
Kochająca_mamo30 Nina jak się urodziła ważyła 2930, jak wychodziłyśmy ze szpitala miała jak dobrze pamiętam 2790, a dzisiaj byliśmy u lekarza na wizycie, Ninka ma równo 2 tygodnie i waży już 3100. Wypija moje mleczko z butelko ok 550ml dziennie, mamy średnio 8 karmień w ciągu doby, wczoraj młoda pobiła rekord i po karmieniu spała 4,5 h w dzień :eek: - wybudzaliśmy ją na kąpiel. Położna powiedziała że jak na razie dostajemy szóstkę! To tyle chwalenia (tak to jest że jak się chwali to się zazwyczaj przechwali i potem są czary-mary - utrudnianie :-p), Nina zaraz się wybudzi więc mleczko i spacerek :tak: choć dzisiaj chyba zaliczę "werandowanie" zamiast spacerku ze względu na swoje wczorajsze samopoczucie.
Ja oprócz Ninki, jeszcze pracuję - na razie jakoś dajemy radę bez niani.
Gratuluję ładnego przybierania na wadze Twojej pociechy ;-)
Ona-to-ma gratuluję super wiadomości !!! Będzie wszystko dobrze i na następnej wizycie zobaczysz już bijące serduszko !!
Nanulika to będę trzymać kciuki żeby wizyta przebiegła po Twojej myśli &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Loczkis godzina obojętnie która, najważniejsze aby CODZIENNIE BYŁA TA SAMA więc ustal jedną godzinę i o tej mierz. Snu musi być 3h. Wybudzenie przez partnera na zasadzie "cześć-cześć" bez wstawania, nie traktowałabym jako przerwy w śnie. Gdzie mierzysz temperaturę i czy masz termometr elektroniczny czy analogowy (taki jak kiedyś rtęciowe?)

CZY KTOŚ WIE CO U KRUSZKI I EWELKI?

Czy ja już jako mama - nie kobieta w ciąży nie mogę przesyłać fluidków? Smutno mi :-p

NASZE KOCHANE CIĘŻARÓWECZKI PRZESYŁAJCIE ZDJĘCIA BRZUSZKÓW JA TAK JE LUBIE OGLĄDAĆ WIĘC CHWALCIE SIĘ !!

reklama
Cześć dziewczyny

Wczoraj nader nedznie się czułam-miałam migrenę. I to jaką. Cieszę się ,że już po niej.Na szczescie bardzo rzadkono mi sie to zdarza.
Mój juz myslał,ze to ze strachu przed bliźniakami mnie głowa boli:)

Ona-to-ma to dobre wiesci , będę trzymac kciuki ,żeby na nastepnej wizycie były jeszcze lepsze.

Danutaski- ja poproszę fluidki od szczęsliwej mamusi. Chetnie przyjmę każda ilość.

Ciążóweczki-jak samopoczucie?

Własnie mi się nieco humor psuje bo przegladam oferty pracy.Już wiem ,ze mi szef , przez swoją żonę idiotkę nie przedłuzy umowy, chociaż jest z mojej pracy zadowolony.A tu niestety. Jak jest praca to same staże a tu ja już po 30 a przed 50.Chyba ,ze sama jakiś wielki biznes otworzę, tylko ciekawe z czym.

Ostatnia edycja:
Danutaski to super, ze Nina dobrze sie sprawuje!!!
Czyli generalnie jestes zadowolona z laktatora elektrycznego? tez sie zastanawiam czy nie kupic, ale chyba na razie sie wstrzymam i zobacze jak bedzie po porodzie.

Dziewczyny od wczoraj czasem cos mnie zakluje tak w brzuchu nisko. Sekunda i przestaje. Oczywiscie od czasu do czasu, ale wkurzajace to jest. Mialyscie tak???

Fuma ja lada dzien tez powinnam zaczac nowy cykl :-) i wierze ze to bedzie TEN! :-D musi sie udac, nie ma innej mozliwosci :-D dla ciebie na pewno tez :-D

Ja też mam podobne założenie,ze to TERAZ. To umowmy się tak: ja będę trzymała kciuki za Ciebie a Ty za mnie:) I na pewno się nam obu uda i bęziemy razem na lipiec2013 :)Czego Ci z całego serca życzę :)

I jeszcze magda_88 sie z nami załapie. Magda ,za Ciebie też kciukam:)

Patrzę dalej na oferty i mogę iśc na kurs spawacza albo do pracy jako windykator:) Tak to jest akurat dla mnie :))

Ostatnia edycja:
Kitus ja mialam tak z Sara, klucia czasem jakies ciagniecie, ale nie skurcze. wtedy gin mi powiedzial, ze to normalne bo najmlodsza juz nie jestem a macica sie wciaz rozciaga i bardziej odczuwam. Potem mnie ciagnelo klulo w okolicach pachwin i ne gorze, a to ponoc bylo tez normalne.Szczerze nie wrocilam do tego gina po tym jak nie sprawdzil mi nic po porodzie i nieufalam mu juz, wiec nie zapomnij zapytac ginka na wizycie. Mnie takie cos lapalo zawsze gdy sporo chodzilam, nigdy gdy bylam caly dzien w domu, wiec mnie to niepokoilo. Kiedy masz wizyte teraz? Bo to zaraz polowkowe bedzie u Ciebie...alez to zlecialo... Pamietam jak wczoraj jak siedzielismy w mcdonaldzie na kawie i sniadaniu i moj sie ze mnie smial, ze taka uchachana jestem jakbym conajmniej brala udzial przy majstrowaniu tej ciazy :-D a tu masz i juz polowa zlecilala;-)

Danutaski to super, ze Nina dobrze sie sprawuje!!!
Czyli generalnie jestes zadowolona z laktatora elektrycznego? tez sie zastanawiam czy nie kupic, ale chyba na razie sie wstrzymam i zobacze jak bedzie po porodzie.

Dziewczyny od wczoraj czasem cos mnie zakluje tak w brzuchu nisko. Sekunda i przestaje. Oczywiscie od czasu do czasu, ale wkurzajace to jest. Mialyscie tak???

Gatto ja chyba tez tu to pytanie ostatnio zadawałam, czuje to samo od czasu do czasu, a głupia byłam bo netu sie naczytałam i potem schizowałam. Co niektóre osoby tam przestrzegały, że to może być skaracająca sie szyjka. Ja akurat potem miałam wizyte u gina i szyjka ok. W każdym przewodniku ciązy jaki miałam w ręce pisało że na tym etapie to macica rośnie i rozciąga sie i daje nam właśnie tak to odczuć. A Dziewczyny na iinych watkach pytałaś np na lutówkach? Ten sam etap ciązy to moze czuja podobnie.

Fuma ,Loczkis no to ja trzymam kciuki żeby sie na lipiec 2013 załapałyście, także prosze mi tam ostro działać Kobietki żeby Berek na inny wątek nie przeskoczył nam, powodzenia.

Ostatnia edycja:
Dzieki Kaso będę robic co w mojej mocy jak tylko mi się @ skończy.
Na szczescie Mój juz porzucił mysl o bliźniakach :)

Zabieram się teraz za obiadek-będzie fasolka i jajeczko i pyrki oczywiście:)

reklama
Kaso jakos nie wchodze na lutowki czy marcowki:zawstydzona/y: jak na razie sie jeszcze nie przelamalam tam pisac...
Myszko, Kaso, ja ostatnio pytalam o ciagniecie i czasem jakies dziwne klucie, ale ginek mi powiedzial, ze to wlasnie macica, bo ja odczuwam to jakby w srodku krocza, ale to tak naprawde jest w macicy. Mialam tez ostatnio sprawdzana szyjke i jest dluga zamknieta, wiec raczej to pewnie to co powiedzial ginek, tylko, ze teraz czuje to bardziej intensywnie, ale jak mowie nie caly czas. Tak w ogole to wczoraj Gattino byl baardzo aktywny i wlasnie pierwszy taki kluc poczulam jak sie tam kotlowal. Wiec moze on tez cos kombinuje.
Polowkowe mam 10go to nie omieszkam spytac. Gdyby byly jakies gorsze objawy to zadzwonie do ginka, ale mnie to bardziej wkurza niz boli.

Do góry