reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

sorki ale ja się na śluzach zupełnie nie znam:confused:nigdy się nie zastanawiałam który jest jaki i co i jak, teraz nie mam zbyt wiele śluzu, nie miałam też te 2 tygodnie temu więc niewiele pomogę!:sorry2:

reklama
Witam dziewczyny!:)
Ja też jestem rocznik 86 :) także cieszę się, że nie jestem tu sama. Bo w tych czasach wydawałoby się, że do dość wcześnie na starania o dzidzię... ale ja tam chcę od dawna, więc dlaczego zwlekać? :)

więc.... podaję przepis na ziółka :D

Stwierdziłam, że chyba sama zacznę je stosować już w tym cyklu:p

ZIOŁA NA NIEPŁODNOŚĆ

Należy przygotować mieszankę ziół według poniższych proporcji:

1. Kwiat rumianku - 50 g
2. Liść pokrzywy - 50 g
3. Ziele dziurawca - 50 g
4. Ziele lebiodki - 50 g
5. Ziele macierzanki - 50 g
6. Ziele rdestu ptasiego - 50 g
7. Kwiat nagietka - 20 g
8. Ziele ruty - 20 g
9. Ziele nostrzyka - 20 g

ZASTOSOWANIE - DOTYCZY OBOJGA MAŁŻONKÓW !!!

- Jedna czubata łyżeczka ziół na jedną szklankę wrzątku.

- Zalać wrzątkiem i parzyć przez pół godziny.
- PIĆ CODZIENNIE !!! - wieczorem, po jednej szklance !

DODATKOWE ZALECENIA w CZASIE TRWANIA KURACJI – BARDZO WAŻNE!!!

- Bezwzględnie odstawić alkohol i napoje gazowane!

- Rzucić palenie (lub przynajmniej znacznie ograniczyć).
- Pić codziennie siemię lniane lub jeść dużo nasion lnu.
- Jeść nasiona słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (zawierają wit.E)
- Jeść dużo warzyw, owoców i surówek.
- Można dodatkowo pić nalewkę propolisową (1 łyżeczka dziennie / lub raz na 2-3 dni).

Kurację stosować do pół roku.

Jeżeli po tym okresie kuracja nie przyniesie skutków, należy przerwać picie ziół na 3-4 miesiące, zachowując cały czas dodatkowe zalecenia.
Po okresie 3-4 miesięcy picie ziół należy wznowić.
[FONT=&quot]Kurację powtarzać aż do skutku.

[/FONT]

Dzięki lilly za przepis ziółkowy. Ja dziś byłam w sklepie i szukałam coś na niepłodność, ale nie mieli gotowej mieszanki. Jutro przejdę się po innych sklepach i kupię wszystkie z tej listy. Co do wiesiołka to on działa dopiero od drugiego cyklu więc trzeba go brać dłużej.
Ja jutro zaczynam działać z ziołami swój nowy grudniowy cykl... mam nadzieję, że ostatni starankowy :-)

niezła mieszanka tych ziółek, na pewno nie zaszkodzi :)
ja mam meeega wstręt do ziół, jak była mała, to kazali mi pić jakieś mieszanki na nerki, fatal, pamiętam ten smak do dziś i do dziś nie piję ziół, palić też nie palę hehehe ;p

Ja spalilam kiedys pol grama, ale ze nie pale nawet fajek, to nie umialam sie zaciagac i nic z tego nie bylo. Dlatego pol grama az zmarnowalam. I to byl moj jedyny raz. Poza tym to sie ciesz ze tu jest zakaz palenia w miejscach publicznych. W Polsce tez od wczoraj hehe

ja czasami sobie fajkę zapalę, ale wyłącznie na imprezie, przy drinku, teraz już sobie nie zapalę, bo tak jak piszesz, zakaz jest, no i dobrze, nie będzie mi się chciało wychodzić i palić
a trawy nigdy nie paliłam, jakoś mnie nie ciągnęło, bałam się, że jakąś głupią fazę załapię

Witam dziewczyny!:)
Ja też jestem rocznik 86 :) także cieszę się, że nie jestem tu sama. Bo w tych czasach wydawałoby się, że do dość wcześnie na starania o dzidzię... ale ja tam chcę od dawna, więc dlaczego zwlekać? :)

więc.... podaję przepis na ziółka :D

Stwierdziłam, że chyba sama zacznę je stosować już w tym cyklu:p

ZIOŁA NA NIEPŁODNOŚĆ

Należy przygotować mieszankę ziół według poniższych proporcji:

1. Kwiat rumianku - 50 g
2. Liść pokrzywy - 50 g
3. Ziele dziurawca - 50 g
4. Ziele lebiodki - 50 g
5. Ziele macierzanki - 50 g
6. Ziele rdestu ptasiego - 50 g
7. Kwiat nagietka - 20 g
8. Ziele ruty - 20 g
9. Ziele nostrzyka - 20 g

ZASTOSOWANIE - DOTYCZY OBOJGA MAŁŻONKÓW !!!

- Jedna czubata łyżeczka ziół na jedną szklankę wrzątku.

- Zalać wrzątkiem i parzyć przez pół godziny.
- PIĆ CODZIENNIE !!! - wieczorem, po jednej szklance !

DODATKOWE ZALECENIA w CZASIE TRWANIA KURACJI – BARDZO WAŻNE!!!

- Bezwzględnie odstawić alkohol i napoje gazowane!

- Rzucić palenie (lub przynajmniej znacznie ograniczyć).
- Pić codziennie siemię lniane lub jeść dużo nasion lnu.
- Jeść nasiona słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (zawierają wit.E)
- Jeść dużo warzyw, owoców i surówek.
- Można dodatkowo pić nalewkę propolisową (1 łyżeczka dziennie / lub raz na 2-3 dni).

Kurację stosować do pół roku.

Jeżeli po tym okresie kuracja nie przyniesie skutków, należy przerwać picie ziół na 3-4 miesiące, zachowując cały czas dodatkowe zalecenia.
Po okresie 3-4 miesięcy picie ziół należy wznowić.
[FONT=&quot]Kurację powtarzać aż do skutku.

[/FONT]
Hej mam pytanie czy ten przepis naprawdę działa????

a tak jeszcze poszukałam i ten zestaw ziół to mieszanka nr 3 ojca Sroki. A czy dział to się okaże :-) za miesiąc mam nadzieję :-)

reklama
Do góry