reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziękuję za gratulacje:*

Mayli Tobię serdecznie gratuluje i musimy założyć wątek hehe:-)

A więc wczoraj miałam dostać @, i dzisiaj zrobiłam test, czy przeczuwałam? powiem Wam, że nie nastawiałam się ale czułam jakiś spokój:-) nie wiem czy takie coś istnieje ale było inaczej tym razem:-) co do objawów to bolą mnie piersi i mam taki dziwne kłucia w brzuchu:-) jutro prawdopodobnie idę do lekarza bo pierwsze maleństwo straciłam więc teraz muszę dmuchać na zimne!

Dziewczyny testujcie i dałączajcie do Nas!!:*

reklama
Cześć dziewczyny!!

Przepraszam, że znowu nie pisałam bo cały dzień w pracy a później z mężem chociaż chwilkę chce posiedzieć bo on pracuje na nocki.

Chciałam się Wam powiedzieć, że zrobiłam test i.... DWIE KRESKI!!!!!!!!!!!!!!ja nadal w to nie wierzę:-)

No rewelacja dziewczynki :-) staracie się :-) o to chodzi !!! i tak trzymać :-)

Po pierwsze to Patrycjaa - gratuluję!! :)
lilou 83 - zawsze miałam @ bardzo regularnie aż do pewnego momentu, bo gdzieś 7 miesięcy temu totalne się wszystko posypało. Lekarka wykryła u mnie PCO i ogólnie stwierdziła, że nic z ciąży nie będzie. Załamana stwierdziłam, że trzeba zmienić lekarza, poszłam prywatnie i teraz od tego cyklu mam przepisane tzw. clo od 5-9 dnia i duphaston od 16 do 25 dc.https://www.babyboom.pl/forum/members/lilou83-82724.htmlZobaczymy co z tego będzie, ale nie miałam ani żadnego monitoringu, ani też nie używałam jeszcze testów owulacyjnych. Robiłam natomiast testy hormonalne (estradiol, fsh, tsh, prl) i o dziwo wyszły one w normach.

patrycja gratuluje!!! Zarazaj nas szybko!!!
k-rolcia ja tez biore dokladnie to samo co ty i z tego co wiem monitorig przy tym musi byc, ja mam. I juz wiem ze prawdopodobnie mam za duzy pecherzyk i w trzecim dniu monitoringu, jak nie peknie sam do srody, to dadza mi zastrzyk na pekanie. Zadzwon do gina i zapytaj o to, clo jest dosyc niebezpieczne, jak to kupowalam to farmaceutka 5razy mi o tym powiedziala, pytala czy aby na pewno wiem jak to brac itd

Ostatnia edycja:
anna_ jakby się dało to dopisz i mnie do listy testujących :happy2: sądny dzień to 21.11. swoją drogą nie ręczę za siebie - ale może jak zrobię 20.11 to nic się nie stanie.... ;-) ale załóżmy 21.11. :happy2:

no właśnie jak tak o tym czytałam to się zdziwiłam, że nie dostałam zaleceń na monitoring. Ale ja nie jestem lekarzem i nie wiedziałam nawet, żeby go o takie coś spytać, a telefon mam jedynie do recepcji.. :-(Wizytę mam najbliższą 30 listopada (aż się przeraziłam czemu takie długie terminy) to zapytam co i jak. A i tak lekarz kazał pojawić się po 2 miesiącach dopiero i wtedy jeśli nie będzie ciąży to powiedział, że zbadamy męża i moje jajowody, a jak będzie wsio ok to wtedy da mi jakieś silniejsze zastrzyki - może właśnie te na pęknięcie, niestety nie wiem.

k-rolcia ja tak dokladnie tez nie wiem bo to moj pierwszy cykl z clo i bardzo mocno zadzialalo to clo na mojego dominujacego pecherzyka, dziewczyny tu pisza ze jest jak na 9dc za duzy bo ma blisko 30mm, a one same pekaja jak maja troche ponad 20mm. Wiec leć moze prywatnie w 10dc ina usg dopochwowe i gin ci powie co ci tam uroslo, i bedziesz spac spokojnie. Nie wiem ktory to dzien cyklu i czy zaczelas to brac juz czy jeszcze czekasz, moze pisalas ale nie pamietam.

mój mąż wymyślił dziś "wieczór filmowy" .... a co za tym idzie - wino.... myślicie, że mogę? czy lepiej sobie darować?
i drugie pytanie.... tak apropo mojej niecierpliwej natury.... oczywiście szperałam, szperałam i wyszperałam, że są testy, które można robić nawet już 7 dni po stosunku...... co o tym myślicie?

reklama
Dziewczynki Gratulacje serdeczne...:-):-):-):-)
Super...mam nadzieje, ze niedlugo wszystkie do Was dołaczymy...to są nasze pierwsze wakacyjne dzieciątka:tak::tak::tak::tak:

Ja dzisiaj :

9dc--to-NEGATYWNY..

Ale dwie kreski są wiec nie tracę nadziei, ze owu bedzie;-)

A ta poza tym to od dzisiaj jestem na diecie...wybralam diete dunkana..mam nadzieje, ze cos zrzucę:):):):tak::tak:;-)

Do góry