reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziękuję za gratulacje:*

Mayli Tobię serdecznie gratuluje i musimy założyć wątek hehe:-)

A więc wczoraj miałam dostać @, i dzisiaj zrobiłam test, czy przeczuwałam? powiem Wam, że nie nastawiałam się ale czułam jakiś spokój:-) nie wiem czy takie coś istnieje ale było inaczej tym razem:-) co do objawów to bolą mnie piersi i mam taki dziwne kłucia w brzuchu:-) jutro prawdopodobnie idę do lekarza bo pierwsze maleństwo straciłam więc teraz muszę dmuchać na zimne!

Dziewczyny testujcie i dałączajcie do Nas!!:*

reklama
Cześć dziewczyny!!

Przepraszam, że znowu nie pisałam bo cały dzień w pracy a później z mężem chociaż chwilkę chce posiedzieć bo on pracuje na nocki.

Chciałam się Wam powiedzieć, że zrobiłam test i.... DWIE KRESKI!!!!!!!!!!!!!!ja nadal w to nie wierzę:-)

No rewelacja dziewczynki :-) staracie się :-) o to chodzi !!! i tak trzymać :-)

Po pierwsze to Patrycjaa - gratuluję!! :)
lilou 83 - zawsze miałam @ bardzo regularnie aż do pewnego momentu, bo gdzieś 7 miesięcy temu totalne się wszystko posypało. Lekarka wykryła u mnie PCO i ogólnie stwierdziła, że nic z ciąży nie będzie. Załamana stwierdziłam, że trzeba zmienić lekarza, poszłam prywatnie i teraz od tego cyklu mam przepisane tzw. clo od 5-9 dnia i duphaston od 16 do 25 dc.https://www.babyboom.pl/forum/members/lilou83-82724.htmlZobaczymy co z tego będzie, ale nie miałam ani żadnego monitoringu, ani też nie używałam jeszcze testów owulacyjnych. Robiłam natomiast testy hormonalne (estradiol, fsh, tsh, prl) i o dziwo wyszły one w normach.

patrycja gratuluje!!! Zarazaj nas szybko!!!
k-rolcia ja tez biore dokladnie to samo co ty i z tego co wiem monitorig przy tym musi byc, ja mam. I juz wiem ze prawdopodobnie mam za duzy pecherzyk i w trzecim dniu monitoringu, jak nie peknie sam do srody, to dadza mi zastrzyk na pekanie. Zadzwon do gina i zapytaj o to, clo jest dosyc niebezpieczne, jak to kupowalam to farmaceutka 5razy mi o tym powiedziala, pytala czy aby na pewno wiem jak to brac itd

Ostatnia edycja:
anna_ jakby się dało to dopisz i mnie do listy testujących :happy2: sądny dzień to 21.11. swoją drogą nie ręczę za siebie - ale może jak zrobię 20.11 to nic się nie stanie.... ;-) ale załóżmy 21.11. :happy2:

no właśnie jak tak o tym czytałam to się zdziwiłam, że nie dostałam zaleceń na monitoring. Ale ja nie jestem lekarzem i nie wiedziałam nawet, żeby go o takie coś spytać, a telefon mam jedynie do recepcji.. :-(Wizytę mam najbliższą 30 listopada (aż się przeraziłam czemu takie długie terminy) to zapytam co i jak. A i tak lekarz kazał pojawić się po 2 miesiącach dopiero i wtedy jeśli nie będzie ciąży to powiedział, że zbadamy męża i moje jajowody, a jak będzie wsio ok to wtedy da mi jakieś silniejsze zastrzyki - może właśnie te na pęknięcie, niestety nie wiem.

k-rolcia ja tak dokladnie tez nie wiem bo to moj pierwszy cykl z clo i bardzo mocno zadzialalo to clo na mojego dominujacego pecherzyka, dziewczyny tu pisza ze jest jak na 9dc za duzy bo ma blisko 30mm, a one same pekaja jak maja troche ponad 20mm. Wiec leć moze prywatnie w 10dc ina usg dopochwowe i gin ci powie co ci tam uroslo, i bedziesz spac spokojnie. Nie wiem ktory to dzien cyklu i czy zaczelas to brac juz czy jeszcze czekasz, moze pisalas ale nie pamietam.

mój mąż wymyślił dziś "wieczór filmowy" .... a co za tym idzie - wino.... myślicie, że mogę? czy lepiej sobie darować?
i drugie pytanie.... tak apropo mojej niecierpliwej natury.... oczywiście szperałam, szperałam i wyszperałam, że są testy, które można robić nawet już 7 dni po stosunku...... co o tym myślicie?

reklama
Dziewczynki Gratulacje serdeczne...:-):-):-):-)
Super...mam nadzieje, ze niedlugo wszystkie do Was dołaczymy...to są nasze pierwsze wakacyjne dzieciątka:tak::tak::tak::tak:

Ja dzisiaj :

9dc--to-NEGATYWNY..

Ale dwie kreski są wiec nie tracę nadziei, ze owu bedzie;-)

A ta poza tym to od dzisiaj jestem na diecie...wybralam diete dunkana..mam nadzieje, ze cos zrzucę:):):):tak::tak:;-)

Do góry