reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej dziewczynki...
byłam dziś u gin na cyto ... i głupio mi było jakoś tak zapytać bo pani miała zły humor...
czy gin może "wymacać" jajeczkowanie?
bo powiedziała mi, że jestem w trakcie... ja się cieszę, ale temp mi nie podskoczyła jeszcze dzisiaj ...
i jeszcze jedna spr...
jak odróżnić śluz płodny od spermy?

co do macania jajeczkowania to nie mam pojęcia...
natomiast śluz płodny jest przezroczysty, rozciągliwy (jak go masz na wskazującym i kciuku, i jak rozciągniesz palce to sluz nie pęka tylko też sie rozciąga, jak białko jaja kurzego), a sperma :-) hmm no raczej biała, nierozciągliwa.

reklama
no właśnie, tak bym chciała wiedzieć czy mam w tym cyklu owulke a termometr mi chyba odmawia współpracy ... jeszcze mi się sperma ze śluzem płodnym myli... ale to jednak śluzik kochany ... z tego co odpowiadacie...
i co tu robić?

Ostatnia edycja:
nigdy nie przypuszczalam ze to takie trudne.... myslalam ze ciach i juz brzuszek bedzie coraz wiekszy a tu dupa...:confused: juz trzeci miesiac i nic

gdybym wiedziala ze to takie trudne to juz dawno bym zaczela dzialac...:(((

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anuszka tak jak piszą dziewczyny weź dwa palce i zacznij rozciągać,jak się śluz ciągnie i jest przeźroczysty to płodny,możesz również na papierem toaletowym zobaczyć,jak się ciągnie to plodny.
a jeśli będzie już białawy i lepki to znaczy,że jesteś po owlulce.
wiem,ze dobry gin potrafi wymacać cyste bądź torbiela,ale jajeczkowanie?- nie mam pojęcia chyba nie:no:

ela nie dajmy się zwariować,napij się winka jak masz ochotę,to nie zaszkodzi.nie wiem czy wiecie do 3 tyg ciąży jeśli któraś sobie coś tam chlapła oczywiście nie świadoma ciaży- to nie panikujcie...bo to nie szkodzi fasolce.
ela- więc luzzz, zgwałć męża po jabolu :wściekła/y:
nigdy nie przypuszczalam ze to takie trudne.... myslalam ze ciach i juz brzuszek bedzie coraz wiekszy a tu dupa...:confused: juz trzeci miesiac i nic
nie jesteś sama,witaj w klubie:) ja też tak myślałam,zwłaszcza,że pierwsze poszło od kopa:tak:
k-rolcia,amalfi wiecie,ze po clo często trafiają się ciąże mnogie:-)
po tym się szybko zaciąża,moja kumpela też zacznie nowy cykl z clo.
do 6 miesięcy powinna być fasolka

ale widze ze wy wariatki jestescie fajne i razem damy rade jakos do nastepnego testu...:))) jak was czytam to o d razu jakos humorek sie poprawil:)))

anuszka tak jak piszą dziewczyny weź dwa palce i zacznij rozciągać,jak się śluz ciągnie i jest przeźroczysty to płodny,możesz również na papierem toaletowym zobaczyć,jak się ciągnie to plodny.a jeśli będzie już białawy i lepki to znaczy,że jesteś po owlulce.
wiesz ja sie tylko zastanawiałam, jak odróżnić spermę od płodnego...
ale chyba już trochę się kończy owulka bo właśnie jest lepki ... i białawo-brunatny...
ale działaliśmy co 1-2-3 dni od @ więc nie będzie plucia w twarz :D

reklama
A tak sobie teraz myślę, że ginka mogła jak cię badała wymacać właśnie śluz płodny i po tym stwierdziła, że jest owulacja.

Do góry