reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

mi się też jutro nie chce iść do pracy, ale fajnie, że już poniedziałek za nami ;)

ja do długiego weekendu listopadowego się nie palę, jedziemy do teściów, bleeee ;p

Ania, nie wiem czy monitoring jest na NFZ, zadzwoń do swojej przychodni, sama jestem ciekawa :) ja w pt idę się badać, trzymajcie kciuki żebym nie dostała @ do wtedy, bo będzie lipa

reklama
lilou83 Ja nie wiem czy tal wcześnie mam owulacje...ale tak przypuszczam....dostałam 31 @, po 25 dniach, obliczyłam, że owulacja powinna była wystapić około 9-10 dc, a poopowiesciach mamy i bratowej, ktroe zaszły w ciążę praktycznie zaraz po okresie wole sie ubezpieczyć i zacząć okolo 6-7dc testowac na testach owulacyjnych...tak na wszelki Zobaczymy co z tego wyjdzie....

Tymczasem miłego dzionka...ja zmykam do pracy...niestety...ale dobrze ze dzisiaj juz wtorek i ten tydzien troszke krótszy

cześć Laski

Ikasia
możesz mieć tak wcześnie owulkę,a możesz mieć krótką fazę lutealną i wtedy nie dojdzie do zapłodnienia.zaraz po okresie można zajść wtedy kiedy ma się cykle 21 dniowe,albo i krótsze,to zdarza się,że kobiety jeszcze troszkę plamią (końcówka @) i mają owulkę.
ale piszesz,że miałaś cykl 25dniowy,to owulkę wg. mnie miałaś 12dc,wiec wszystko sa va bien (wszystko dobrze) :D
ja w tym cyklu żyję w nieświadomości bo nie wiem co i jak.ale dziś mam 17dc i jakoś specjalnie się nie zapowiada na owulkę ...może bezowulacyjny cykl tym razem?albo znowu przyjdzie dużo później.ostatnio miałam 21dc...zobaczymy

anna_ zadzwoń do przychodni,dowiedz się,bom też ciekawa.ja u swojej gin płacę za monitoring 20zł

Hej, hej :-)
Wszystko się wyjaśniło... mierzyłam temperaturę, mam 36.22, tak więc na pewno owulacji jeszcze nie miałam, pewnie na dniach dostanę...
Z dwojga złego lepiej być przed owulacją, niż w trakcie okresu, ale mimo wszystko nie jest dobrze. Co prawda spotkałam się z ciążą gdzie doszło do zapłonienia w 52dc, ale z drugiej strony to nie dobrze, że macica czeka na komórkę tak długo. No cóż w każdym razie mam naprawdę sporo śluzu płodnego, wiec działam dziś z mężem
:-)

Dzien dobry wszystkim
Ja kolejny dzien na clo ale dzisiaj pierwszy dzien staran hehe. Tak na wszelki wypadek, gdyby sie okazalo ze tak jak wyzej piszecie ze owulka wystepuje w najmniej oczekiwanym momencie.
Zapoisalam sie na monitoring od piatku, pierwszy raz w zyciu bede wiedziec dokladnie co sie tam ze mna dzieje.

Dzień dobry....widze, że dzeiwczyny rozkręcaja się w starankach :) i bardzo dobrze !!!! Trzymam kciuki za owoce Waszej miłosci ;)

u mnie po wczorajszym plamnieniu i bólach podbrzusza dziś nastała cisza....wszystkie objawy @ zanikły....podobnie miałm we wrześniowym cyklu i skończyło się na duphastonie by wspomóc @....oby tym razem @ jednak zechciała sama przylezc :/

reklama
Do góry