reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

amalfi...Fifka chyba 1 cykl staran ma teraz :tak:

Fifka...no i jak? @ przylazla?

Kalina...milo cie znow goscic! oczywiscie potrzebujemy nowej swiezej krwi! jezeli chodzi o meza i o badania, wiem, ze Sun robila w lodzi...warto sie jej zapytac ile co i jak...
jezeli chodzi o badania to TSH, wlasnie z tym roznie bywa...bo norma niby jest do 4,2, ale dla osob starajacych sie jest do 2,5 a najlepiej ponizej 2...
zbadaj jeszcze progesteron...moze masz niedomoge II fazy cyklu..
poza tym mierzysz tempke? mamy specjalistke od wykresow Magd.a...w razie czego mysle, ze chetnie ci pomoze w interpretacji...
poki co trzymam kciuki, bo moze ten cykl bedzie szczesliwy!

reklama
Wiatski laski :*
Ja dochodzę dziś do siebie po wczorajszej imprezie z okazji 2 latek po ślubie :-D łomatko ...
a tu specjalnie dla Was częstujcie się dla wszystkich starczy : fsfsfsfs.jpg dzieło mojej teściowej ;-)

Kalina witaj :) Ja staram się trochę dłużej niż Ty juz nie wiem który to cykl z kolei u mnie, ale też robiłam wszystkie badania, i było wszystko dobrze, prześwietlili mnie na wylot :tak: i też ok, uregulowali mi okres i owulkę :) ale ciągle nic, więc postanowiliśmy wziąść się za męża i już wiemy że przyczyną niezajścia była mała jakość ruchliwości plemników, teraz jedziemy razem na wizytę do gina 30.08 z wynikami dlatego już nastawiamy się że mąż dostanie jakieś witaminki bo najczęściej tak jest że jakiejś brakuje i będzie dobrze i mam nadzieję, że we wrześniu już się uda :-D a jak nie to z witaminek przejdzie na leki i wtedy musi się udać :-) Trzymam kciuki za Was aby jak najszybciej się udało i kciukasy za badanie męża :))

Mili jak się czujesz ?? co tam u Ciebie ??

Ja tylko na chwilę! @ nie ma, i brzuch nie boli więc wciaż czekam :-)

Wieczorem wam poodpisuję :*

Amalfi
to pierwszy cykl starań dopiero więc spoko luz! Mam czas :-D

Pyscek...u mnie spoko, dzis odpoczywam z moim M. wolne mamy i jakis festyn byl u nas w miasteczku...obiad u rodzicow i tak jakos zeszlo:tak:
jutro juz na pewno bedziemy bardziej aktywne!

my juz zyjemy wycieczka nasza, za tydzien wyruszamy...wiec przygotowania trwaja...pranie, spisanie rzeczy potrzebnych, prasowanie...

Teraz czeka nas badanie męża... i tutaj mam pytanie: gdzie ? (Łódź i okolice), kiedy ? i za ile ?

Witam Cię Kalina... odnośnie badań nasienia to polecam Salve Medica na ul. Szparagowej. Koszt podstawowego badania to 65 zł... z posiewem 95 zł... Nasienie oddaję się w Klinice... umówieni jesteście na konkretną godz. Mąż dostaje pojemnik i udaję się do wydzielonej toalety... Robi swoje... i wyniki są na drugi dzień... Najlepiej abyście przed badaniem nie kochali się min.3 dni max 7 dni - wtedy wyniki są miarodajne... Gdyby wyniki nie wyszły (ale trzymam kciuki aby jednak wszystko było ok ;-)) to w Klinice przyjmuję bardzo dobra P. androlog, więc zapiszcie się na wizytę - koszt 100 zł....

Głowa do góry :-)... ja teraz mam 15 cykl i niestety jestem nastawiona na to, że znów się nie uda... Aaaa i leczę się w Klinice u Pani Stefanowicz (polecam!!!)

Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz - pomogę :-)

Dziewczynki serdecznie dziękuje za ponownie ciepłe przyjęcie :-)

Miliaa bardzo dziękuję za wsparcie ! TSH wyszło mi 2,08 więc chyba ok jak na osobę starającą się. Pytałam mojej gin właśnie o progesteron, ale ona twierdzi, że jeżeli mam regularne cykle, okres zawsze występuje w terminie i nigdy z tym nie miałam problemu to z hormonami musi być wszystko dobrze. Sama nie wiem ile w tym prawdy ale póki co jej ufam i dalej będziemy koncentrować się na mężu. Temperaturę mierzyłam... póki miałam jeszcze zapał do tego wszystkiego :-p i wydaje mi się, że wszystko się zgadzało bo do owulacji miałam 36,2-36,3 a po owulacji wzrastała do 36,8-37,1 więc tak jak powinno być...

Pyscek my też ślubowaliśmy 14.08.2010 :-) skoro w tym samym czasie świętujemy rocznicę to może uda nam się dzieci spłodzić w podobnym terminie :-D Oby witaminki i Wam i nam pomogły !

Sun wielkie dzięki za szczegółowe informacje odnośnie tych badań :tak: Pocieszyłaś mnie bo myślałam, że to znacznie droższy interes a w sumie kosztuje tyle co prywatna wizyta u lekarza więc ok. Ja mam namiary od mojej gin na klinikę Gameta w Łodzi i w sumie teraz zastanawiam się czy tam jechać czy do tej, którą Ty polecasz... bo skoro sprawdzona to chyba lepiej, a o tamtej nic nie słyszałam ;-)
Ja tak jak wcześniej pisałam też mam poczucie, że to stracony cykl :confused: jakoś tak intuicyjnie to czuję... zawsze wydawało mi się, że kiedy się już uda to ciałem i duszą będę wiedziała, że to TO, a tu żadnych symptomów ani z jednej, ani z drugiej strony...

Fifka trzymam kciuki za drugiego szkraba ! Kiedy testujesz... ?

Kalina ja to pisałam ze potrzebujemy świeżej kwi! I bardzo się cieszę ze jesteś! :tak: Trzymam kciuki zebyś szybko zaciążyła! :-)

Ja dzisiaj testowałam ale tylko jedna kreseczka i na razie @ brak... zobaczymy co będzie jutro!

Pyscek tort wygląda smakowicie! Aż się poczęstuję :-D

Sun Milii jak tam samopoczucie??

Mnie dobija dzisiaj PMS... zawsze mam tak ze w urodziny humor nie może mi dopisywać... :dry:

pyscek spoznione wszystkiego najlepszego dla ciebie i meza i jeszcze z 100 takich wspanialych rocznic ale juz z dzieciaczkiem ;-)

milli zoneczko no no gdzie ten wyjazd gdzie sie wybierasz??

reklama
hej wpadam się tylko pochwalić wczorajszym brzuszkiem

Załączniki

• 34 tc.jpg
    34 tc.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC_0148.jpg
    DSC_0148.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 28
Do góry