reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No jak to dzieci :-D Czasem grzeczny a czasem troszkę dokucza! Życzę tobie żebyś też już niedługo doczekała sie takiego bąbelka!

Eh... przepraszam ze akurat teraz... ale zupełnie przez przypadek znalazłam ten artykuł i płaczę jak bóbr... Kołysanka dla okruszka - życie kobiety po poronieniu - Kobieta - WP.PL
Taki zbieg okolicznosci ze dzisiaj weszłam na Staraczki po stracie... i znalazłam ten artykuł...

Iwasku mój jak zaśnie o 20 to śpi już na noc :tak: Teraz pobudka będzie koło 2 na jedzenie i będzie spał do rana - ewentualne jeszcze koło 4-5 obudzi się zjeść i do 7 lulu!

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Co dobrego u Was słychać?

Martoocha
trzymam mocno kciuki! &&&&&&&&&&
Mamuśki - macie piękne skarby! A rosną jak na drożdżach, dopiero się rodziły, a teraz już duże dzieciaczki :-D

A u mnie po staremu. Walczę z hormonami (Bromergon + Euthyrox). Monitoruję cykl. Teraz mam płodne dni i drugi raz w życiu mam pęcherzyk dominujący (23 mm). W zeszłym cyklu nie pękł, więc w tym zapadła decyzja o podaniu Pregnylu. Godzinkę temu dostałam zastrzyk, a teraz czekam grzecznie na piątek i kolejne USG, które pokaże czy pęcholek pękł. Mogę poprosić o &&&&&& i fluidki? :sorry2:

Magda e....

Wiktor ma pierwszego ząbka...
My jutro idziemy do lekarza z Konradem na kontrole.... i robiłam dzisiaj test ciążowy :-D - oczywiście negatywny :-p
Lily wróciła do domu bo była w szpitalu na zabiegu wycięcia torbieli...
Sun stresuje się wynikami spermy meża...
Ktoś ma jutro wizytę...któraś ciężarna ale łeb mi utnij nie pamiętam :zawstydzona/y: aaaa Belka!! Belka ma połówkowe badanie!
Miq i Natkusia pokazywały brzuszki...
i chyba to tyle...

Natkusia dzieki wielkie za mile powitanie mam nadzieje że z Wami bedzie mi latwiej , tak szczerze to mam zamiar iśc do lekarza na glebsze badania ale z drugiej strony sie waham bo nie minął jeszcze rok od kad zaczeliśmy sie starac a ponoć do roku czasu jak nie wyjdze wtedy trzeba podjąć dokładniejsze badania wiec mam maly dylemacik:) pozdr. :sorry2:

reklama
Ja wiedziałam ze nie mogę być w ciąży... :tak: to była tylko formalność!

Ael ja tego zęba nie widzę :rofl2: Buzi dla Wiktorka! :*

Magdalena jutro! Dobrze ze mi przypomniałaś! Bo muszę zadzwonić i się umówić!

Sun spokojnie... zobaczysz, będzie dobrze... dołek minie i wstanie słońce! :tak: Zrób coś dla sibie przyjemnego! to na pewno poprawi ci nastrój!

Miq ja używam dwóch butelek 120ml i mi styka! Do mleka i herbatek używam tych samych tylko przed każdym podaniem je wyparzam rzecz jasna :tak: A ja mam 3 koszule. W szpital 2 starczą ale później w domu się przydają takie jeśli karmisz piersią w nocy :-)

Dokładnie kwiatuszku! Mam jeszcze czas! Az serce mnie dzisiaj zabolało jak myślałam o tym ze musiałabym odstawiać małego od piersi.... Bo mleka mam dużo i aż szkoda... Za rok będę się starać ;-)

A tu mój bąbel bawił się dzisiaj na macie! Muszę ją mu częściej wyciągać!

Zobacz załącznik 467529Zobacz załącznik 467530

Mały wchodzi mi w skok rozwojowy i to widać... dużo marudzi, jak spał ślicznie sam tak teraz tylko mama i mama... Pobawi się pól godzinki i płacz żebym wzięła go w chuste bo on chce spać... Da się żyć, ale widzę ze cś mu przeszkadza.

Konradek pięknie trzyma główkę i widać, że lubi na brzuszku leżeć! No i świetną masz tą matę! Ja mam taką daremną i dlaqtego też ją rzadko wyciągam! Miałam pytać co to za firma ale doczytałam potem ze Tiny Love :-)

Fifka buuu się tak nie bawię!!

Miq z tej strony mam smoczki, chyba jedyna strona która te smoczki w PL ma FISHER PRICE smoczek + łańcuszek + pojemnik cena 15.00 PLN

A co do karmienia, ja miałam kupiony zestaw startowy z aventa, trochę na wyrost, były tak 3 duże butelki i 3 małe. Dostałam 2 duże z canpola i jedną małą i jeszcze jedną dużą i jedną małą z aventa.
Sprzedałam zestaw, 2 butelki rozdałam, kupiłam 150 ml i 340 ml z Tommee Tippee, później jeszcze jedną 340 i jestem zadowolona.
Nie trzeba jakoś mieć osobnej butelki do herbat, bo przecież po użyciu się umyje.
A koszul jeśli nie będziesz miała strasznego nawału pokarmu wystarczą dwie. Przy nawału to bym jednak dokupiła jedną więcej.

Ael a jaki mają kształt te smoczki?? bo mój Bartek niestety nie toleruje tych z Aventu, jedyny jaki pocycka to z NUKA o kształcie anatomicznym (taki tradycyjny) i znalazłam też o takim kształcie z TT ale te co ma Wiktorek strasznie mi się podobają

powiem Wam, że ta moja gula chyba na prawdę z n
erwów, zaczęłam pisać z Wami, troszkę popatrzyłam za zakupami i troszkę mi lepiej, nie zniknęła ale jest lżej
wrócę jeszcze do butelek TT kto je używa i macie z rurką czy bez, może faktycznie nie ma sensu przepłacać

JA również kupiłam zestaw startowy z TT! Oczywiście na Allegro bo w sklepie jedna butelka kosztuje ok.30zł :baffled:
jestem mega zadowolona! Kształt smoczka przypomina kształt sutka i Bartek nigdy nie miał problemów z przechodzeniem z cycka na butelkę a mąż często podawał moje mleczko butelką jak byłam na uczelni ;-)
Moja bratowa używałam z Aventu i z Lovi i również się przerzuciła na TT bo z dwóch poprzednich wszystko pozłaziło podczas mycia i sterylizowania... łącznie z miarką

Miq ja tez zamierzam karmic piersia, dlatego na razie nie szaleje z butelkami, kupiłam laktator aventu i tam w zestawie jest butelka i smoczek dla najmniejszych, choc mam nadzieje ze nie bede musiala z niego korzystac. Nie wiem jak jest w praktyce, pewnie zycie wszystko zweryfikuje, ale w tych wszystkich poradnikach laktacyjnych pisza, ze jak sie dokarmia dziecko odciagnietym pokarmem, zeby robic to lyzeczka albo ze strzykawki, zeby nie zaburzac odruchu ssania:baffled: jak u Was to wygladało, dziecieczki wracały do cyca, po butelce?
Fifka mam nadzieje, ze mata sie sprawdzi, ale jak nie to trudno, jak to mowią darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby :-p

tak jak pisałam wyżej - mąż podawał cały weekend nie raz moje mleczko butelką i Tosiek nigdy nie robił później problemów przy cycku! Jeśli chcesz to mozesz kupić butelkę MADELA! Niby jest najbardziej podobna do sutka i specjalnie do tego celu zaprojektowana! ale cena za butelkę to ponad 50zł! :sorry2:

Kule ale nabazgrałyście!!
Ja się chciałam pochwalić, że dostałam @!!! Ledwo zaczęłam dokarmiać i jak na zawołanie :nerd: ale cieszę się bo w końcu "wiem na czym stoję" :-p

Do góry