reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam Piątkowo Z Pracy :D

Niestety nie jestem w stanie nadrobić wczorajszego dnia :( Jak zwykle pisalyscie jak szalone :(

Jakies nowe dobre wiesci sa ? Jak tam Pok ? :) A jak sie czuja ciezaroweczki ? Ael jak remoncik ? :D

A ja testuje w niedziele albo sie wstrzymam chociaz do poniedzialku :D

reklama
Sweet Witam w naszym gronie:* Widzę że tego samego dnia @ dostałyśmy :D:D
She żadnych dobrych wieści nie ma ani od Pok ani od nikogo :(
Gochaa będzie testowała jakoś na dniach , bo okresik się spóźnia.

Witam was dziewczyny po długiej nieobecności :-) miałam ciężki tydzień wiec nawet nie mialam kiedy zajrzeć na forum... gorący okres w pracy... impreza urodzinowa męża... ścięcie z teściową... ech a do tego od tygodnia m eczymnie migrena...

ale co tam u was? jak nasze ciężaróweczki? jakieś nowe fasolki? opowiadajcie... :-)

Dzień dobry Sweet:)
Wg mnie, jeżeli się staracie wystarczy sam kwas foliowy 400, np Folik. Ja zaczęłam brać 3 miesiące przed rozpoczęciem starań, bo nigdy nie wiadomo jakie są niedobory, tak czy siak jeżeli będziesz w ciąży to spokojnie kwas foliowy początkowo wystarczy, chyba że robiłaś morfologię ogólną i masz jakieś niedobory, np. żelaza itp, Wtedy lepiej się skonsultować z lekarzem. JA jeszcze przed ślubem miałam niedobór i musiałam brać żelazo z płynie (inne nie było przyswajalne). Więc pierw wybadaj swój organizm :) A jeśli fasolka u Ciebie się rozgości, to najważniejszy jest właśnie kwas, lepiej na własną rękę nie przesadzać z kompleksami witamin- to z pewnością w razie czego zaleci Ci brać ginekolog. Ja dopiero od 12 tyg dostałam polecenie brać Prenatal Complex, bo wtedy dzidziuś więcej "wysysa" z mamy :)
Najlepiej jedz dużo warzyw i owoców i łykaj Folik :)

uff rozpisałam się :)
A i oczywiście fluidki ode mnie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :)

a dzien dobry :))
dzieki za wiadomosci
juz zamowilam w aptece wieksze opakowanie witaminek wiec najwyzej poczeka az kiedys tam dr zaleci ! :p
kiepsko u mnie z jedzeniem owocow i warzyw stad pomyslalam o witaminkach, tzn jem duzo warzyw ale popoludniami, bo taki prawidzwy obiad jem dopiero po 17:30 kiedy wracam z pracy..
oczywiscie jesli zafasolkuje to sie wezme za siebie ! :)
dobrze ze nauczylam sie jesc chude obiady, w sensie ryz albo makaron, wszystko na oliwie z oliwek, pije duzo herbaty , sokow albo wody itd moj maz ma hopla na tym punkcie wiec nie mam wyjscia musi byc zdrowo he he tylko czasem jem jakies fast foody i chipsy oczywiscie :pP

Olciaaa a ty kochana nie mialas jakos po mnie testowac ? Moze ja poczekam na ciebie ;p ehhehe oczywiscie jak @ nie dostane :D Bedzie razniej :D

No ja już po badaniach. Wyniki odbiorę dopiero 3 sierpnia na wizycie. :-)

Sweet witam Cię cieplutko, bo jeszcze chyba nie miałam okazji. Mam nadzieję że szybko się u nas zadomowisz! Ostatnio coraz częściej nowe dziewczyny się dołączają! :-D słoneczko świeci i figle w głowie!

Monis czekamy z utęsknieniem na lipcową fasoleczkę! :laugh2:

Trzymam kciuki za was testujące dziewczyny!

She, gocha dla was fluidki na pozytywne teściki!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I dla Was Olcia i Sweet za ten udany cykl!

No i dla wszystkich pozostałych oczekujących!! Bardzo bym chciała zebyśmy wszytskie były już szczęśliwymi mamami!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

She tak miałam testować po Tobie ja 10-11 sierpnia dopiero więc nie wiem czy tyle wytrzymasz:p
sweet fajnie by było :)She mniej więcej w tym samym czasie :) Może zapoczątkujemy fasolki po nieudanym lipcu.
Mówię Wam dziewczyny w sierpniu będzie wysyp fasolek -tak coś czuję.

Fifka NIE DZIĘKUJE :):*

reklama
No niestety na mnie nie ma co liczyć juz w lipcu :-( w niedziele przyszła @ :-( a tym bardziej było mi przykro, bo kilka dni wcześniej maż tak sam z siebie powiedział, chcialby na urodziny dostać... dzidzie... a akurat w poniedziałek - dzień jego urodzin, miałam termin @ i liczyłam, że będę mogła zorbić test i zrobić mu faktycznie niespodziankę... a tu w niedzielę rano wstaję po imprezie a tu małpa przylazła... aż się popłakałam :-( i nie zrobiłam mu prezentu...

także lipcowa dzidzia niestety nie b edzie moja... ale za to cały sierpien do obstawienia zostaje hehe

Do góry