reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dobry wieczór ja Was nareszcie przeczytałam haha :-)

wogóle zakochałam się w małym.. jest cudowny :-) szczególnie jak uśmiecha się z tymi kilkoma zębami które ma :-) dziś przyjechałam do nich, ale oni jadą do PL na weekend wracają w poniedziałek :-) i od wt mam z małym być :-p

lovka nie ma za co ;-)to jak sie czujesz bo ja zaraz uciekam spac bo zdycham a jutro znowu trzeba wstac i do tego nawet nie wiem ile bede w pracy...ahh;-(

Witam z powrotem :-)
Co tam ciekawego się działo.? Jakieś nowe fasolki.? Bo u mnie jednak nic..
Dobra uciekam bo trzeba jutro szkołę załatwić jeszcze ;-). Później ogarnę to wszystko.

Klari nasza Gocha jest pod wielkim znakiem zapytania! Bo jej się @ późni! No i wciąż nie wiadomo co z Pok...

A ja dzisiaj wcześnie bo zaraz jadę na badania przeciwciał (mamy z moim konflikt serologiczny) Mam nadzieję ze tam wszystko dobrzę, bo słyszałam ze przy pierwszym dziecku prawie nigdy nie ma z tym problemów.

Odezwę się później, bo teraz muszę spadać na autobus!

dzien dobry :)

ooo znowu koleżanka z moich okolic:-D a mogę wiedzieć tak z ciekawości skąd dokładnie? ;-)
a kiedy miałaś ostatnią @?

Swinoujscie, w szczecinie tez kilka lat spedzilam (studia) i tez mam tam rodzine:)
1 dzien @ mialam 11 lipca

sweet a gdzie mieszkasz w Irlandii? :p

Cork :)
jest tu ktos jeszcze z Irl? :)

Sweet witam bo nie miałam jeszcze okazji:-)

jak to mowia slowacy: Ahoj :)))

dziewczyny, biore od paru tygodni kwas foliowy, czy warto dolaczyc juz teraz witaminy dla kobiet w ciazy?? no w koncu sie juz staramy a gdyby sie udalo to warto od pierwszych dni warto dbac no i sobie mysle czy juz zaczac a potem jak sie okaze ze jednak nie jestem w ciazy to odstawic? bo przeciez test dopiero za 1,5 tyg.. jak myslicie?

reklama
Dzień dobry Sweet:)
Wg mnie, jeżeli się staracie wystarczy sam kwas foliowy 400, np Folik. Ja zaczęłam brać 3 miesiące przed rozpoczęciem starań, bo nigdy nie wiadomo jakie są niedobory, tak czy siak jeżeli będziesz w ciąży to spokojnie kwas foliowy początkowo wystarczy, chyba że robiłaś morfologię ogólną i masz jakieś niedobory, np. żelaza itp, Wtedy lepiej się skonsultować z lekarzem. JA jeszcze przed ślubem miałam niedobór i musiałam brać żelazo z płynie (inne nie było przyswajalne). Więc pierw wybadaj swój organizm :) A jeśli fasolka u Ciebie się rozgości, to najważniejszy jest właśnie kwas, lepiej na własną rękę nie przesadzać z kompleksami witamin- to z pewnością w razie czego zaleci Ci brać ginekolog. Ja dopiero od 12 tyg dostałam polecenie brać Prenatal Complex, bo wtedy dzidziuś więcej "wysysa" z mamy :)
Najlepiej jedz dużo warzyw i owoców i łykaj Folik :)

uff rozpisałam się :)
A i oczywiście fluidki ode mnie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :)

Do góry