reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania pa laparo

No ja po wizycie ;) ogólnie sytuacja wygląda tak, endometrioza 2stopnia - nie ma konkretnych zaleceń, mam suplementowac Wit d3 i kwas foliowy. Starania naturalne do pół roku, jeśli się nie uda, iui stymulowana ganotropinami. Ogólnie lekarz nie chce i nie widzi powodu by robić in vitro.. dodatkowo badamy immunologię bo podobno przy endometriozie często jest zachwiana, dzisiaj zrobiłam już badanie KIR, jeśli wyjdzie źle mąż będzie robił HLAc. REASUMUJĄC, DZIALAMY [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
A przed stwierdzeniem endo i laparoskopia mieli jakieś inne podejrzenia dlaczego się nie udaje?

reklama
Dziękuję za odpowiedzi, szczerze mówiąc jeszcze nie czuję sie na siłach, a owulacja chyba już, więc pewnie odpuszczamy ten cykl [emoji846]

Dziewczyny, naturalne starania po laparo macie bez monitoringu? Bo u mnie lekarz kazał na spokojnie samemu bez myślenia od wizyty do wizyty.. ale mam ochotę robić testy owu.. nigdy ich nie robiłam

Dziewczyny, naturalne starania po laparo macie bez monitoringu? Bo u mnie lekarz kazał na spokojnie samemu bez myślenia od wizyty do wizyty.. ale mam ochotę robić testy owu.. nigdy ich nie robiłam
Ja planowałam iść na monitoring ale kwarantanna mi pokrzyżowała plany więc ten cykl odpuszczam sobie lekarza. Mam jeszcze trzy testy owu i tak dla samej siebie je zrobię . Generalnie nie robię ich jakoś namiętnie tak od wielkiego dzwonu. Mam krótkie cykle ok 24-25 dni a owulację czuje bólem no i oczywiście od ostatniego dnia miesiączki boboseksy regularnie

Ja probowalam wszystkiego [emoji28]
Robiłam testy, ale niestety przestały mi wychodzić i no znudziły mi się haha, robiłam je wiele miesięcy, a pewnego obrazu nigdy nie ma przy testach.

Dlatego zaczelam mierzyc temperaturę i polecam. Wymaga dyscypliny, ale wykresy pokazały problemy z owulacja, dlatego rozpoczynam stymulacje.

Mieszkam za granicą i tutaj nie robią jako takiego monitoringu jak w Polsce,patrza na usg, ale nie w czasie owulacji, tylko podzczas stymulacji jest monitoring, więc musiałam sobie sama radzić.

Witam w kolejnych dniach cyklu? Jak mijaja? Ja dzis mam bol glowy ale od 3 dni dzialam bo sluz plodny mam chociaz to dopiero 10 dc, a jak u Was?
dzialacie czy czekacie, czy przekladacie na nastepny cykl?
pozdrawiam piatkowo 😁

Witam w kolejnych dniach cyklu? Jak mijaja? Ja dzis mam bol glowy ale od 3 dni dzialam bo sluz plodny mam chociaz to dopiero 10 dc, a jak u Was?
dzialacie czy czekacie, czy przekladacie na nastepny cykl?
pozdrawiam piatkowo [emoji16]
U mnie ten cykl odpada. Mam infekcje intymna i muszę się wyleczyć. Niestety odpadam w marcu [emoji17] ale za was trzymam kciuki!

reklama
Oj szkoda, ja tez tak mialam kilka razy😩
ale najwazniejsze to doprowadzic wszystko do porzadku,
moze kolejny bedzie szczesliwy😉

Do góry