reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Dominika - poczekaj spokojnie na @. Wtedy masz w miarę pewny wynik. A beta wcale nie jest czuła 10ml/U bo przecież dziewczyny robiły i była np. 4.... (a musi Ci pokazać chyba powyżej 5, żeby oznaczało ciążę). Ja nigdy nie robiłam mimo iż staram się od 10 miesięcy. Powód?
Po co się kłuć na darmo? Jest to jednak inwazyjne badanie i nie powinno się go robić bez większego powodu. Dlatego tak Ci panie powiedziały w labo, bo robisz betę jak masz już jakieś podstawy, żeby myśleć, że jesteś w ciąży. Moim zdaniem najpierw pozytywny test ciążowy., a później beta.
Nie nakręcaj się tak, podejdź do tego na luzie . Wiem z doświadczenia, że jak się bardzo chce to wyszukuje się wszystkie możliwe objawy ciążowe. Oczywiście życzę Ci dwóch kreseczek, ale przestań panikować i zacznij myśleć o czymś innym.

Ja już w domku i będę pić kawkę i mam w planach umyć okna dziś :-)

Jak tam Butterfly się torcik udał?

Aschlee - a czemu @ inna? Skąpa?

Asia - pozdrów ode mnie fasolkę :tak:

Majdaczek - na zaburzenia cyklu ma wpływ wiele czynników. U mnie żaden wykres nie był taki sam. A stosujesz się do wszystkich wytycznych? Może brałaś jakieś leki, lub stres, sport, wyjazd, choroba. Powodów może być mnóstwo.

reklama
Jussastar no jak na razie to brdziej plamienie niz @ ale pewno sie rozkreci bardziej na chwile obecna na razie przypomina sluz z krwia niz @ i to tylko Przy korzystaniu z lzienki tak podpaska czysta jak na razie...ale test negatywny wiec na bank nic z tego

Jussastar, dzięki.
To jest dopiero mój1 cykl, wiec z objawami się nie nakrecam i nie doszukuje się czegoś czego nie ma także nie każda kobieta wynajduje sobie objawy. Wolalam zrobić test z krwi niż codziennie testy robic :) a jak każda kobieta chciałabym juz wiedzieć czy się udało, a panikowac nie panikuje-napisalam posta i zapytalam, bo majdaczek napisala, ze moze jeszcze nic straconego.Życzę Ci || upragnionych kreseczek i wytrwalosci-żebyś zawsze z testowaniem czekała do spodziewanej @.

Majdaczek, nie mierze temperatury ani nie biorę zadnych wspomagaczy.Standardowo kwas foliowy i MgB6.
Asia, rano poszłam zrobić test ciazowy.W labo, przed pobraniem, pani spytała się czy zwykły test ciazowy z krwi czy bhcg ilosciowo.Po godzinie miałam wynik - wynik ujemny (bez żadnych wartosci) , spytałam o czułość i powiedziano mi, ze 10ml/U.
Asia, a miałam nadzieję że synuś będzie miał rodzenstwo.

Asia, nie brałam testu bhcg ilościowa go (przy tym wyniku podane są normy i wartość mojego wyniku ), a tu w laboratorium jest tez mozliwosc zrobienia testu z krwi na potwierdzenie (wynik dodatni albo ujemny).Wynik był po godzinie ujemny.
Asiu, wydaje mi się ze 16-17 czerwca była ovu, wiec tak jakby 10 dpo.Spytalam jaka czułość i poinformowano mnie, że czułość10..I nie wiem co sobie myśleć, czy rzeczywiście za wczesnie, czy jednak się nie udalo ,czy może gdybym wzięła bhcg ilościowo to wyszło by mi ile mam tego hormonu.W końcutest z krwi, wiec traktowac to juz jako wynik miarodajny?

Dominika ja nie znam takich testów z krwi gdzie nie podaje się wartości. Nie spotkałam się z takim więc nie wiem co Ci poradzić. Wydaje mi się że chyba trochę za szybko chcesz wiedzieć a nawet jeśli jesteś w ciąży (czego ci życzę) to po prostu jest jeszcze za wcześnie. Poczekaj do terminu. Niektórym nawet w tym dniu testy wychodzą negatywne. Póki nie ma @ to jest nadzieja :)

Aschlee widzę że jedziemy na podobnym wózku - spóźniające się @, @-nie @... Kiedy idziesz do lekarza?

Annam pisała kilka dni temu że przyszła @.

Dziewczyny podajcie nowe terminy to zaktualizuję listę.

Ja czekam na wizytę, jeszcze 1,5 godziny...

Dominika ja bete hcg mialam 20 chyba 11dpo wiec jesli zrobilabym bete dzien wczesniej to bylaby 0. Nasza Gosia03 ze staraczek tez wpierw miala bete 0 a dopiero po kilku dniach test pokazal bladziocha. Nie mysl o tym najlepiej. Bez wzgledu na wszystko nie masz na to wplywu.

reklama
Wakacje:-D:-D:-D:-):-):-).
Bede miala swojego chlopa czesciej w domu.

LISICA-powodzenia na wizycie,zeby lekarz mial same dobre wiesci.A co to za skok u Ciebie? Czyzby jednak owulka?

ASHLEE-przykro mi,ze @ przyszla.To kciuki za nastepny cykl.

DOMINIKA-mozze jeszcze jest jakas nadzieja a jak nie to za nastepny cykl &&&&&&&.

Czy ktoras z Was robila moze trwala piankowa? Bo fryzjerka mnie namawiala a ja sie zastanawiam.

Do góry