reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Adelo, dzięki :D Zobaczymy na jak długo mi tego wystarczy :p Przyjdzie lipiec, praktyki, będę wracać padnięta i pewnie motywacja zmaleje :p

Hmm no to już lekarz zadecyduje, jeśli uzna, że powinnaś brać jeszcze miesiąc to bierz, tyle już wytrzymałaś, a to przecież dla Twojego dobra! A może pozwoli odstawić i wtedy będziecie działać :D

reklama
Grubson wiem jak dużo przychodzi obowiązków to gorzej z motywacja, ale może być to kolejny power ;) z wizytą zobaczymy, jeszcze mi tam coś wynajdzie i będzie klapa :\

Witam, myślę że małe wakacje nad morzem pomogły by, ale po cichu liczę, że 1 cykl starań będzie tym szczęśliwym i ze ujrzeć
upragnione II kreseczki . Ashlee testuj jutro:) U mnie jeszcze 12 dni, ale zastanawiam się czy nie zrobić 2-3 dni wcześniej, ale co jak nie wyjdzie i będzie za wcześnie? Fakt, że dwa testy czekają, z tego co pamiętam AsiSzw sporo wcześniej wyszło niż w dniu spodziewanej, Asia jeśli źle pamiętam to popraw mnie w tej kwestii; ) bo nie chce wprowadzać dziewczyn w błąd. Dziewczyny, który test jest najczulszy (oczywiscie procz betki), kupiłam dwa "pinktesty", ale one są od 25mml/U, a gdybym zdecydowala sie testowac te pare dni wczesniej to wolalabym kupic 2 testy bardziej czulsze.Dobrze kojarzę "Bobotest"? Jak możecie to podajcie nazwę, będę bardzo wdzieczna;) Miłego dnia życzę:

Hej.
Dominika ja wierzę tylko w bobotest ;) mnie wykrył ciążę w 10 dpo, a była to 25, ale są też i 10 z tej firmy.

Grubson za pierwszym razem zaszłam w pierwszym cyklu, a za drugim to rok sie staraliśmy, teraz staram sie nie myślec o tym za bardzo
Aschlee rób test i bądź dobrej myśli
Ja ostatnio kupiła, 6 testów kazdy innej firmy i kazdy inaczej "czuły" ze 2 dni po spodziewanej @ pokazał mi kazdy baaaardzo slabe 2kreski, wiec mnie sie wydaje ze ciezko stwierdzić który test jest najlepszy

Czy któraś z was bierze jakies witaminy dla kobiet starających sie? I czy Wasi panowie cos biorą? Chodzi mi o witaminy?

Majdaczek oby św. Juda Ci pomógł ;) ja wszystko zawierzylam Komu trzeba. I przez to też jestem spokojniejsza. Nie nakrecam się i to też jest dobre.

Dominika życzę Ci żebyś jak najszybciej ujrzała 2 kreseczki :)

Nie jestem doświadczona, bo zrobiłam z ciekawości 2 na jesień, ale też słyszałam o bobo teście że są dobre.

Podnoszę również pytanie Anny, czy karmicie swoich jakimś witaminami?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:)

U nas pierwsze staranka były i mamy synusia, mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie;)
Co do witamin, biorę Magne B6 i kwas foliowy, a mój mężulek pije "litorsal".
po ciąży zostało mi sporo kg i wyczytałam, że większe kobietki powinny brać 2 tabletki kwasu foliowego, ale czy rzeczywiscie tak jest (bede musiala gina podpytac) normalnie brałam 1, tj jest napisane na opakowaniu, a od 3-4 dni biorę 2 tabl.kwasu foliowego, Magne B6, tez biorę 2 tabletki, czasami 3, gdyż zdarza się że łapią mnie skurcze mięśni, przeważnie nóg lub rąk.
Musze kupić ten bobotest i może za tydzień w niedziele lub w poniedziałek zatestuje;) Dziś mam taki dzień, że podchodzę na luzie, bez żadnej spiny a czasami rozmyślać czy się udało juz:)
Ashlee, testujesz?
Pozdrawiam, miłego dnia;)

Witam i ja :)
Drugi test zostaje na kolejne cykle...
Dziś rano przyszła @. Ale nawet się ucieszyłam bo jakoś zakładałam mimo przeczuć że tym razem wolę jeszcze nie :) Więc jestem nastawiona pozytywnie :) chociaż dolegliwości troszkę dokuczają ...
Co do witamin to kiedyś brałam Femibion natal 1, teraz przerzuciłam się na folik (dużo dużo tańszy , ale planuję wrócić po skończonym opakowaniu do Femibionu - tam jednak jest więcej witaminek. A mąż nie bierze nic, ale prowadzi dosyć zdrowy tryb życia (sport i te sprawy )
Ashlee za Ciebie trzymam kciuki testuj!
Dominikia oby staranka sie powiodły!
Życzę wszystkim Miłego Dnia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się w pochmurny poranek. Dobija mnie, że w radiu ciągle mówią o jakimś długim weekendzie, a Ja własnie siedzę w pracy :crazy:
Ja wczoraj złapałam małego doła, nawet nie miałam ochoty wczoraj na przytulanko, dobrze, że to dopiero 9 dzień cyklu i, że mi przejdzie :szok: Jakoś przestałam widzieć w tym wszystkim sens... Jeszcze martwię się swoją temp. jakoś tak dziwnie skacze, raczej tak na początku cyklu nie miałam. Szczególnie martwi mnie temp. dzisiaj rano 37.0, nigdy takiej nie miałam przed owulacją. Nie wiem co o tym myśleć, chyba odpuszczę sobie to mierzenie temp., bo robi się to dla mnie uciążliwe i stresujące.

Ostatnia edycja:
Do góry