reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Aschlee spokojnie, na mnie upały też działają podobnie. Nie raz mi się słabo w aucie za kierownicą zrobiło :-/ od tego czasu jeżdżę z klimą, lepszy ból gardła niż wypadek...

Oda ja też jestem antytalent jeśli chodzi o pieczenie ciast. Dlatego zwykle wybieram te bez pieczenia :-D a gotowanie to inna sprawa, lubię i inni też lubią gdy im coś przygotuję ;)

Martaha123 mam nadzieję że dostaniesz zielone światełko.

reklama
No wlasnie teraz kompletnie nie mysle o ciazy tylko o tym czy oby na pewno wszystko ze mna ok.Nic uciekam Do lozka.Dobranoc

Cześć dziewczyny, ja już w pracy z kawusią. Miłego dnia wam życzę.

Majdaczek? Testujesz? Beta? Daj znać jak sytuacja u Ciebie :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny a ja juz od gina wracam. Przepisal mi Clo od dzis 5 dni.., i monitoring w poniedzialek. Czy ktoras z.Was brala moze? Musze po drodze skoczyc do apteki...

Ada- szybkiego wyleczenia infekcji.

Lisica, Oda jak robie to kruche ciasto nie ma zakalca:)a jakie -efektowne...
Ashlee- ale jak dawno mialas morfologie i ob to warto zrobic. Ja mojego męza namawiam i tlumacze ze raz w roku obowiazkowo sie trzeba przebadac. Problem to zadny a przy tym ile teraz zachorowan na rozne swinstwa to koniecznosc... ostatnio bylam u kosmetyczki i mowila ze jej maz zmarl w wieku 32 lat!! Mial tetniaka...ale meza mam upartego i nawet do dentysty nie chce isc. Niby obiecal zrobic badania a jak nie to sama go w sobote zaciagne..,

Martha- powodzenia :)

Ostatnia edycja:
Jussastar czyli tak jak podejrzewałysmy-monitoring. Ja bralam Clo jeden cykl to jest na rosniecie pęcherzykow. Potem mialam zastrzyk na pęknięcie.

Aschlee jak dziś samopoczucie?

Witam o poranku :)

Pisałyście o pieczeniu ciast... mmmm.... uwielbiam piec :)
Polecam przepisy siostry Anastazji korzystam z jej książek i są pyszne i ładnie się prezentują. Co prawda stopień trudności różny ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ma nawet przepis dla "nie piekących ciast" - czyli ciasto na krakersach słonych i jest boskie - uwielbiam je!
Ale od jakiegoś czasu w związku z sezonem truskawkowym króluje biszkopt z truskawkami pod pierzynką:) (przepisu mojej teściowej :))
Dziś co prawda idę po zielone światło , ale wczoraj troszkę nas poniosło więc nie wiem może może... cykle mam długie a to 25 dc więc kto wie... ;)

A moja Emi chyba właśnie weszła w okres "buntu dwulatka" do tej pory była przesłodką przylepą a teraz nie mogę sobie dać z nią rady... ciągle beczy i nic jej się nie podoba.... eh... trzeba to jakoś przetrwać...

Pozdrawiam! Was słonecznie i uciekam w teren mam nadzieję że nie spiekę się na skwarek :)

Ostatnia edycja:
Witam. U mnie niestety nic z tego :( Przyszła z jedno dniowym opóźnieniem i rozszalała się na dobre. Szczerze, to złapałam niezłego doła...
Jeszcze, żeby było tego mało, to infekcja z zatok przeszła mi z powrotem na gardło i nie wiem, czy nie mam anginy. Czuję się dzisiaj jakby ktoś mnie pożądanie kapną w d... :-( Muszę siedzieć dzisiaj w pracy do 17, masakra!
Zastanawiam się, czy nie odpuścić. Chyba mam za słabą psychikę na kolejne rozczarowania. Może odpuszczę sobie mierzenie temperatury, obserwacje i robienie testów owulacyjnych i podejdę do tego tak troszkę spokojniej. Już sama nie wiem, co robić :baffled:
AsiaSz wielkie gratulacje, oby beta rosła.

Majdaczek – przykro mi : ( Ale zaczął się nowy cykl i potencjalnie to może być ten szczęśliwy! Ale odpuszczenie polecam. Ja nie mierzę już temperatury bo pod koniec cyklu mnie to strasznie nakręcało. Chociaż chyba przejmowanie się chyba przechodzi wraz z miesiącami starań. To jest mój pierwszy cykl, którego początku nie przepłakałam tak jak w ostatnich. A z tą anginą to idź do lekarza!
Martha – oj, ale taki buntownik to też musi być słodki : ) Zazroszczę łobuziary. A to polecasz przepisy tej siostry? A na normalne dania też ma?
Gabis – a czemu tylko jeden cykl? Jak reagowałaś?

Dzien dobry Kobietki.

Gabis mile ze pytasz samopoczucie kiepsko przez co juz kompletnie stracilam nadzieje ze moglo sie udac...no nic nie tym razem to kiedys na pewno sie uda...po poronieniu chyba pojawil sie u mnie ZNP :wściekła/y:
U mnie nadciaga jakas mega burza bo jeszcze daleko a tak huczy ze az sie boje co to bedzie jak tu dojdzie:szok:

reklama
Jussastar polecam przepisy anastazji na ciasta i ciasteczka. Na dania też ma ale ja raczej nie korzystałam - są to takie powszechne dania, które robię po swojemu.
Ale jeśli chcesz zrobić jakieś pyszne sezonowe ciasto - dodam proste - to polecę ci przepis mojej teściowej: ( upiec biszkopt : 5 jaj 3/4 szkl. cukru, cukier waniliowy, 1 szkl. mąki i 1 łyżeczka proszku do pioeczenia.) po upieczeniu i ostygnięciu na biszkopt wyłożyć owoce i na to pierzynka czyli:0,5 l śmietany kremówki ubić i w trakcie ubijania na koniec dodać galaretkę owocową (rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i przestudzoną). Zaraz po ubiciu wyłożyć na owoce i do lodówki. Pyszne i smakuje i dorosłym i dzieciakom :) Polecam :)
A buntowik jest słodki do momentu utraty mojej cierpliwości bo całe popołudnia marudzi bo nic jej się nie podoba. NAwet jak zrobię coś tak jak ona chciała to i tak jest źle... eh Boże ześlij mi ogrom cierpliwości ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry