reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Martha – dzięki za przepis. Fajnie brzmi ta śmietanka z galaretką : ) Wypróbuję na pewno.
Gabis – a nie boisz się kupować na allegro? Masz może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę inofolicu? Bo mi się inofem kończy a to jest to samo w składzie.
Majdaczek – a ile się starasz? Głowa o góry. Na początku jest ciężko jak się nie udaje… ale zobaczysz uda się nam wszystkim : )
Grubson – popieram. Ja też tak czasem się zastanawiam, czy będzie mi dane być matką. Kiedyś był ślub, a maks po roku rodził się dzidziuś, za rok czy dwa – kolejny…. A teraz jak się nie wpadnie jak się nie planuje, to jak się zaplanuje to trudno…
Adelo – co to za kuracja Visanne? Chodzi o endometriozę?
Ashlee – trzymam kciuki za Ciebie i jeszcze za ten cykl. A już u Ciebie po starankach?

reklama
Adelo w 100% się z Tobą zgadzam odnośnie suplementów diety.

Majdaczek przykro mi ale nie załamuj się. Przypomnisz mi proszę który to cykl starań?
Doczytałam że drugi. Kobieto pierś do przodu i nie dołujemy się ;) i na nas przyjdzie czas.

Aschlee ja już też podchodzę do starań z dystansem. Jednak z biegiem czasu człowiek się uodparnia na niepowodzenia. Owszem - przykro, ale przynajmniej nie ma aż tak wielkiego rozczarowania na końcu.

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane;)
Majdaczek przykro mi, że tym razem nie wyszło...:/ Ehhh nauczka dla mnie i dla Ciebie - nie robić testów przed @... bo tylko nadzieji sobie narobiłyśmy...
AsiaSzw - trzymam kciuki żeby beta rosła:)

Hmmm...tak piszecie o tym Inofolicu, to może i ja zakupię:)))
U nie dziś trzeci dzień @... i już mam dość...

Ja juz dawno po owulacji ale niby dalej sie staramy tak dla pewnosci aczkolwiek wczoraj mialo byc przytulanko ale brzusio mnie bolal i niestety nie bylo

Adelo, dziękuję za słowa wsparcia :) A moje podejscie trochę się zmieniło ostatnio z tego względu, że dużo się u mnie działo ostatnio, teraz jestem po dosyć dużej zmianie w pracy, i to wszystko odciągnęło trochę moją uwagę od zamartwiania się i dołowania, tak jak to było przez ten ostatni rok. To na razie, mam nadzieję, że szybko złe humory nie wrócą.

Majdaczek, a ja rozumiem Twoje zmartwienie, bo pamiętem, ze pisałaś, że od dawna już myśleliście o trzecim, tylko czekaliście na odpowiedni moment. I wiem, że kiedy się o czymś marzy i długo czeka, to trudno być potem cierpliwym. Ze mna tez tak trochę jest, ze długo zwlekaliśmy, bo nie mieliśmy odpowiednich warunków, a teraz kiedy już mamy, to chyba jest już za późno i nic nie wychodzi.
I tez tak sobie czasami niesmialo marzylam, ze fajnie byłoby mieć więcej dzieci, więcej niż jeden czy dwa. A teraz jakby choć jedno się udało, to chyba byłby wielki sukces.

Pomyśl jeszcze Majdaczek o statystyce, jeśli wszystko jest w porządku to jeśli się nie mylę szansa na zajście w ciąże w danym cyklu jest chyba ok. 25%. a Ty chyba nie od dawna próbujesz, prawda? Czy to 2 cykle były? To szansa na zajście w trzecim (jeśli 2 poprzednie się nie udaly) to chyba teraz będzie po kumulacji 75%? - Taka trochę matematyka z przymrużeniem oka ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny największy problem to my mamy z psychiką. To pragnienie dziecka blokuje wszystko. Ja zaszłam w ciążę w 7 cyklu, który na prawdę odpuściłam... Nie myślałam o tym i byłam przekonana że przyjdzie @, nawet zapasy tamponów zrobiłam. Niestety szczęście długo nie trwało.
Teraz też się nie nastawiam, może to jest klucz do sukcesu? ;)

Dobrej nocy!

reklama
Adelo wyniki z gastroskopii mam do odebrania jutro. Pozniej juz tylko rezonans magnetyczny. Zaczelam cwiczyc, mniej jesc i schudlam! 2 miesiace temu wazylam 67 kg, teraz waze 59 kg. Takze przestaje marudzic!
Dziewczyny, trzymam kciuki!
Grubson glowa do gory! Nie mysl o tym :)

Do góry