reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Dziewczyny, przepraszam, że ja tak tylko wpadam, napiszę co u mnie i znikam :( od wczoraj ciągle jestem strasznie senna, do tego synek mi choruje.
Odebrałam przed chwilą betę. W sobotę było 317, a dziś... 1141 :szok:
To zdecydowanie więcej niż wymagane 66%...nawet nie mieści się w skali dla 4 tygodnia! Dziś jest dopiero mój 32 dc!
Jeśli to może być coś złego, to mi o tym nie mówicie, inaczej oszaleję! Obiecałam sobie nie robić więcej bety, tylko cierpliwie czekać do wizyty.
Teraz biorę się za nadrabianie :)

reklama
Grubson,u nas w miescie na betke czeka sie 2dni,zrobilam test ciazowy z krwi,w laboratorium nazywa sie to probą ciazową.
Betke zrobie za jakis czas,a za 2-3tyg.pojde do gina.

Happy,Beti 3mam kciuki;) Dzieki dziewczyny,mialam czekac na @,ale pomyslalam,ze pojde i po godz.bede wiedziec na czym stoje.Zadzwonilam i sie okazalo,ze proba ciazowa z krwi jest dodatnia i pogratulowala mi pani laboratka;)

Niemartwsie, ja w 5 t (35 dc) miałam betę 13 000 a norma była do ok 7 000, przyrost też był kilka razy wyższy i o niczym złym to nie swiadczyło, to 66% to jest MINIMUM, które w ogóle pozwala stwierdzić, że ciąża dobrze rokuje, ale generalnie może być znacznie większy, to jest bardzo niejednoznaczne badanie ;) Także nie wymyslaj tylko się ciesz!

Majdaczek, masakra, nie wyobrażam sobie Twoich nerwów... Eh byle szybko zleciało do czwartku, Ale na pewno wszystko będzie ok!!

Dominika, pierwsze słyszę :O Co innego niby można wybadać we krwi niż HCG albo betaHCG? Nie ma absolutnie żadnych innych wskaźników ciąży we krwi, żadne inne hormony, żadne elementy morfotyczne, no nie ma nic innego :D Chyba, że w Twoim laboratorium dokonali jakiegos historycznego odkrycia :p Może chodzi o to, ze nie badają dokładnej ilosci gonadotropiny tylko sprawdzają czy jest powyżej normy, nie ma innej opcji ;)

Ostatnia edycja:
Domnika, uczestniczysz w rajdach samochodowych? Wow, jestem pod wrażeniem :)
Ogromne gratulacje!!! Spokojnej ciąży życzę :)

Justyna, może zrobisz sobie badanie progesteronu? Ja sobie zrobiłam i mam 36,24, to chyba ok i jeszcze duphaston mi lekarz zalecił.
Cień cienia jest, więc jest też nadzieja :)

Martaha, trzymam mocno kciuki za jutro :) Obyś płakała tylko z radości!

Happymum, tak mi przykro, że takie problemy stanęły Wam na drodze do drugiego dzidziusia, mam nadzieję, że niedługo dołączysz do zaciążonych

Majdaczku, u Ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze :)

Kasia, również trzymam kciuki za wizytę!

Aschlee, 130 euro!! Cena z kosmosu :|

Grubson, mocno zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Dzięki za pocieszenie, teraz już nie będę niczego sprawdzać tylko się cieszyć i czekać na wizytę :)

Grubson,no tak sie to nazywa PROBA CIAZOWA,w czerwcu pisalam przeciez,ze test wykrywa stezenie hormonu we krwi i to jest na potwierdzenie czy jest ciaza czy nie.To nie jest bhcg tylko samo hcg (czulosc 20 czegos tam )-nosi to nazwe u nas PROBA CIAZOWA.

Tak,biore udzial w rajdach off roadowych,jestem kierowca,to byl moj pierwszy rajd.

No to tak jak napisałam - HCG. Spoko, wazne, że dodatnia :D

Ja biorę jeszcze jod, lekarka mi przepisała ;) Ale pewnie dlatego, że nie chciałam jeszcze robić badań, więc nie mogła sprawdzić mojego TSH i tak na wszelki wypadek, gdybym miała jakąs niedoczynnosć. ;)

Ja nie dożyję jutra, mówię Wam, serce mi wyskoczy przez gardło xD

reklama
Ja biorę kwas foliowy w dawce 400 (chyba mg?), dodatkowo jeszcze biorę żelazo, które zawiera niewielką dawkę kwasu.

Grubson, na pewno wszystko będzie dobrze, Ty zawsze tak racjonalnie podchodzisz do sprawy, uspokój serce :)

Do góry