Dominika, na pewno same plamienia to nie jest wystarczajacy objaw zeby rozpoznac za niski progesteron a konkretnie, tak jak np.u mnie, niewydolnosc cialka zoltego.
U mnie objawilao sie to tym, ze 2-3 dni przed @ plamilam (ale nie jeden raz, przed KAZDYM okresem), miam cykle po 22-23 dni z czego faza lutealna ok 8 dni czyli stanowczo za krotko no i progesteron 7 dni po owu ok. 11 czyli w normie, ale nie dla starajacych sie.
Martaha, doskonale Cie rozumiem, ja tez jestem juz dzisiaj okropnie zdemerwowana, nie wiem jak zniose jutrzejszy dzien do tej 16.45.. Eh, musimy wierzyc, ze bedzie ok.
Justyna, ja by, to wszystko zostawila w chore i zrobila test za 3 dni.. Bo wiele kobiet przechodzi ciaze biochemiczna, na tym etapie jest 60% szans, ze sie nie uda, wiec po co o tym myslec... A jakie masz cykle, po ile dni? Zawsze masz plamienia przed @? Ewentualnie mozesz isc do lekarza po duphaston i biorac go nadal sokojnie czekac.. Bo te cienie cienia czesto daja zludna nadzieje, a beta 0.. Ale oczywiscie trzymam kciuki zeby za 3 dni byla juz piekna krecha
Majdaczku, u mnie nic nowego, bardzo sie denerwuje przed jutrem i od razu mnie brzuch boli ;/
Happy, daj znac co i jak!