reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Majdaczku no wlasnie obawiam sie nerwowki ze dzisiaj mnie nie przyjmie.A do nowego lekarza tez bym pewnie musiala czekac na termin:angry: na recepcji siedzi taka wredna baba przez nia ciezko bedzie sie przebic ale mam nadzieje ze jakos sie uda

reklama
Dominika, na pewno same plamienia to nie jest wystarczajacy objaw zeby rozpoznac za niski progesteron a konkretnie, tak jak np.u mnie, niewydolnosc cialka zoltego.

U mnie objawilao sie to tym, ze 2-3 dni przed @ plamilam (ale nie jeden raz, przed KAZDYM okresem), miam cykle po 22-23 dni z czego faza lutealna ok 8 dni czyli stanowczo za krotko no i progesteron 7 dni po owu ok. 11 czyli w normie, ale nie dla starajacych sie.

Martaha, doskonale Cie rozumiem, ja tez jestem juz dzisiaj okropnie zdemerwowana, nie wiem jak zniose jutrzejszy dzien do tej 16.45.. Eh, musimy wierzyc, ze bedzie ok.

Justyna, ja by, to wszystko zostawila w chore i zrobila test za 3 dni.. Bo wiele kobiet przechodzi ciaze biochemiczna, na tym etapie jest 60% szans, ze sie nie uda, wiec po co o tym myslec... A jakie masz cykle, po ile dni? Zawsze masz plamienia przed @? Ewentualnie mozesz isc do lekarza po duphaston i biorac go nadal sokojnie czekac.. Bo te cienie cienia czesto daja zludna nadzieje, a beta 0.. Ale oczywiscie trzymam kciuki zeby za 3 dni byla juz piekna krecha ;)

Majdaczku, u mnie nic nowego, bardzo sie denerwuje przed jutrem i od razu mnie brzuch boli ;/

Happy, daj znac co i jak!

Majdaczku,BYL SPONTAN,NIE STARALISMY SIE.Po tej @ beda staranka;)

Pytam,bo nie chce mi sie chodzic z podpaska,jesli spozni sie,a latac do wc nie bardzo non stop,obawiam sie,ze np. dostane @ na placu zabaw.A uczucie wilgoci ciagle odczuwam tam na dole.

Grubson,pierwszy raz to mi sie zdarzylo,w dniu spodziewanej @ (czyli wczoraj) ,po podtarciu w duzej ilosci sluzu bezbarwnego bylo pare brazowych strzepek i to wszystko.

Nie bede Wam glowy juz tym zawracac.

Aschlee,a Twoja gin przyjmuje prywatnie?

HappyMum,co lekarz powiedzial?

Dominika kochana od tego jestesmy ze jak sa watpliwosci to zeby pogadac:tak:
Juz podobno nie przyjmuje prywatnie bo nie ma czasu nawet na normalna prace a co dopiero na prywatne wizyty...tez myslalam o tym ale zadzwonilam do jednej to mi powiedziala 130 euro za wizyte :szok: licze na to ze przeciez wie co i jak u mnie wiec no sorry ale powinna chociaz leki przepisac...no zobaczymy najwyzej pozniej bede kombinowac co dalej.

Watpliwosci kochana co u Ciebie jak tam w nowej pracy???

Happymum daj znac po powrocie co powiedzieli:tak:

Ja licze na to ze wszystko jest w porzadku bo wypilam kawke tak mnie mdli ze szok

Dominika rozumiem Cię. Ja miałam kiedyś taki podbarwiony śluz przed @. Ale w całym życiu zdarzyło mi się to kilka razy. Pamiętam, że raz miałam na ok. 2 dni przed @, a kilka razy kilka godzin przed, więc to chyba nie ma reguły.

Aschlle ale mnie zszokowałaś z tą ceną. Masakra. Może akurat Cię przyjmie, żeby Ci leki przepisać, a na pewno dla Ciebie taka wizyta też byłaby dobra, bo może by Cię troszkę uspokoiła. Trzymam kciuki, żeby się udało.

grubson znam ten ból. Ja idę dopiero w czwartek, a już jak sobie o tym pomyślę, to mam dość. Trzymam za Twoją wizytę.

happymum daj znać co u Ciebie, bo się zamartwiamy.

jussastar, buterflay a Was dalej nie ma, co z Wami?

Majdaczku no powiem Ci ze na pewno bym byla spokojniejsza:tak: no zobaczymy jak to wyjdzie...niby mowila ze jak sie uda to mam szybko przyjsc po leki i na badania wiec licze szczerze na to ze sie uda

Nie zbadali , tylko krew i mocz a tam wszystko ok. Za tydzień wymaz.
Ale Nieważne.
Chciałam się z wami pożegnać. Rezygnujemy ze starań. Za dużo problemów. Życzę wam wszystkim żebyście urodziły zdrowe bobaski. Ja mam wspaniałego syna i cudownego faceta i ostatnio chyba o tym zapomniałam.

Happy,zostan z Nami,bardzo mi przykro.Gdybys chciala porozmawiac,to odezwij sie.Poukladaj sobie wszystko i wracaj do nas;) bo watek bez Ciebie juz nie bedzie taki sam;(

reklama
Do góry