reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Butterfly często na początku ciąży zdążają się plamienia, spokojnie. Ja bym zrobiła betę bo jednak jakiś cień na teście był.

Oda 1 – witam. Może rób powoli jakieś badania. Mi gin powiedział, że już trzeba działać skoro staramy się prawie rok (a staramy się od października to był 10 cykl).
Butterfly –jak to nie normalny okres to może jednak ciąża? Rób betę.
Grubson – a o co chodzi z poprzednim testem miesiąc temu? Wyszedł Ci pozytywny? Bo napisałaś, że wyszedł Ci szybko.
Nom, a ja przygotowałam sobie teścik. Rano wstałam zadowolona, żeby go zrobić a tu… @.
No perfidna się spóźniła 3 dni. Testu nie musiałam chociaż marnować. Mam dzwonić do gina i umawiać się na wizytę na 3dc. Swoją drogą… ciekawi mnie dlaczego akurat wtedy… No nic. Szykuję się na kolejny cykl starań. Miłego dzionka!!!

Oda 1 witaj

Grubson moze jeszcze nie wszystko stracone.Trzymam kciuki &&&&&&&&&&

Butterfly trzymam kciuki zeby to nie byl @

Dnia szczesliwego konczynka.gif 200.gif

Załączniki

• 200.gif
    200.gif
    26,6 KB · Wyświetleń: 52
  • Dnia szczesliwego konczynka.gif
    Dnia szczesliwego konczynka.gif
    44 KB · Wyświetleń: 59
Butterfly nie trac nadziei. Moze to tylko plamienia. A temp nie mierzysz?

Jusstastar a mialas kiedys stymulacje cyklu? Moze lekarz właśnie to planuje.

Tak tu optymistycznie było a teraz zawiało @ ;)
a tam, nie przejmujcie się, kiedyś nam się uda :)

Lisica - poczytaj jeśli chcesz:
TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę? - Forum OvuFriend
Wyniki TSH a planowanie ciąży - Forum Medyczne – Pytania i odpowiedzi – Porady ekspertów

ale ja Ci radzę kochana nie przeszukiwać internetów tylko poczekać. Wiem, że trudno, też to przerabiałam. Wierzę, że będzie dobrze z wynikami :yes:

A miałaś monitoring lub robiłaś testy ovu? Bo moja ginekolog mówiła mi kiedyś, że jeśli wyniki mieszczą się w normach a owulacja występuje to nie ma sensu każdego zbijać do wartości "pożądanych" bo widocznie tak funkcjonuje organizm i jest mu z tym dobrze. Mówiła wtedy właśnie o prolaktynie oraz TSH.
Aaaa po co ja to piszę! I tak będziesz miała książkowe wyniki :D Obstawiam 1,7. Rzekłam :-D

butterfly zobaczysz, że będzie wszystko dobrze, może to faktycznie jest tak jak dziewczyny piszą, może to tylko jakieś plamienie na początku ciąży. Ja też powoli zaczynam powątpiewać w tą moją bladziuteńką kreseczkę, pewnie @ do mnie też jutro zawita.
jussastar życzę powodzenia w kolejnym cyklu, teraz na pewno się uda, musisz w to wierzyć.
Grubson będzie OK

Inis co ja bym bez Ciebie zrobiła?! Dziękuję. I za linki i za to że zaklinasz moją tarczycę :-D Miałam monitoring i owulacje są. W sumie przecież w ciążę zaszłam w styczniu. No nic, czekam. Nic mi innego nie zostało :-p

Nooo to kochana, skoro miałaś monit i potwierdzoną przez lekarza owulację to absolutnie nie ma czym się przejmować! :yes: wszystko DZIAŁA. Głowa do góry, cycki do przodu :-D

reklama
butterfly, trzymam kciuki bo ja mam złe doświadczenia z cieniami kresek i plamieniami. Ale też często nic się złego nie dzieje i mam nadzieję, że w Twoim przypadku tak będzie! ;*

jussastar, byłam w ciąży biochemicznej, beta ciążowa, test pozytywny, ale zaczęły się plamienia i beta zaczęła spadać i nawet Duphaston nie pomógł. Życie.
To pewnie faktycznie czeka Cię monitoring. Kochana, nie ma się co martwić, jak @ przyszła to znaczy, że dzisiaj 1 dzień nowego cyklu, który daje nową nadzieję :) Będzie dobrze!

Aschlee, co Ty, ja już wyluzowałam, mało tego, jestem pozytywnie nastawiona na kolejny cykl :D:D

Zakupiłam olej z wiesiołka, termometr owulacyjny, zapisałam się na ovufriend i będę mierzyć temperaturę, badać śluz i może teraz się uda :)
A poza tym mam teraz kilkanaście dni na zadbanie o siebie, mała dietka, ćwiczenia, bo czuję się gruba i obleśna a jeszcze jakby do tego doszła ciąża to byłabym wielorybem xD A ja na szczęście szybko chudnę, mięśnie mi się szybko rozwijają także akurat mam czas żeby się chociaż minimalnie ogarnąć :p

Do góry