reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia-daj spokój.Ty jesteś taka laska,że tylko zazdrościć można :)
Gabryska-Ty do zadnych porazek sie nie przyzwyczajaj tylko głowa do góry i działaj dalej :) uda się,moze szybciej niz myslisz :)
Wasila-ja to bym chyba nie weszła do takiej kuchni..nie znosze jak ktos przy mnie pali.Niefajnie z ich strony ,że mają gdzieś Twoje uwagi na temat dziecka.Zresztą sami powinni wiedzieć,że tak się nie powinno robić..eh

reklama
Witajcie....

Ianka
nie opiekuje się już tym chłopcem...od poniedziałku już nie pracuję

Gabryśka nooo ale wredna małpica....nosz....zbieraj siły na nowy cykl,szczęśliwy cykl !!! Niezły kawałek drogi przed Wami...ale chociaż nie musisz Ty nic szykować ... też bym chciała jechać "na gotowe" :-D

Fuma
jak tam ???????????

Wasila ja znów "coś " złapałam...mam gorączkę ...znowu niewiadomego pochodzenia !!! Mój organizm chyba daje znać że to chyba nie za dobry czas na dzidzię ... ale do kwietnia jest jeszcze kawał czasu....może stanę na nogi ?

Amelia pierniczków nie zrobiłam bo się rozłożyłam:baffled:
Mówi się że mdłości w ciąży powinny być....ja z Młodą miałam dokładnie 12 tygodni...później dostałam mega zgagę !
Ja miałam z Młodą termin wyznaczony na 2 sierpnia....a urodziłam 8 sierpnia !!!
Sierpniowe dzieciaczki są suuuper !!!

Miłego wieczoru

Witam się i ja;-) Martyśka wczoraj słabiutka była, gorączka jednorazowa jak już pisałam, na szczęście dziś jak nowo narodzona:tak:, za to ja z katarem:baffled: Boże jak ja nienawidzę kataru. Mam krople dla kobiet w ciąży do nosa w razie W gdybym w nocy męczyła się z oddychaniem.

DORCIA zdrówka:*
FUMA napisz co i jak:tak: Trzymam kciuki:*
IANKA kurcze ale ten Twój suwaczek ciążowy zasuwa:-)

hej :)
Gabryśka - wiem co czujesz kochana , nie pozostaje nic innego jak czekać , kiedyś się uda na pewno ! Spory kawałek macie do przejechania , miłej i bezpiecznej podróży życzę ., na jak długo przyjeżdżacie ?

Wasila - ja bym nie przyjechała do domu w którym pali się przy małym dziecku i ciężarnej , ja rozumiem nałóg ale bez jaj , moja mama też pali ale jak jesteśmy to zawsze wychodzi .

Vegas - to po co sprzątać jak zaraz po wszystkim będzie :p , katar bleeeee , kuruj się , moja mała też od wczoraj szpiki po pas : /

Ianka - dobrze , że choć u Ciebie lepiej , może lot będzie ok , ja my mieliśmy lecieć na sylwestra ale chyba odpuszczę bo jak mam się tak źle czuć to wole sobie w łóżku poleżeć a nie męczyć się , szkoda :(

Samosia - hehe taaaaaa jasne :p

Dorcia - oj to nie dobrze tak na święta się wykładać :) zdrówka życzę , szczerze to myślałam że zrobiłaś i mi wyślesz trochę bo mi się nie chce robić ;)

Co tu takie pustki?

Odnośnie palenia papierosów- moi rodzice oboje palą, ale nie robią tego w domu. Także trują tylko siebie. Rodzina mojego męża jest w większości paląca, są osoby które zapalanym papierosem potrafią chodzić po całym domu. Brrrrr
Ale jednak nie jedziemy do nich na święta, dopiero po. Fantastycznie. Nie będzie ich tam aż tyle sztuk, wiec może jakoś wytrzymam dwa dni:-)ZUS pokrzyżował nam plany. P. w październiku skręcił staw skokowy w pracy z ZUS wyznaczył mu komisję lekarską w .... Wigilię:) Dzięki temu jedziemy do mojej rodzinki, bo bliżej. Swoją drogą co za idiota wymyślił taki termin?

Wczoraj zaliczyłam wizytę u endo, na którą czekałam od początku ciąży. Lekarka nie wie sama czy jestem chora czy nie, ale zwiększyła mi dawkę leku (?). Dostałam skierowanie na usg tarczycy plus badania krwi i kolejna wizyta za miesiąc. Na koniec dodała, że od 24 tc dziecko produkuje swoje hormony i moja tarczyca jest mu niepotrzebna. Wodę z mózgu mi tylko zrobiła. Wniosek z wizyty: jestem zdrowa, ale leczyć się mam dalej:)

Amelia- chciałabym tyle ważyć co Ty. Ja mam 4kg na plusie, myślę ze po świętach będzie z 7wiecej:no:

Dorcia- życzę Ci zdrowia

Vegas- współczuje kataru. Co za krople masz? Mi w aptece nic nie chcieli sprzedać. Tylko woda morska, ale to mało pomaga.Pani farmaceutka zaproponowała, żebym wkładała kawałki cytryny do nosa. Pomagało, ale szczypie strasznie. Poza tym inhalacje.

hop hop gdzie się podziewacie???

Wasila - no to sobie ZUS wybrał dzień , ale w związku z tym może przemówi ludzkim głosem hehe . Warto było czekać na wizytę tyle czasu , z doświadczenia wiem że warto się wybrać do endo , który jest też ginekologiem , w pierwszej ciąży też miałam problem a mój ginekolog miał zupełnie inne zdanie niż endokrynolog , i kogo tu słuchać jak nie masz bladego pojęcia ? ja ważę 65 kg !! OMG cytryna do nosa :szok:

WASILA mam *spam*, to też sól morska:tak: ale o dziwo w nocy pomógł, gorzej za dnia, za dnia jakoś ciągle mi się nos zatyka:dry:

Ja jestem nie do życia, łzawią oczy, ten katar, Boziu, nienawidzę chorować:no:

Vegas zdróweczka...katar niestety potrafi umęczyć !!! ZDRÓWECZKA !!!

A mnie łamie...nie wiem co mi jest...zrobiłam badania i czekam na wyniki !
Ostatnim razem zgubili mi wynik...tak zgubili moją cenną krew ....grrrrrrrrrrrrrrr

Amelia waga 65 kg.......marzenie....ja tyle ważyłam w ....szkole średniej !!! Jak się czujesz ? jak sobie radzisz z mdłościami !?
Nie wstawiasz sobie suwaczka....chciałam podejrzeć który to tydzień ...i nie wiem :baffled:
Kiedy masz wizytkę ...znalazłaś "dobrego" lakarza...pochwal się !!!

Co do papierosów to ....moi rodzice mieszkają pod nami....palili obydwoje w mieszkaniu....tata mentolowe dwie paczki dziennie....mama lighty półtora paczki dziennie. Walczyłam...walczyłam i wywalczyłam !!!
Mama nie pali od 7 miesięcy w ogóle !!!
Tato pali e-papierosa menthol o minimalnej zawartości nikotyny !!!
I dopiero teraz sami stwierdzili jak wszystko w domu śmierdzi...jaki kolor mają ściany i meble !!! Tego nalotu z tytoniu nie szło niczym usunąć....koszmar !!!

Vegas - zdrówka , oby do świąt przeszło .

Dorcia - już mam :) , z mdłościami zupełnie sobie nie radze , najgorzej rano , zebrać się nie mogę , później się jakoś przyzwyczajam , planuję chodzić do ordynatora z Ujastka , ale jeszcze się nie umawiałam , ma dobre opinie więc mam nadzieje że będzie ok , na razie chodzę do enel - medu , tam mam abonament , w sobotę muszę zrobić wszystkie badania …na czczo , nie wiem jak to zrobię , naprawdę . Mam nadzieję , że u Ciebie to nic poważnego, daj znać jak wyniki , zdrówka !

reklama
Amelia słyszałam same dobre rzeczy na temat Pana Ordynatora....choć grafik ma podobno wyjątkowo napięty ...a słyszałaś coś o Pani Doktor Żabińskiej ? Koleżanka dzięki niej zaszła w ciążę po 2 latach "leczenia" u innych lekarzy !
Kurcze no...pierońskie mdłości...a one od kiedy Cię męczą ...chyba nie od samego początku-prawda ? A nie próbowałaś tych pastylek na mdłości ?

Odezwę się zaraz po odbiorze wyników....obiecuję !!!

Spokojnej nocki !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry