reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia -jakoś wole facetów haha , a Ty do tej pani chodzisz ? , mi zależy by lekarz był z tego szpitala co będę rodzić , nie chce się znów prosić o wszystko . padła na tego bo mam najbliżej :). Nie od samego początku, jakieś ponad 2 tyg na pewno , a pastylek nie próbowałam , nie wiedziałam że takie cudo istnieje .

reklama
Dorcia obiema rękoma podpisuje się pod stwierdzeniem że sierpniowe dzieci są super !! mój pali tego e papierosa wrr miał być tylko pomocny przy rzuceniu normalnych fajek a tu wpadł w drugi nałóg tyle że tańszy ale co one kryją w sobie to się dowiemy pewnie za parę lat.
Vegas jak tam katarzysko już przeszło? a zasuwa suwaczek ale to nie mi jednej :-D
Amelia może przejdzą z dnia na dzień te mdłości i będziecie mogli lecieć spokojnie na sylwestra! a gdzie planowaliście że tak zapytam?
dziewczyny w poniedziałek rano lecę zrobić badania z krwi, co mam zrobić oprócz morfologii i toxo ? nie pamiętam już jak to było

hej kochane, sorki, że dawno się nie odzywałam. czytam was codziennie ale zebrać do pisania jakoś się nie mogłam

Amelia gratuluję wizyty :) super ze wszystko dobrze. ano miałam do 25tc wymioty, codziennie mnie czyściło. mam nadzieję, że u ciebie nie będzie trwało to aż tak długo, bo to strasznie męczące
Gabryśka szkoda że paskudna @ przyszła :(
Wasila ty już połowę ciązy masz za sobą :) ale szybko czas zasuwa. co do palenia w domu to też nienawidzę bleh. u nas na szczęście ani teście, ani moi rodzice nie palą. za to dziadek kopci ale jeżdżę do nich od wielkiego dzwonu
Dorcia mam nadzieję, że u ciebie już lepiej

mąż wczoraj przyjeżdża i mówi, że zabiera Nataniela do babci (mojej mamy) na weekend. on sam będzie robił w mieszkaniu a Natem będzie zajmować się babcia... żebym mogła zostać w domu i sobie odpocząć... i nie wiem co mam myśleć, z jednej strony kiedyś tą pępowinę będzie trzeba odciąć, właśnie tak na próbę przed szpitalem, a z drugiej ja tu od zmysłów będę odchodzić i wydzwonię do mamy całą kartę... zapłaczę się z tęsknoty a nie będę odpoczywać! co wy byście zrobiły, bo ja mam mętlik

Vinga myślę, że to dobry pomysł, żeby mały pojechał na weekend. Odpoczniesz od niego, nabierzesz dystansu. Poza tym w szpitalu spędzisz minimum dwa dni wiec taka rozłąka dobrze Wam zrobi, przygotuje go na to ze Cie nie będzie. Właśnie sobie uświadomiłam, że ja nigdy się ze swoją córka nie rozstawałam. Też będzie ciężko, kiedy pójdę rodzić.

Amelia- kiedyś pisałaś, że lekarze wagę Twójej Maji zrzucili na witaminy. Ile ważyła przy porodzie?Moja szwagierka nic nie brała a dziecko ponad 4kg sie urodziło.Tez wole facetów ginków.

Dorcia. Vegas
- jak zdrówko?

Ianka- ja badałam grupę krwi i PTA, morfologia, badanie ogólne moczu, glukoza, VDRL (kiła), przeciwciała anty HIV i anty HCV, TOXO IgG i IgM, CMV IgG i IgM (cytomegalia), różyczka IgG, TSH. W pierwszej ciąży tak samo.

A mi jest przykro.Liczyłam na premię przedświąteczna jak co roku i Zostałam pominięta najwidoczniej. Szkoda, jestem na zwolnieniu ale 10 miesięcy zapier.... jak wszyscy inni. A u mnie premie są w wysokości prawie wypłaty miesięcznej więc tym bardziej mi przykro:(:(:(:(

hej

Przepraszam,ze sie nie odzywalam ale znowu mnie @ zwalila z nog.
Teraz juz powoli wracam do siebie.

AMELIA-mi na mdlosci pomaga zjedzenie banana.Pamietam,ze w ciazy to tez dzialalo.Moze sprobujesz,kto wie,moze akurat pomoze?

VINGA- wiem,ze bedziesz tesknic za synkiem,ale moze to i dobry pomysl.Taka wlasnie proba generalna.No i maly nie skojarzy pobytu u babci z pojawieniem sie braciszka.A jakby pierwszy raz zostal u Twojej mamy wtedy jak zaczniesz rodzic to moze dojsc do takiego wniosku.Wbrew pozorom takie maluszki juz duzo rozumieja.No i odpoczniesz troszke.

na pobyt w szpitalu mały będzie prawie cały czas z tatą, więc mam nadzieję, że jakoś to będzie... tylko na wizyty w szpitalu teściowa przejmie opiekę
Wasila ja też nie rozstawałam się z małym na więcej niż te 3-4 godzinki i wiem że teraz będzie mi strasznie ciężko. w szpitalu zamiast cieszyć się małym to ja będę za starszakiem pewnie płakać :(
Fuma trzymam kciuki za ten cykl &&&

Hej Babeczki. Ja nadal bez zmian - przez co ciężko się wyspać. Sól morska do nosa raz działa a raz nie. No cóż, kiedyś mi minie;-) A nie wiecie czy Lipomal można brać będąc w ciąży? Albo zresztą, sama doczytam na recepcie u córy:-p Ale może któraś z Was wie, bo na przykład stosowała to dajcie znać;-) Może by mi szybciej minęło;-) Aaa doczytałam, na ulotce pisze 'brak danych' apropo ciąży czy karmienia piersią. To wiem tyle co nic:-p

DORCIA jak tam wyniki??
FUMA oj, głupia @:angry: Powodzenia w następnym cyklu:tak:
VINGA świetnie Cię rozumiem bo ja pierwszy raz rozstałam się z córą na kilka dni jak poroniłam w maju. A Martynka miała już 3.5 roku a Twój synuś młodszy. U mnie to była konieczność a jakbym sama miała wybrać czy chcę by mi córa wyjechała na weekend beze mnie to miałabym pewnie dylemat:-p Może spytaj syna:-p Hehe pytanie czy by rozumiał o co chodzi:-) A jak Ty się w ogóle czujesz??

a gdzie Kurczak??

Ostatnia edycja:
Fuma....kurcze no słabego masz kopa....weź walnij raz a porządnie żeby wredna @ już nie przylazła !!! Trzymam za Ciebie baaardzo mocno kciuki !!! &&&

Amelia ja z allegro ściągnęłam te pastylki na mdłości dla koleżanki...wysyłałam jej za granicę. Ale są też jakieś chyba niemieckie tabsy...podobno działają cuda ! Ja nadal biegam do baby !!!

Vinga
ja uważam że powinnaś spróbować zostawić Natanielka u babci....może być tak że Mały nawet nie zauważy że Cię nie ma...a Ty odpoczniesz !!!

I co chcę Wam powiedzieć ... bo tak teraz siedzę i myślę

Amelia łączę się z Tobą w bólu !!! TAK !!! Mam cały czas mdłooości !!!
Do zobaczenia na sierpniówkach !

Ianka sierpniowe maluchy są suuuuper....jak Bóg da będę mieć kolejnego sierpniowego maluszka !!!

JESTEM W CIĄŻY !!!
Beta 34 :-D

jeju nie mam czasu odnieść się do was ale po przeczytaniu ostatniego zdania u Dorci musiałam się zalogować! Dorcia poważnie jesteś w ciąży ??? jeju jeju jaka wiadomość GRATULUJĘ kochana!!!!
o jeju to Ty nas wziełaś podstępem nic nie pisałaś a tu bach ooo jejciu ale mi się buźka uśmiecha!
Vinga może to dobry pomysł w końcu rodzisz zaraz,sama sobie tego nie wyobrażam na 2 dni się rozstać z małą ale przyjdzie i na mnie pora, a może faktycznie masz ostatni czas żeby coś odpocząć, skorzystaj z tego, w razie czego chyba może Twój odwieźć wcześniej małego
muszę lecieć prasować, 3 prania ehhh
Dorcia jeszcze raz gratuluję!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hehehe Dorcia wariatko, ale się cieszę!!!!:-):-):-) To ja Ci gratuluję!!:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry