reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam :)

Oj to sikanie mnie wykończy, do godziny 3 w nocy latałam jak głupia, ale spałam dzisiaj w sypialni bo się stęskniłam za moim łóżeczkiem... no i mężem ..:-):-):-)

Wasila - Życzę aby jak najszybciej kryzys małżeński minął, u nas ostatnio sielanka... Tatuś się spisuje :) Podrzuć przepis na rogaliki... smaka mi narobiłaś :)

Vinga - a Ty jeszcze po budowach jeździsz.... leż wariatko bo jak tak dalej pójdzie to spędzisz Boże Narodzenie na porodówce... Za panele i płytki zwrot vatu dostaniesz normalnie, wiem tylko, że farb ściennych nie mogłam odliczyć bo od zawsze miały Vat 23% więc różnica vatu się nie należała, nam to wszystko rozliczała ksiegowa po znajomości, bo tych symboli PKWiU jest mase no i jak sama wiesz, wszystkiego rozliczyć nie można.

Gabryska - trzymam kciuki - żeby ta @ poszła sobie w cholere.

Ianka - No to jeszcze tydzień i będziecie w PL u rodzinki :) Fajnie - a w kuchni pomóc jeszcze zdążysz, jeszcze jest poniedziałek no i w wigilię do południa też coś można pichcić :)

Vegas - nie nakręcaj się tak - bo nawet jak już ruchy będziesz czuła to też będziesz schizować, że za rzadko albo za często je czujesz... no niestety, dla mnie ciąża to też jeden wielki stres, po pierwsze też jestem po poronieniu, a do tego teraz te problemy z szyjką ale trzeba troche wyluzować bo nas w psychiatryku zamkną.... Jestem dobrej myśli i koniec kropka, z każdym dniem coraz bliżej by ujrzeć moją kruszynkę :)

Fuma - &&&&&&&&&&&&&

Miłego dnia, ja dzisiaj leniuchowania ciąg dalszy :) może wieczorkiem choinkę ubierzemy, żeby bardziej poczuć, że święta tuż tuż :)

reklama
Aniołek przepis na rogaliki Wielkie Żarcie - Przepis - Rogaliki kruche mniamniusie. Moje ulubione z marmoladą różaną.

Vegas- hormony ciążowe wydzielają sie fazowo więc czasem bedziesz czuć objawy a czasem nie. Ja w tej ciąży miałam tylko delikatne mdłości 2 tygodnie a poza tym zero. I do dzisiaj czuje tylko ruchy i to nie codziennie. Poza tym jestes juz w "bezpieczniejszym" okresie ciąży, w którym poronienia są niezwykle rzadko.

Ianka- u nas tez podubdka codziennie 6.30. A pierwsze słowo to meko (mleko). Potem przynosi sama pieluchę na zmianę. My tez sadzamy ją na nocniku, prawie za każdym razem coś zrobi ale sama nie woła:(

Ja dziś tez odpoczywam. Mam w planach tylko spacer z córką i psem oraz dokończenie obiadu. Zadnych porządków przedświątecznych nie planuję. Zakupów tym bardziej, bo to co się dzieje w sklepach to mnie przeraża.
Choinka będziemy ubierać prawdopodobnie w środę, bo musimy jeszcze ją kupić.

Ostatnia edycja:
Aniołek ja tylko weszłam zobaczyć co zrobili przez ostatnie 4 tygodnie, bo tyle tam mnie nie było. siedziałam grzecznie u mamy ;) dzięki za info o vat :)

a ja dziś zabieram się za sprzątnięcie półki dzidziusiowej, na pampki i kosmetyki. i też leniuchować będę, bo i muszę. ale szczerze to i nie mam za bardzo już siły na sprzątanie itp. teraz wytarłam tylko kurz z tej półki i już mnie miednica boli :(

Hej kobitki! przepraszam,za nieobecnosc ostatnią ale zalatana byłam.
Wiekszosc prezentów juz kupilam.Najwiekszy problem mam z tatą i z teściem.ale moze mnie jeszcze natchnie..mam juz dosc łazenia po sklepach blee..
Fuma hehe moze faktycznie powinnas je zatrudnic na stałe jak Ci tak pieknie klientów nagoniły :) test zrobiony???
Muffi-wszystkiego wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:))
Vinga-my tez zbieralismy wszystkie faktury.Ksiegowa nam juz wszystko poobliczała i jutro idziemy do urzedu zaniesc te papiery. wyszlo nam 1500 zł zwrotu..nie powiem mily prezent na poczatek nowego roku :p
Wasila-jak tam kryzys?mam nadzieje ze zażegnany?

Fuma ??????????????????????????????????
Aniołek, Vinga , Wasila odpoczywajcie ile wlezie !!!

Nie mam mocy...@ nadchodzi...czuję się jak wyżuta guma !

Samosia- niestety kryzys trwa. Mąż poszedł do pracy, wróci późno wieczorem. Może uda nam się pogadać. U mnie prezenty też już prawie kompletne. Tylko dla męża nie mam nic i w obecnej sytuacji nie mam ochoty nic dawać.
Faceci są z innej planety.

Dorcia
biedaku. Dobrze, że teraz a nie na święta,

Wasila faceci niestety są z innej planety ... małpiej - śmie czasami twierdzić !!!
Ale będzie dobrze...zobaczysz !!! Rozmowa czasami potrafi zdziałać cuda !

Fuma
jak teścior...oj no nie trzymaj nas w niepewności !!!???

My jesteśmy już po wszystkich badaniach i ...pewnie Was nie zdziwię jak napiszę że i u mnie i u M wszystko w porządku !!! Nie ma się do czego przyczepić....jeszcze w 3 dc wykonam parę badań z krwi,ale to tylko formalność !
Więc pod tym względem Święta będę mieć spokojne !
I od kwietnia ruszamy pełną parą...wątpię że w międzyczasie się nam coś "przyklei" skoro przez tyle miesięcy nie zaszłam w ciążę to i teraz pewnie uważać nie muszę.

Jutro mam zamiar powalczyć z pierniczkami !!!

A od środy zaczynam ...wielkie sprzątanie ...wielkiego bałaganu !

Samosia a to trzeba do końca roku oddać?
Wasila mam nadzieję, że kryzys minie.
Dorcia a ja tam myślę że w tym "międzyczasie" się wam uda zajść :) takie przeczucie mam :)
właśnie Fuma, zrobiłaś teścik?

vinga Zwrot VAT za materiały budowlane 2012/2013 - nowy wykaz materiałów budowlanych - Strona 2 - VAT - Podatki osobiste - Infor.pl ale jak Aniołek pisze podłogi i płytki na pewno możesz odliczać jak zapłaciliście 23 % vatu to masz 15 % do zwrotu. i składać podobno można nawet do 2018 ale faktury tylko do 2013 roku ale głowy nie dam, my składamy jeszcze w tym roku jak zdążymy, liczę na parę tysiaczków :)
Wasila moje za skarby nie siądzie na nocniku, ale woła a to dobry początek. Pogadaj ze swoim, nam to pomogło
Dorcia super że wyniki dobre, a i tak życzę Ci pod choinkę żeby wam się coś "przykleiło" mnie sprzątanie świąteczne omija, siostra na miotle będzie latać ehhe
Fuma trzymasz nas w niepewności
Samosia a Ty testujesz coś w tym miesiącu ?

reklama
Vinga mi ksiegowa powiedziala,ze do konca roku.Wiec zbieraj ile sie da tych faktur i lec do urzedu :) tu masz liste materiałów za które dostaniesz zwrot
Wykaz materiałów budowlanych - Zwrot VAT - Ulga budowlana
Dorcia-super,ze zdrowko dopisuje :) oj ja tez sie zabieram od jutra za porzadki..a bedzie co porzadkowac ;P
Fuma-zlituj się i daj znać :D
Wasila-trzymam kciuki za rozmowe zakonczoną rozejmem! święta idą nie kłócić mi się proszę!! :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry