reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Muffi - Sto lat i spełnienia marzeń :)

Dorcia - obiecuje, że jak tylko cyknę jakąś fotkę to się podziele, ale ostatnie zdjęcie mam chyba sprzed trzech tygodni. :(.... zaniedbałam się.

Fuma - No to niezły szum rodzinka zrobiła w koło stoiska :) oby interes się kręcił :) No i trzymam kciuki aby wredna @ nie przyszła.

reklama
Fuma wiesz co ? Może sikniesz rano ? Bo naprawdę ta tempka wygląda obiecująco ....trzymam kciuki i czekam na poranne dobre wieści !!!

Jestem dziewczyny. Jakoś ostatnio nie pisałam bo się po prostu nie składało a jak już wchodziłam na bb to tu istne pustki.

Muffi
- wszystkiego najlepszego za okazji urodzin. Życzę Ci, żebyś kolejne spędziła już w roli mamy:-)

Fuma- trzymam kciuki za test i cieszę się, że interes się kręci. A jaki marketing rodzinny:)

Aniołek- współczuję tego nocnego sikania. Mnie drugi trymestr tak oszczędza, że czasem wytrzymuję do rana. W poprzedniej ciąży tez tak było, im bliżej porodu tym częstsze wizyty w wc. Na szczęście mam blisko.

Vegas- brałam femibion w 1 ciązy. Teraz podobnie jak Aniołek kupiłam Prenatal Clasic 90 tabl. Około 14 tygodnia zakupiłam sobie też Prenatal DHA oddzielnie (30tabl), bo uważam ze DHA jest ważne dla rozowju m.in. mózgu dziecka. Jest też Prenatal Duo, który zawiera witaminy i DHA w dwóch kaspułkach, Femibion jest chyab najdroższy, w poprzedniej ciaży kolezanka pracująca w aptece załatwiała mi go po 38-40zł. Teraz musiałabym płacić normalną cenę wieć się nie opłaca. Popatrz tez na inne witaminy np Witaminer Prenatal albo Falvit Mama- łykałam przez okres karmienia piersią.
Ianka- moja noce przesypia za to wcześnie rano wstaje:-)

Gabryśka- mocno trzymam kciuki, żeby niechciana nie przyszła.

Vinga- jak Twoja sytacja?

Dorcia- jak się udały pierniczki? Też się mam zamiar do nich zabrać w tym tygodniu. Ostatnio wynalazłam przepis w necie na szybkie rogaliki i robię je co kilka dni. Znikają w okamgnieniu. Teraz czas na świąteczną zmianę:-)
U mnie mały kryzys małżeński:crazy: Mam nadzieję, że do świąt się nam przejdzie.

Ostatnia edycja:
Hej. Od wczorajszej nocki mam mdłości, powróciły:-) Cieszy mnie to:-p Na serio jestem spokojniejsza jak je mam:tak::-p Martynka dziś dała do wiwatu. Gorszy dzień dziś miała bo była nie do poznania:no: Za to wieczorem obstroiłyśmy we dwie choinkę i tak fajnie teraz świeci:-)

WASILA oby szybko problemy małżeńskie poszły w niepamięć:tak: Mój mąż ostatnio zachowuje się jakby miał @:sorry: Strasznie mnie irytuje:wściekła/y:
MUFFI wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń:tak:
FUMA mocno zaciskam kciuki za teścicho:tak:
AMELIA gdzie Ty jesteś?;-) Znalazłaś tego lekarza? Byłaś na usg?

hej kochane, witam po weekendowo :) my jak zwykle weekend na budowie, płytki dalej się kładą, tzn mąż kładzie :p

ja w piątek zaliczyłam niezłego stersa, miałam regularne skurcze przez 3 godziny, na szczęście się uspokoiły i przez weekend pojawiały się tylko pojedynczo. ale z początkiem stycznia się rozpakuję, tak przeczuwam. aby nie na święta bo chcę jeszcze się najeść

Vegas ja biorę prenatal classic + omega med pregna - to jest dha. Mnie mdłości w ogóle nie cieszyły, tym bardziej że wymiotowałam do 25tc
Fuma &&& żeby @ nie przyszła!!!

zmęczona jestem, zajrzę jutro bo usypiam, a i brzuch się stawiać zaczyna

VINGA byle jeszcze te 3tyg być w dwupaku;-) Potem już bezpieczny czas:tak: Mnie cieszą mdłości bo po poronieniu mam schizy. Usg mnie uspokaja na kilka dni a potem ciągle chodzę, sprawdzam czy wszystko gra, macam piersi i sprawdzam czy ciągle bolą, lubię mdłości:tak: Wtedy wiem, że jest OK:tak: Czekam na ruchy Maluszka, to też mnie będzie uspokajało. Tak to już po poronieniu bywa, kobieta bardziej się boi. W pierwszej ciąży w ogóle się nie stresowałam.
Odpoczywaj dużo:tak:

ale nie stresuj się tak kochana, wszystko będzie dobrze, a twój stres dzidzia niestety odczuwa. mnie piersi w drugim trymestrze już nie bolały, teraz niedawno znów zaczęły.

Fuma trzymam mocno kciuki!!!! i miło mieć taką "pomoc" teściowej,
Aniołek witam się w Twoim klubie sikania w nocy ehh a głupia zapomniałam o tym, tak ze nawet jak mała prześpi całą noc to i tak pobudka będzie :-D
Gabrska tak my w tą niedzielę lecimy, trochę żałuję że tak późno zamówiłam bilety bo to 22 a jak to przed świętami pomogłabym coś, ale już mamie zapowiedziałam że placki w niedzielę upiekę popołudniu, czekasz z teściorem do 19?
Muffi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !
Vinga hehe pamiętam jak rok temu na wigilii karmiłam małą więc tylko spróbowałam kapusty, barszczu grzybowego mojej mamy (mniam), itp i mówiłam sobie że za rok się najem i taki mam plan (ahh ten barszczyk) bo za rok znowu pewnie nie pójdzie. Pamiętacie żeby zbierać faktury VAT do rozliczenia? bo kurde my teraz bierzemy od rodziców małą pożyczkę żeby pokupować jak najwięcej bo od stycznie już lipa :( a tyle wydatków które można by było odbić jest jeszcze, szkoda mi tego strasznie no ale cóż
Vegas ja dopóki nie zobaczyłam dzidzi na usg to panikowałam ale jak już wiem że jest to jestem nastawiona że wszystko jest ok. O ale na ruchy to i ja czekam. Ja mdłości nie znoszę, mnie w ogóle nie uspakajają, mogę Ci oddać swoje :)
Wasila no moja drugi dzień pobudka 6.30, wstaje i woła "papi, papi" co u niej znaczy pieluszka, widzę że już czuję jak zrobi siku, bo woła to i leci pod przewijak, po świetach zacznę może kombinować coś z nocnikiem. szybkiego złagodzenia kryzysu

Ostatnia edycja:
reklama
ianka no właśnie my zbieramy te fakturki i powiedz mi co z materiałów budowlanych można odliczyć - może wiesz? czy np panele czy płytki da radę vat odliczyć, bo my ciemni w tych sprawach.
ja na święta popróbowałam prawie wszystkiego ale w małych ilościach ;) nie mogłam jakoś się powstrzymać, chociaż karmiłam małego, ale jak się okazało po tych świętach - nic go nie rusza :) i właśnie od świąt zaczęłam jeść normalnie i odżyłam :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry