reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla uśmiałam się czytając Twojego posta:) taki optymistyczny ! zaczynam stawać profilem do ludzi ;-) jeszcze Roksanka niech się rozzłości w wózku i dawaj. Kurde no nie wymyślę imienia Kuba mi po głowie chodzi, Amelia dziś przypomniała Adasia też ładnie, Twój Tomek ładnie! Filip, Szymon no cholera wie! nie wiem, daje mojemu czas do niedzieli żeby wymyślił 5 imion i ja z nich wybiorę :-D
Vinga moja cwana bestia, jak coś kombinuje to idzie do swojego domku (taki "cyrk" ma rozłożony) i cisza, i zawsze coś wymyśli mądrego, zawsze coś znajdzie co zmieści się jej w buzi a co jest na wierzchu ! Szalejesz z tymi ćwiczeniami !!

reklama
ianka no brawo, przeczytałaś uważnie co żem naskrobała :) Imię dla chłopca to ciężka sprawa jak dla mnie, jakby mój M. nie był M. to Tomek byłby Michałkiem :)
Roksanka ma cyrk, a Nela ma kartonowy domek do malowania (w Lidlu były przed świętami) i tam sobie siedzi jak ma focha.
Jeju dopiero tak popatrzyłam i uswiadomiłam sobie, że Twoja Roksana to taki mały berbeć! Na zdjęciach widac że malutka, ale ja już nie pamiętam jak dziecko wygląda jak jest takie malutkie... Jejku, kiedy to było??

Aaa kafle wybrałam takie http://www.kwadroceramika.com/pl/produkty/plytki_lazienkowe/stacatto_staco

Hej Babeczki:-) Ja dziś ładnie zaczęłam 6 miesiąc, nie ma co, w tyłek mi coś wlazło i mam biedę się ruszać a z siadu zmienić pozycję czy wstać to aż syczę z bólu:eek: Już to miałam w tej ciąży, ale co to, to nie wiem.. Jakby mnie kość ciągła w pośladku. Beznadziejne uczucie. No i 6 miesiąc zaczęłyśmy z Zosieńką, jejciu, ale to leci:-):-)

Moja do pyszczka nigdy nic dziwnego nie wkładała, tyle dobrze. Kto wie co mnie czeka z Zosią. Bo Martynka to taka, że byle czego to ona nawet nie dotknie a co dopiero włożyć do ust;-)

VINGA szalejesz z ćwiczeniami:-) Fajnie, fajnie, grunt to systematyczność i będą fajne efekty:-):tak: Nie martw się, nic Natanielowi nie będzie:tak: No ale wiadomo, każda mamuśka, nawet ta, która wie, że nic nie będzie, to i tak się martwi, tak już my - Mamy - mamy:-)
IANKA Kubuś to bardzo ładne imię:tak: Mogłoby zostać:-p
GABRYSKA oj 'pojechał' gin, przeca wiadomo, że do 4 miesięcy to Ty już będziesz w którymś miesiącu ciąży:-) &&
FUMA super, że wyniki się polepszyły, byle tak dalej:tak: Szpinak, fuuuu:-p
SAMOSIA nooo właśnie, wracajcie w 3kę, bądź 4kę:-)
AMELIA ło raju jeszcze Cię męczą wymioty:szok: Ty to się bidulko masz, współczuję.
CARLA u Tomcia to ciemieniucha:tak: Młoda miała kilka razy jako maluch, ale to było irytujące;-) Ale oliwką masowaliśmy i potem się wyczesywało i jakoś przechodziło.

Ostatnia edycja:
Ja pierdziele.... powariowałyście z tymi postami .... a Carla to już w ogóle przeszła samą siebie.... pół godziny czytałam Twoj post :) hahaha..... wiec z tego wszystkiego to ja nie napisze dzisiaj chyba nic :) Nie mam mocy, trzymajcie się dzielnie i życzę miłej soboty :) u mnie deszczowo, więc do d....

Carla no jak pisze Vegas, na ciemieniuchę oliwka tak zawsze mama mówiła, mojej się udało tego uniknąć. Kafelki bardzo ładne. Nim się oglądniesz Twój Tomuś będzie biegał i się wspinał :)
Vegas mi wchodzi "coś" w kość ogonową i za cholerę to jest miłe!! No zapiernicza czas jak się patrzy na wasze suwaczki :) mój mi się wydaje się ślimaczy....
Aniołek miłego byczenia wekendowego
Ja też coś dziś bez sił, niunia ładnie spała a mi dalej podusia w myślach, skacze obiad i nie wiem czy się nie walnę na chwilę, chyba że mnie kawa obudzi..
kiedy wasze dzieciaczki były pierwszy raz u stomatologa? bo moja dostała wczoraj "zaproszenie" na wizytę na 14 marca będzie mieć 19 msc wtedy i nie wierzę że będzie z nim współpracować!

Ja wyczytałam, że moje objawy mogą podchodzić pod rwę kulszową:eek: Na szczęście ból minął dzisiaj popołudniu. A niesamowicie mnie kość w pośladku ciągnęła:sorry:
Domek prawie lśni. Dziś się obijam. Jakoś nie mam weny:sorry:
Jutro kino, dziś jeszcze mężuś odsypiał 12tki nocne, ale dziś nie pracuje, więc jutro nie będzie musiał niczego odsypiać i będzie pełny sił;-) A nas dzień nie zbawi, byle to był ten weekend. Nie popuszczę J. Zbytnio się nastawiłam ja sama /bo Martynka to nie jest jeszcze świadoma co i jak a ja chcę jej atrakcje jakieś ciekawe wprowadzić w życie;-)/.

Ianka- a no jeszcze mnie trzyma , średnio co 2 dni mnie szarpie :( . Mi się Kubuś bardzo podoba , gdybym to ja wybierała imię to pewnie byłby Jakub :) Moja była u dentysty jakoś niecałe 2 lata miała .

Vinga - jak wypluł to spoko , moja do tej pory mieli wszystko , ostatnio mydło ugryzła :cool2: , ale minę miała :)

Carla - :szok: ale natchnienie miałaś hehe . No ja myśl że wszystkie powinnyśmy zorganizować sobie taką skarbonkę , i odkładać na ten cel , należy nam się , ja nigdy w Spa nie byłam i chętnie się wybiorę , a w takim towarzystwie to już w ogóle :) Dobre z tym profilem :-) , niektórzy są tak bezczelni że jeszcze przed ciebie by się wepchnęli, ostatni w sądzie tak miałam , kurfa stoję 30 min w kolejce a gość przede mnie wyskakuje że się spieszy , gdybym w ciąży nie była może bym go puściła a tak to zj..kę dostał . Płytki ładne , podobają mi się :tak: a te z dekorem też ??

Vegas - jeszcze 3 miechy i już :-) a w tyłek jak wlazło to i wyjdzie ;-) a tak na poważnie to współczuje , może po nospie przejdzie ? o doczytałam że przeszło :)

AMELIA może to macica mi tak upierdliwie naciska:-p
Tak czytam i się cieszę, że do tej pory żaden burak nie chciał mi się wepchnąć w kolejkę - czy to byłabym w ciąży czy nie - buractwo i już. Na szczęście jeszcze mi się nie trafiło.

Kurde głowa mnie boli:sorry: Chyba się sypię. Jak nie dupa to głowa:-p

Vegas za głośno widocznie mówiłaś o bólu głowy...i dupsko zaczęło zazdrościć i też Cię rozbolało !!! Trzymam kciuki żeby ból szybko minął !!!
Co do pierwszeństwa w kolejkach...mnie się przypomniała scenka z tramwaju. Stoję taka ( chyba 7 miesiąc ) wymemłana w tramwaju ...miejsca siedzące wszystkie zajęte...i zwracam się do młodzieńca ( na oko wyglądającego sympatycznie) Może młodzieńcze ustąpiłbyś mi miejsce ? A on powiedział coś w stylu "czy to moja wina że w ciąży jesteś ?" Nooo gdyby nie Młoda w brzuchu to bym gówniarzowi flaki przetrzepała !!!

Carla rewelacyjne płytki:tak:....ja jednak nie zrobię zdjęć łazience i kibelkowi...sa tak wieściackie i starodawne że szkoda aparatu wyciągać !!!
Zakwasy po kijkach....hmmm...nie szalejemy na razie za bardzo...pomału wydłużamy czas spaceru...nogi pobolewają ... zaczyna się faza "nie chce mi się ubierać/wychodzić/pójść "

Amelia mydło hmmm...no wszystkiego dzieci muszą spróbować !!! A widzieliście kiedyś dziecię mielące w buzi kurze gówienko !? Albo liżące tynk na ścianie ???

A ja dzisiaj miałam zalatany dzień
Rano pojechałam z Młodą na łyżewki....później usiłowałam zrobić rtg brzucha ( potrzebuję do rozbijania w piątek ) i taki był to wielki problem że musiałam czekać dwie godziny na SORze bo nie miałam skierowania na badanie ( płatne badanie wymaga skierowania !!! ) Ale jakimś cudem zrobiłam to zdjęcie...więc tylko badania krwi i mogę oddać się w ręce urologa !
Później wpadła do nas moja psiapsióła z lat szkolnych z dziewięciomiesięczną córcią...mówię Wam jaka fajna Niunia....taaaaaaka słodziutka !!!
Na sam koniec dnia posiedzieliśmy z kuzynką ...przyleciała z UK na kilka dni...i padam na pyszczek !
Aaaaa i dzisiaj w 37 dc dostałam pierwszą miesiączkę po zabiegu. Nie jest obfita ( na razie) ale niestety brzuch i głowa pobolewają ... łyknę procha i do wyra !!!

Tesiak się nie odzywała ?

Spokojnej nocki !!!

reklama
DORCIA to dziś miałaś towarzyski dzionek:-) Zapewne bardzo milutki:tak: Dobrze, że to zdjęcie masz zrobione i jesteś prawie gotowa na rozbijanie. Szybko zleci i już będziesz po:-) No na szczęście już mnie nic nie boli;-) Ciekawe co jutrzejszy dzionek przyniesie:-p Fajnie, że okres w końcu dostałaś. Ja to też miałam bolesny okres po poronieniu, do dziś pamiętam ten ból, ale i zarazem radość, że dostałam regularnie;-) Bo z regularnością po poronieniu może być różnie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry