reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiosna, wiosna :) Mąż płacze bo śniegu na stokach brak, ale ja się cieszę :) Spacer po parku zaliczony, słonko świeci, a mi się buzia cieszy :) Doznałam szoku tlenowego i śpiąca jestem strasznie.

16 dzieci?? yyy to już jakieś nieporozumienie, delikatnie mówiąc chore i niesmaczne jak dla mnie.

Aniołek wyglądasz bosko! Figura ciążowa jak marzenie, mam głęboką nadzieję że żaden rozstęp nie zakłóci tego slicznego wyglądu skóry &&&
Wieczorem zrobię zdjęcie mojego bebecha, mam takie 5 tygodni po porodzie i sama jestem ciekawa czy jest różnica- według męża jest.
Amelia ja się wcale nie zniechęcam, uzależniłam się od tych ćwiczeń :) Mimo że jest to na 20:30, wracam przed 22, to i tak lecę jak na skrzydłach. A wagą się przejmuję, bo źle się z nią czuję po prostu, żeby tak chociaż zejść do 55 kg to byłoby już w miarę...
Ja trzecie jakbym miała mieć to tylko dziewczynkę- KAJĘ :) i przy zdecydowanie większych zarobkach. Ale kolejna ciąża, hmm też nie lubie być w ciąży wiec podziękuję.
A pokój Mai piękny, pokazałabyś w całej okazałości bo tylko fragment dojrzałam na zdjęciu.
Dorcia idę poczytac na grupę co z Twoją pracą.
Wasila mąż to samo mówi a ja i tak swoje z tą wagą :) teściowa na pewno będzie pocieszona z wnuczki jak się urodzi, mniejsza z nazwiskiem. Ja też wolę dziewczynki, nawet dziś w parku na placu zabaw naśmiewałam się z bawiących się chłopców że takie z nich sieroty, bez mamy na hustawkę nie wlezie itp. Wiem, wiem, okropna jestem, ale jak patrzę na kilkuletnich chłopcow to mnie ogarnia takie dziwne uczucie że jednak dziewczyny są o wiele bardziej ogarniete, a chłopcy to takie ciapciaki :/ Oby Tomek taki nie był bo się pochlastam.
Vegas tylko dlaczego nikt nie mówił że chłopcy tak sikają wysoko i daleko :) Ja to tylko patrzę na jego rakietę czy mnie obsika czy nie :)
Muffi miałam Ci pisac że podoba mi się Twoja praca, ja zajmowałam się m.in. wnioskami z UE na rolnictwo, zresztą w tym kierunku robiłam studia (a i tak niczego się nie nauczyłam hehe)

reklama
Amelia no też się nie dziwie, że poród tej babki 20 min trwał. Z sexu to ona już żadnej przyjemności nie będzie odczuwać ;/ Przecież ciąża to duże obciążenie dla organizmu, a wyobraź sobie być 15 lat w ciąży… ja pierrr…..

Carla to fajnie, że korzystacie z pogody… u nas też dziś ładnie było ;] A co do mojej pracy to właśnie w piątek domknęłam projekt… na 80 str ;/ jednak wolałabym coś w swoim zawodzie robić ;]

Muffi mało kto kończy studia i pracuje zgodnie ze swoim wykształceniem. Ważne żebyś zdobyła doświadczenie.

zobaczysz że jeszcze zmienisz pracę na taką, jaką chcesz :) a to jest staż z urzędu pracy??

Carla wchodzę na grupę...a tam nie ma zdjęcia Twojego brzucha...obrażam się !!!
Chciałam oko nacieszyć a tu doopa !!!
Wracając do matki 16 dzieci...to mało że z sexu nici to jeszcze wypadanie macicy, nietrzymanie moczu itp....nie uwierzę że po tylu ciążach jest nadal "ciasna jak dziewica"
Biedne te dzieci...niby nic im nie brakuje...ale jak się wypowiadały że ona już więcej dzieci nie chcą w tym domu...szok !!!
A pomyślcie że każde z tych dzieci będzie mieć po dwójce swoich dzieciaków ....to wtedy będzie 32 wnuków...i daj tu każdemu prezencik na Dzień Dziecka !?? SZOK !!!

Idę pod prysznic....zerknę później

DORCIA wow 16 dzieci, masakra. A ja zawsze mówiłam, że teściowa i 7 dzieci to już sporo:-p
ANIOŁEK piękny brzuszek:tak: Ja w 1 ciąży też miałam taki śliczny:-) Teraz brzydki nie jest, ale kilka rozstępów robi swoje:-p Nie przeszkadzają mi żeby nie było - ja tylko o wizualności mówię:-p Mi rozstępy wyskoczyły w 8 miesiącu i to kilka wokół pępka.
AMELIA ja też szybko oswoiłam się z myślą o konkretnej płci jak już się dowiedziałam co noszę pod sercem:tak: Brzuszek masz płaściutki, ja miałam większy w 12tc:-)
CARLA hmm z tymi ciapami to różnie bywa:-p Zależy czy dziecko jest nieśmiałe czy odważne;-) Raczej nie podpasowywałabym tego pod jedną płeć:-)
FUMA gdzie jesteś? Czy Ty aby nie miałaś testować? Coś mi się tu o uszy obiło, ale czy słusznie?;-)

O jejku ale mi nasłodziłyście...

Wasila - tak niecałe dwa mce do porodu, ale coś czuje, że spokojnie jeszcze z 5 kg przybędzie jak nic.... a Ty też byś w końcu wrzuciła zdjęcie jakieś ;-);-)

Carla - u mnie też wiosna :) wczoraj było 10 st. :) aż chce się żyć, wczoraj moja ulica tętniła życiem, spacerowiczów, dzieci na rowerach mase :-) Rozwaliłaś mnie z tymi ciapciakami :) ale to chyba już nie od płci zależy tylko od charakteru i osobowości :) też mam nadzieje, że moja córcia będzie należała do tych bardziej przebojowych :) No i gdzie to Twoje zdjęcie?

Miłej niedzieli.

reklama
Hej hej.
Czuje sie jak nowonarodzona. Wczoraj zaliczyliśmy 2 godzinki spaceru potem godzina na basenie i spałam od 21-7 rano, nawet do wc nie wstawałam. Energia mnie rozpiera ciągle. Dziwna ta ciąża, tamta byłal zupełnie inna.

Carla- nie lubię facetów mamisynków, rozpieszczonych, nie wiedzacych czego chcą. Ja lubię twardo stopajacych po ziemi, konkretnych, po prostu prawdziwych mężczyzn. I też kiedyś się zastanawiałam jak takiego wychować. Póki co mnie to nie dotyczy. Myśle, że Twój Tomek będzie jak siostra, Już ona go przeszkoli:-) A z tym sikaniem to faktycznie można się zdziwić jak się przyzwyczaiło do dziewczynki. Czytałam na grupie o pracy- mam nadzieje, że przekonasz męża,
Dorcia- A co będzie jesli dzieci takiej matki tez beda chciały mieć duzo dzieci? np każde 4:-)W Polsce są tez takie rodziny z liczba dzieci ok 15.Kiedyś oglądałam o nich w Uwadze. Rożnica miedzy najstarszym a najmłodszym była ponad 20 lat. Te starsze dzieci najbardziej cieszyły się z tego, że matka zaczyna przechodzić menopauzę. To nie była rodzina patologiczna,. nie było alkoholu przemocy tylko bardzo religijna. BARDZO! I bardzo biedna.

Aniołek- wrzucę wrzucę, ale się wstydzę;)a z tymi kg to róznie bywa, ja nawiecej z Kornelą przytyłam w drugim trymestrze. Teraz przybieram identycznie. Co nie zmienia faktu, że Ci zazdroszczę. Ty wszystkie kg zostawisz na porodówce a 3 kg przywieziesz ze sobą w foteliku:-)

Muffi-
moja pierwsza praca tez taka była- nienawidziłam jej. marna pensja, beznadziejna szefowa i robiłam to czego nie lubiłam. Zacisnęłam zęby, dla doświadczenia. Potem jest łatwiej znaleźć coś ciekawszego.

IMAG0458_1.jpg27 tc 3.jpg

Załączniki

• IMAG0458_1.jpg
    IMAG0458_1.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 35
  • 27 tc 3.jpg
    27 tc 3.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 32
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry