reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kilka Gabrysiowych fotek zapodaję ;)
IMG00154-20140110-1145.jpgjeszcze w szpitalu
IMG00156-20140122-2018.jpgIMG00160-20140122-2019.jpgo a tak opatulony jest najspokojniejszy ;) - wczorajsze

Załączniki

• IMG00154-20140110-1145.jpg
    IMG00154-20140110-1145.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG00156-20140122-2018.jpg
    IMG00156-20140122-2018.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG00160-20140122-2019.jpg
    IMG00160-20140122-2019.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Kurczak- po usg tarczycy tak stwierdziła no i tsh wzrosło powyżej 2 mimo zwiększenia ostatnio dawki leku. Natomiast przeciwciał jeszcze nie mam wiec stwierdziła, że choroba dopiero się zaczyna. Na pewno w przyszłości da o sobie znać.
fajnie, że córka tak długo sypiała w dzień. ja tez swojej nie chce odzwyczajać, bo w przedszkolu tez maluchy spią.
Juz ktg Ci lekarz robi? Fajnie. Im szybciej tym lepiej

Vinga- ależ on słodziak:-)Ciocia całuje mocno:*

W Polsce 8 stycznia byłam u gina mierzył szyjkę i mówił że wszystko ok (ale cholercia nie powiedział a ja nie spytałam ile ma, głupia). Tutaj musiałabym pewnie na izbę jechać żeby mi zmierzyli szyjkę, ja się czuję super, nic mi nie dolega, ale łudziłam się że jest jakiś objaw skracającej się szyjki. Za miesiąc mam usg połówkowe zapytam tam ,w co wątpię że mi sprawdzą, jak nie to czekam do kwietnia do wizyty w Polsce.
Wasila mam ten sam problem ze spacerami, tzn jeszcze nie mam bo temp tylko do -2 ale jak powieje wiaterkiem to tak nieprzyjemnie,no ale mała mimo czerwonych polików zadowolona na polku. Co do tarczycy też się nie znam na tym mimo że siostra ma niedoczynność i chorobę Hoshimoto ona mi diagnozuje wyniki zawsze no i gin. Ale dobrze że trafiłaś do endo zawsze lepiej mieć świadomość że wszystko jest pod kontrolą.
Aniołek napewno jak coś się gorzej poczuje tobędę dzwonić na alarmowy nr (taki tylko dla ciężarnych) ale oby się obyło bez tego. wybiło Ci 30 tygodni !! ale zapiernicza czas!
Vinga jaki skarbeczek kochany. Buziaki od cioteczki!

czy któraś z was ma może chustę? bo coraz bardziej się nad tym zastanawiam, czy mi przy Roksance to nie ułatwi życia?

Vinga - ślicznusi, a smok jaki wielki - uroczy widok :)

Wasila - czyli Ty już brałaś leki, myślałam, że jeszcze nie ..... trzymam kciuki aby Ci się wszystko unormowało. Córa mimo, iż chodzi do przedszkola od 20 msc do teraz - to z drzemki zrezygnowała późno. Nawet na końcówce w przedszkolu spała ok. 1,5 h, w weekend musiałam drzemki utrzymać, bo przychodziła "ta" godzina i sama się ulegiwała, no ale widocznie tak potrzebowała. Synek koleżanki, równo jak skończył 2 latka nie chciał już spać i koniec, w przedszkolu też nie spał - także różnie pewnie dzieciaczki mają, ale ja nie oduczałam na siłę.

Co do ktg, robi przy każdej wizycie obowiązkowo od 26 tc.

Ianka - a czemu boisz się o tą szyjkę, miałaś jakieś niespodzianki przy 1. ciąży ?
Z chusty nie korzystałam, więc nie doradzę, kiedyś jak sama się nad tym zastanawiałam opinie są raczej pozytywne, ale jakoś się nie zdecydowałam, nie było mi chyba aż tak potrzebna, zwłaszcza, że Karola nie lubiła się nosić :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurczak nie, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych problemów, ale jak tak czytam to się zastanawiam czy coś poczuję jeśli coś będzie nie tak. he ktg? miałam pierwsze w 41 tygodniu bo dzidzia mało się ruszała. A w życiu bym dziecka nie oduczała spać, dla mnie to błogosławieństwo, moja niunia niestety już teraz śpi tylko po godzince, coraz krócej :(

Ianka - Aniołek tu na bieżąco w tych tematach, z tego co mi tłumaczyła, może to być nawet bezobjawowo, ale jak Ci gin sprawdzał w PL i mówił, że wszystko okey to chyba nie ma się czym zamartwiać na zapas. Oni już po badaniu wziernikiem widzą, czy z szyjką się coś dzieje, jeśli tak wtedy mierzą usg wewnętrznym, jeśli nie to nie mierzą - mój zawsze mówi, że szyjka ma chyba z pół metra, no i jak mierzy to zawsze wychodzi w przedziale 5-6 cm, więc oko ma dobre :) a mi mierzy co drugą wizytę, ze względu na skurcze od 15 tc.

też ostatnio byłam dogłębnie zbadana :) z usg wewnątrz więc się nie będę martwić na zapas :)

Pięknie słońce świeci,wiatru nie ma więc ubrałam dziecko i wyszłyśmy na spacer. -9st. Rześko.Mała zasnęła w wózku więc musiałam te 14 kg wnieść do domu.

Ianka
- też myślałam o chuście- jedno dziecko na siebie drugie za rękę lub w wózek. Ale kurcze nie wiem czy nie za gorąco będzie poza tym z tym wózkiem u nas jest tak, że raz chce, raz nie.
No właśnie z tymi spacerami - bede sprawdzac jaka sytacja - dziś mroźnie i słonecznie wiec cieplej niż jak jest czasem -1 wiatr albo mżawka.Ja jestem za tym, żeby dziecko chociaż trochę łyknęło świeżego powietrza. I sama się przy okazji dotleniam:) z szyjka u Ciebie pewnie wszystko ok. Poza tym w drugiej ciąży może i tak być bardziej podatna na skracanie.

Kurczak- Ty się mozesz swoją szyjką dzielić z innymi. Jakaś rekordzistka:) u mnie 3cm:-)

reklama
Wasila mam to samo ze spacerami, raz wózek jest ok innym razem za skarby nie usiądzie, spodziewam się że w lato wózek już pójdzie w odstawkę i dlatego też myślę o chuście bo Roksanka lata sobie a ja za nią i dzidzią w chuście.. tu nie spodziewam się upalnego lata więc ten problem raczej odpada. poczytam na forum chustowym i zdecyduję, mam jeszcze czas :) I jak Ci niunia tak usnęła, to przenosząc ją nie obudziła się ? u mnie to nierealne.
O i ogłaszam wszem i wobec że moje dziecko się budzi i spało godzinę i 40 min !! teraz byle do 19 :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry