reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam:)

ale tu ozywienie:) ale nie ma co sie dziwic...
VINGA gratuluje:) wspaniala wiadomosc.
CARLA czytam co piszesz o swoich perypetiach sadowych i poprostu nie moge uwierzyc jak pierfidni potrafia byc ludzie a zwlaszcza, zdawaloby sie, ci najblizsi. Wspolczuje:( Duzo sily Ci zycze.

Jeszcze ja jestem w kolejce;) Moje testowanko wypada na 23 maja. Intensywnie dzialamy;)
U nas sprawy lozkowe wygladaja podobnie jak u Aniolka, bywa ze musi nam wystarczyc 2 razy w miesiacu. Jednak jestem przekonana ze gdybysmy mieszkali sami to byloby inaczej.

ANIOLEK wybacz mi moje ostatnie przeoczenie, pisalam na szybko i poprostu mi umknelo. Bardzo Ci wspolczuje Twojej straty. Ale jestes niesamowicie silna. Trzymam mocno kciuki za Ciebie:)

reklama
Dorcia hehe mała antykoncepcja hehe nie śpi z nami w łózku ale 1,5 metra od niego :) planujemy przejść do drugiego pokoju spać a jej zostawić pokoik, ale musi kolega najpierw wybyć :)

To ogłaszam wszem i wobec że Tesiak jest pierwsza w kolejeczce :) Chyba że jeszcze któraś się zgłosi....Trzymam kciuki Tesiak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Różowe czy niebieskie ściskać fluidy ??????????????????????????

DORCIA no coz, oby sie udalo...
Szczerze mowiac raczej wolabym chlopca - Stasia:) ale z dziewczynki bedziemy cieszyc sie rownie mocno:)

Jezu dziewczyny ale mi dzis niedobrze.... normlanie masakra.... najpier zgaga a teraz mi slabo i mdli.... a niby dopiero owu byla... albo jest...bedzie... okropnie.

Trzymam za was kciukasy.... jutro doczytam

witam porannie :)
ale się nie wyspałam, małego chyba coś w nocy bolało... może zęby? albo to przez mleko, bo dostał całą butlę bebilon pepti na noc :/
na ratunek, zgaga to niezbyt przyjemna sprawa, może należy wybrać się do lekarza?

ale sprzątania mnie dziś czeka... :szok: zapuściłam się strasznie
zajrzę do Was wieczorkiem

Dziewczyny ale mam koszmarny dzień ...spałam dwie godziny bo mnie tak nerka w nocy bolała że szok...ketonal nie zadziałał :wściekła/y: A tu jeszcze teraz Młody daje w du.. :-( Normalnie koszmar jakiś chyba....I zawsze musi się coś wykichać ...teraz kiedy za tydzień mam owu musiała mi się nerka odezwać....jak nie urok to sraczka :no:

Mam nadzieję że Wam się lepiej dzień zaczął ???

Tesiak to trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tyle postów napisąłyście,ale mam zaległosci:)

niemartwsie
- fajnie, że do nas wóciłas. Przykro mi z powodu oszustwa, teraz ludzie są niemasowice fałszywi, sama też rok temu zostałam oszukana:( Oby udało Ci sie odzyskać pieniądze!
Jeśli chodzi o ZUS to zadzown i zapytaj albo wystosuj może oficjalne zapytanie na piśmie, bo czasami przez telefon tez udzielają sprzecznych informacji.
Ja byłam na etacie w ciązy i na zwolnieniu 3 miesiące , ale miałam kontrole w domu podczas L4.
No i mimo wszystko życzę Ci dwóch kreseczek bo pieniądze to nie wszystko

Ianka- ja też należe do biusciastych. Tez chciałabym mniejsze:) Boli mnie kregosłup, nie pasuja wiele bluzek, sukienek, najgorsze jest kupowanie biustonoszy i strojów kapielowych. Po ciązy sa jescze większe i na plaze się z nimi nie wybieram:)

Dorcia miseczka DD to sporo, ale ja nosze G a po porodzie było H !!! A wazę 67 kg i mam 175 cm wzrostu, wiec cycki mam ogromne!!! to sa dopiero balony. Zima zawsze je mogę ukryć pod kurtkami i płaszczami ale latem już niestety sie nie da:)
Jesli chodzi o seks po porodzie nie mogłam się przełamać ok 3 miesiecy, P. czekał cierpliwie, nie nalegał. Nie było fajnie, ale z czasem się rozkręciło. teraz jestem lepiej niż przed ciążą, tylko ochoty brak.
No włąsnieja tez zaczynam w maju, za tydzien mam owulke- tak jak Ty i zobaczymy. Nie nastawiam się jakos specjalnie, żeby sie nie rozczarować. Testy macie tanie, ale ja też zakupiąm na allegro w podobnej cenie, czekaja na swoją kolej.
A z drugiej strony byłoby fajnie gdybyśmy zaszły w ciąże w zasadzie tgeo samego dnia:) Już jedna taka osobę poznałam w szpitalu, identyczny termin poodu i obie urodziłyśmy 2 dni przez terminem;)

Aniołek- moj facet kiedys tez nie chciał seksu za czesto, tlumaczył ze zmeczony, że jutro, albo w wekend. I wychodziło 3 razy w miesiacu. teraz to on ugania się za mną, codziennie mnie zaczepia, robli klimat romantiko- winko, swiece itp a ja nie mogę:) Ostatnio mi się przyznał, że przed 30stką miał kryzys, na szczęście minął:)

Vinga GRATULACJE!!!!!! Tylko nas teraz nie opuszczaj, informuj na bieżąco co z dzidziusiem!!!1 Ale fajnie, będziesz mieć dziecko z maleńką różnica wieku. Ja bety nie robiłam, poszłam do lekarza i zrobił mi usg (ok 5 tyg) potem kazał przyjsc za 10 dni i było serduszko.

Ada- myslę, że definitywnie powinnaś to zakończyć,

Amelia- u mnie tez libido zerowe, ale nie ma się co dziwic, małe dziecko obowiązki, zmeczenie.

Tesiak- zycze pozytywnego tesciku:)

Na ratunek-
na mdłości ciążowe to chyba jeszcez za wczesnie,może to jakies zatrucie albo grypa zolodkowa.
Mnie mdli zawsze jak rano łykam preparaty witaminowe, które zawieraja zelazo. Nienawidze,ale musze, żeby nie nabaiwć się znowu anemii.

Ja urlopuje, niania chora a mała miała biegunkę i gorczakowała. dziś już lepiej wiec znalazłam chwile zeby odpisac. Pogoda letnia, niesety na weeeknd juz się tak nie zapowiada:/

reklama
Wy o tych cyckach i powiem Wam, że ja plaska jak deska jestem i cieszę się, że teraz trochę spuchły :)
Byłam u gina, mam l4, wszystko jest dobrze, następna wizyta 27 maja i kolejne usg- coś doktorek przekracza normy z nfz, bo to moje trzecie usg będzie, a byłam u niego 3 razy dopiero- i dobrze, po razie w trymestrze to za mało moim zdaniem.

Dorcia
za mało piwa pijesz i dlatego masz kamienie ;) Mojemu przeszło po kąpielach i nospie forte. My z mężem z 2-3 razy w tygodniu, teraz była przerwa bo miałam infekcję i globulki, ale tak to w miarę często :) No i po porodzie jest fajniej :)
Niemartwsie coś źle Ci powiedział... średnia jest brana z 12 miesięcy, jeśli przez tyle masz składkę odprowadzaną, jak krócej to średnia jest liczona od tego okresu. Skladkę ustalasz sama, np. od kwoty 2000 zł i w razie choroby tyle dostaniesz. Pamiętaj, że wtedy wszystkie składki idą do góry. Może warto by było już teraz zapłacić wyższe składki? Musisz zadeklarować wysokość przychodu, która jest podstawą do obliczenia składek. Może to być kwota od 60 % do 250 % przeciętnego wynagrodzenia brutto.
Ja od dziś jestem na l4, niech mnie kontrolują, w nosie mam :)
Amelia czasem ciężko się powstrzymać przed kupnem czegoś, teraz już wiem co się przydaje a co jest zbędne i co nowe a co używane kupić. Fajnie dostawać rzeczy od kogoś, ja tak mam z kolezanką, jej córa ma prawie 5 lat, syn 2 miesiące i rzeczy po dzieciach wędrują do mnie :) Ona nic w zamian nie chce, dla syna sama wszystko dostała, ale i tak staram się jej coś dawać w zamian. Już mam przewijak na łózko, taki z łóżeczka turystycznego, ale na drewniane też chyba wejdzie- ma takie klipsy żeby się nie ruszał.
Aniołek ale zazdroszczę roweru, my nie mamy, może kiedyś kupimy. Teściowie jeżdżą na takie wyprawy że szok, zazdroszczę im tego, mieszkamy w pięknym rejonie i samochodem nie zobaczy się wszystkiego...
Vinga GRATULUJĘ SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Urodzisz w podobnym terminie co ja Nelkę. Super, cieszę się :) U mnie beta 25 zł za jedno badanie.
Fuma Foch i jak chlebek?? Też bym zrobiła ale przepisu sprawdzonego nie mam.
Ada widocznie należysz do tych, co lubią sobie życie komplikować :( Po co marnować czas na takiego kolesia? Ja bym to zakończyła w cholerę, tylko że ja mam taki charakter że wolałabym sama niż z kimś na siłę.
ianka Nela nie była taka czujna na szczęście :)
Samosia u nas zapowiadają burze, a tu piękna pogoda od 2 dni :)
Tesiak to trzymam kciuki za testowanie :)
Wasila urlopuj sobie i odpoczywaj, zdrowia dla córci :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry