reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Vinga, sprawdziłam i miałam tak samo, gdy zaszłam w pierwszą ciążę. W 23 dc było widać bladziutką drugą kreseczkę. Następnego dnia zrobiłam betę i wyszło 49. Dziś mam 22 dc i nie było nawet cienia drugiej krechy. Teoretycznie więc jutro coś już powinno być widać, jeśli ciąża jest. No ale nie zrobię jeszcze testu...po pierwsze dlatego, że mi jeszcze nie przyszły z allegro, a nie chcę wydawać 10 zł w aptece, a po drugie tak bardzo się boję, że to nie ciąża :( no bo tylko na wpadkę mogę teraz liczyć...

reklama
niemartwsie najszybciej zachodzi się przez "wpadkę":tak:

Wasila jak się ma Kornelka ??? Niania już wróciła ???

Carla Ty to masz kobieto wiedzę...ale przy takim "ojcu" to nigdy nie wiadomo jaka wiedza się przyda ,prawda ???
Kto mi powie od kiedy mam dni płodne skoro owulację mam 16 maja ??? Ciemna masa nadal ze mnie :(

Ostatnia edycja:
niemartwsie...fajny ten pierwszy kalendarz-pokazał tez owulkę :) fajny, fajny...wszystko już wiem :)

Kurcze żeby tylko mnie nerka przestała boleć ...ale chyba kamyk jest już nisko bo ból mam w pachwinie :)

A powiedzcie mi jeszcze czy jak owulka ma być 16 maja ( wg kalendarza owu ) to mam się kochać w tym dniu czy dzień wcześniej żeby "żołnierzyki"mogły spokojnie dojść ????

Spokojnej nocki babeczki :)

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, że najlepiej dzień przed i później "poprawić" jeszcze raz w dzień owulacji ;D

Dorcia, nasze żołnierzyki przetrwały 4 dni! bo 4 dni przed owu się kochaliśmy. ja bym się kochała codziennie do owu :tak: albo co drugi dzień.

Amelia nie czuję ruchów, czytam tu na forum mam październikowych i niektóre już od dawna czują :/ Ja tam sobie nie wkręcam że mały mnie już bije, poczekam aż będę pewna że to jest to :) Z Nelą chyba koło 19-20 tc poczułam, ale ponoć w drugiej ciąży szybciej powinno się czuć. Czekam cierpliwie :)
Kontrole z zus też mnie śmieszą, oni sprawdzają przede wszystkim zasadność zatrudnienia- czyli czy nie zatrudniłam się by wyłudzić zasiłek. Niech cmokną wszystkie w tyłek, sami są największymi złodziejami, krzyczą że na emerytury nie ma komu pracować, a ciężarnej by kasę zabrali!! Ja w nowej pracy byłam od 05.04, a od 09.05 jestem już na l4. Mam jednak ciągłość ubezpieczenia, więc jak coś to tak się będę tłumaczyć, praktycznie od kilku lat pracuję albo sama miałam działalność.
Dorcia uwielbiam zagadnienia kadrowe, dla mnie to praca marzeń- albo w kadrach, albo np. w inspekcji pracy :) Gdybym nie rodziła jesienią to na studia bym poszła, ale w tym roku mój mąż zaczyna podyplomówkę, a ja za rok pójdę :)
My tworzyliśmy dziecko co 2 dni więc nie wiem kiedy najlepiej :)

Pogoda nam się zepsuła, Nela leży na dywanie pod kołdrą i ogląda mini mini, nie wiem co by tu porobić...
Dobrze że dziś wyplata męża, zrobię zaraz listę zakupów i biedaczek się załamie ;)

Ale naskrobałyście, już nie wiem co która pisała,
Dorcia - My się kochaliśmy na 5, 3 i 1 dzień przed owulacją no i udało się, widocznie albo Mojego żołnierzyki silne, albo owulka się przesunęła, a propo owulki to właśnie chyba ja mam, bo mnie kuje prawy jajnik, tak wiec jak dobrze pójdzie to za ok 2 tyg powinnam dostać pierwszą @.
U mnie upalnie, ale co z tego jak już jutro podobno 15 stopni i deszcz.
U mnie ok, wczoraj kolejna rundka na rowerze, dzisiaj robie odpoczynek bo tyłek mnie boli, przeprosze huśtawkę w ogrodzie i po korzystam trochę ze słoneczka :) jeszcze godzina i weekend.
Pozdrawiam i miłego dnia.

Amelia- dla mnie też kontrole ciężarnych przez ZUS są troche nie na miejscu. Widocznie za mało pracy mają:)
Ostatnio pisałaś coś o zabawkach ogrodowych. Zdecydowałaś się juz na coś? Ja tez planuje kupić coś na działkę i spoczęło na piaskownicy i zjeżdżalni. No i tu tez mamy problem bo jest tego mnóstwo i nie wiemy na co sie zdecydowac. Mąż chce kupić jeszcze basenik, zeby mała mogła się popluskać. Hustawka raczej odpada bo mała się zaczęła jej ostatnio bać.

Niemartwsie
- może zrób teścik po weekendzie, wtedy będzie wszytsko jasne

Dorcia
- Kornelcia zdrowa i znowu zamieniała się w wulkan energii a po niani "slad zaginął". Napisała mi smsa wczoraj zebym wzięła jeszcze jeden dzień urlopu bo nie zdążyła się wykurować. Zadzwoniłam i dostałam wolne,ale obawiam się, że w poniedziałek czeka mnie pogadanka na dywaniku u szefa. Mam o tyle dziwna sytacje, że mieszkam z tym samym bloku co nasza opiekunka i widzę, że wieczorem wychodzi ze znajomymi i idą na miasto. I na obłożnie chorą nie wygląda. Napisała,ze tym razem ma problem z zatokami. Ja mam problem z zatokami 2 lata i do pracy chodzę:D, sama nie wiem czy co o tym myśleć. Do tej pory była niezawodna, dzwoniła jesli chodzi o poważniejsze sprawy a teraz tylko pisze smsmy i pyta kiedy bedzie miała wolny dzień:/ Na szczęście moja Kornelka ją uwielbia i chwała jej za to:)
Jesli chodzi o dni płodne to tak jak pisze niemartwsie - w necie są kalkulatory/ kalendzarze dni płodnych a jesli masz smartfona to możesz sobie ściągnąć taka aplikację. Jesli @ dostałaś 01.05 to chyba już dziś się zaczynają dni płodne- przy cyklach 28 dniowych. Mi też się zaczynają ale ja zaczekam do środy:) Tylko nie wiem czym mąż tyle wytrzyma;)

Carla- moj maz tez ma dziś wypłatę, ale popłacę rachunki, w niedziele rata kredytu schodzi i juz niewiele dla mnie zostanie:) Ruchy możesz poczuć w kazdej chwili:) u mnie pierwsze były koło 22 tc. Tez słyszałam ze w drugiej są szybciej. Zaokrąglił Ci sie brzuszek?

Aniołek - u nas też upalnie i cieszę sie, że chociaż pogoda mi dopisała w tym tygodniu. Odpoczęłam trochę i dotleniłam się za całą zimę:)

Dziewczyny chcę kupić jakies małe ekonomiczne auto ,w rozsądnej cenie. Nasze rodzinne kombi pali duzo i do jazdy po mieście się nie nadaje. Czym jeździcie? Co polecacie? automat czy manualna skrzynia biegów?

reklama
Wasila ja jeżdżę peugeotem 206 z 2003r. 1,4 hdi ogólnie jestem zadowolona i fajnie mi się nim jeździ tylko teraz padły te dwa wtryski więc muszę naprawić, ale przez cały rok nic w samochód nie wsadziłam, jednak chyba następnym razem już nie kupię francuskiego auta, Mój natomiast ma Alfę Romeo 147 z 2005r.też w dieslu ale 150 KM mamy ją prawie dwa lata i też po za sprzęgłem i hamulcami nie robił nic, no jedynie wachacze ale to przy naszych polskich dziurawych drogach normalne, że zawieszenie dostaje po dupie. a chcesz diesla czy benzynę? nie wiem jaki masz budżet, ale ja jakbym miała z 7 tys. więcej to bym sobie kupiła Fiata grande Punto, Mój od zawsze jeździ włoskimi samochodami i nie narzeka :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry