reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hahaha no to popatrz Dorcia :) mnie też szybko się tłuszcz na brzuchu odkłada, ale żeby tak szybko włosy rosły to już nie, teraz mam długie gdzieś do łopatek tylko, że troche je zcieniowałam, bo raczej mam gęste włosy, a mycie i suszenie + prostowanie to też lekko godzinka, ale własnie muszę coś wymyślić i chyba przestane je prostować tylko, że ja mam bardzo podatne włosy i mi się fale porobią, nigdy nie lubiłam moich włosów, no i siwki już też się pojawiają :) na razie bardziej atakują lewą strone, ale kto to widział 25 lat i siwe włosy :(
A My wczoraj byliśmy na koncercie Brodki, była u nas w mieście, i przyjechała znajoma, która w styczniu zaszła w ciąże, wpadli sobie po 3 mc-ach związku, i nawet nie chcecie wiedzieć jak mi sie smutno zrobiło na widok jej brzuszka... to okropne, ale jej zazdroszczę, i wk***jące bo nie chcieli i nie planowali a mają, ot takie to życie sprawiedliwe włośnie, ale ja im jeszcze pokaże :-):-):-):-)
Dzisiaj też mamy zaproszenie do znajomych na duszonki, ale pogoda taka, że płakać się chce, już 3 dni słońca nie widziałam, chyba gdzieś zabłądziło... pewnie się w poniedziałek pogoda zrobi jak trzeba będzie do pracy iść.
Pozdrawiam i miłej soboty

reklama
Aniołek...naturalne jest że się dziwnie robi jak ktoś ma dziecko a go nie pragnął :( U nas są ze 4 rodziny (patologiczne) u których non stop rodzą się dzieci-niechciane,traktowane jak zbędny element :( Jedna "rodzinka"to już czwartą dzidzię oddaje do adopcji...koszmar. Tacy to są płodni, oni nie muszą na nic czekać , na nic uważac...a MY ... człowiek na głowie stanie żeby mieć dzieciąteczko a tu DU..A :-( Oj,przykro , przykro :-(
Ale i Nas to szczęście spotka i zostaniemy mamuśkami w następnym roku-ZOBACZYSZ ANIOŁEK !!!
Ja kuknęłam do wątku chłopiec/dziewczynka i zostałam tam na chwilę- dziewczyny mają fajne sposoby na poczęcie dzieciątka danej płci-fajnie poczytać :)
Powiedzcie mi jak to jest że mój M pił wczoraj a to mnie głowa boli...heeee ????

MIŁEJ SOBOTKI !!!

U mnie remont... całe mieszkanie rozkopane. Dziś będziemy podłączać piec i malować. ahhh... jak ja chciałabym mieć już wszystko zrobione... normalnie za przeproszeniem rzygać mi się chce jak mam iść do roboty w poniedziałek, bo traktują mnie jak ścierwo :wściekła/y:wszyscy mi dają 16 lat, bo wyglądam młodo i nigdzie nie potrafię znaleźć innej pracy. Dobija mnie to. Mój kochany P powiedział, że od poniedziałku możemy się zacząć starać.... zobaczymy co z Jego obietnicy będzie ;-)On ciągle przekłada, bo się stresuje czy da radę rodzinę utrzymać. Na razie nie sprawdzam kiedy będę mieć owu bo mam strasznie nieregularne cykle. Fajnie byłoby gdybyśmy teraz zaszli, bo moja przyszywana siostra jest w 6 msc, także z wózkami mogłybyśmy chodzić razem :-)
Aniołek- uszy do góry. Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni. Zobaczysz, jeszcze trochę i będą dwie krechy;-)
Buziaki Kochane, lecę dalej pracować:-)

Ada jak ja bym chciała remont...naprawdę...ostatni generalny remoncik był,hmmmmm jak Młoda była w zerówce czyli 4 lata temu...szmat czasu :(
Mój M też nie jest do końca zdecydowany na drugą dzidzię...dzisiaj wypytał mnie kiedy należy się kochać żeby był chłopak a kiedy żeby dziewczynka :-D Ogólnie to chcemy bardzo drugą dzidzię , ale wątpliwości co do finansów zawsze są i będą-to oznacza że nasi faceci są po prostu odpowiedzialni !!! U nas w grę wchodzi jeszcze moje zdrowie :( jest ryzyko że przeleżę całe 9 miesięcy na odbarczonej nerce :( Ale to najgorszy scenariusz :(

Ada ciesz się kobieto że tak młodo wyglądasz , ja wiem że to może być uciążliwe , ale pomyśl że po pięćdziesiątce będą dawać Ci najwyżej 40 .... to brzmi bardzo optymistycznie :-)

Dawno Carli nie widziałam .... Carla where R U ?????

Laseczki dostałam właśnie cykl Jonasa....może któraś z Was korzystała z niego planując płeć dziecka ??? Albo słyszała coś na ten temat ????

Dorcia- ale skróciłaś włosy, podziwiam Cie. ja mam aktualnie boba, dla mnie rewelacja, rano układanie razem z myciem zajmuje mi 10-15 min, klasyczna i zawsze modna fryzura, długie miałam ostatni raz do ślubu tj 2 lata temu i więcej z nimi było roboty.

Jesli o chodzi o starania to my będziemy po prostu działac bez zabepieczenia tak jak to bylo przy Kornelce. Testy owu mam, natomiast mierzenie temp i te inne gadzety o ktorych pisałaś to raczej nie dla mnie. Tak mysle i mysle i może chciałabym synusia:) Zdradz po krótce co wyczytałas w watku o plnowaniu płci:) Chetnie bym sama poszperała, ale czasu u mnie mało:) Moj P chce koniecznie dziecko ze znaku RYb i tak sobie szybko obliczyl ze to w maju musimy brac się do roboty. Faceci.......

Aniołek- nie martw się, niedługo i Ty będziesz chodzić z brzuszkiem. Znajomej będziesz współczuła latem kiedy bedzie 40 st w cieniu a ona spuchnięta i z mega brzuchem. Zajdziesz wkrótce w ciąże i akurat ostatni trymestr przypadnie na zimę albo początek wiosny. Ja wspominam moją zimową ciąże bardzo dobrze. Najgorsze były te sliskie chodniki. Ale fakt, że zycie jest niesprawiedliwe. Szkoda tych dzieciaczków, ktore rodza się niechciane i niekochane,

Ada- ja tez młodo wygladałam. w tym roku stuknie mi 29 a kilka miesiecy temu pani przy kasie popropsiła mnie o dowód kiedy kupowałam piwo. Ach jaka byłam dumna:) 10 lat to mnie jescze nikt nie odmodził

U mnie dziś piekna pogoda, od rana chodzimy z Kornelka po podwórku. Maz za pol godziny wraca z pracy i idziemy na lody. Niby weekend a ja zmeczona. Jednak pojde do pracy, siedze za przeproszeniem na tyłku 7h a w domu, spacer, pranie, gotowanie sprzatanie i trzeba malentwem się pobawić.
Miłej soboty i dłuuugiej niedzieli moje drogie Panie.

Witam!!

Vinga ja z chęcią bym chodziła do homeopaty jakbym miała na tyle kasy i bym jakąś znalazla. Ogólnie to marzę o uczciwym lekarzu, który powie mi prawdę na temat szczepień, bo większość na kasę przed oczami i mami samymi pozytywami, a o negatywach nikt ani słowem nie wspomina... Nietolerancja glutenu to straszna lipa ze względu na przyszłość- żywienie w żłobku, przedszkolu... Fajnie by było jakby lekarz się jednak mylił...
Dorcia ja rok temu ścięłam z długich na boba- ale byłam szczęśliwa :) Włosy mam w naturalnym, ciemnym kolorze, mega grube i proste, teraz mam prawie do ramion i myślę na jakąś fryzurką, bo takie po prostu proste są nudne. My dziecko robiliśmy co drugi dzień, nie wiem kiedy owulka była więc nie pomogę. Dziś na działce "mądry" kolega powiedział, że kto się lepiej bzyka takiej płci jest dziecko :/
ianka najgorzej jak malec chory a nie wiadomo od czego. Zdrówka :*
Tesiak działać intensywnie proszę i dawać nam tu zdjęcie testu z 2 kreseczkami :)
Aniołek poproszę przepis, mój mężuś uwielbia więc bym mu zrobiła :) Ty się nie dołuj, wiem że łatwo mi mówić. Ja miałam doła w ciąży z Nelą, tak strasznie jej nie chciałam i uważałam, że spotkało mnie to za karę, zazdrościłam wszystkim co nie są w ciąży... Ale pamiętaj, nic się nie dzieje bez powodu i zza każdej chmury wyjdzie słońce :*
Ada a masz umowę o pracę? Najlepiej to zaciśnij zęby, jakbyś zaszła w ciążę to możesz ich mieć już w nosie... Bardzo Ci współczuję, bo nie jest normalne myśleć już o poniedziałku i o tym, że nie chce się iść do pracy :(
Ja też wyglądam młodo, nawet ostatnio babki stwierdziły że Nela nie jest moja bo za młoda na mamę jestem :D
Wasila a ja nie lubiłam ciąży zimą, cieszę się że teraz będę z brzuchem latem chodziła :) Nela miala być ryba, a jest wodnik, a co do ryb to strasznie nie chciałam dziecka spod tego znaku bo ryby mi nie leżą. Teraz będzie waga albo skorpion, co też ani trochę mi się nie podoba, tym bardziej że ma być chłopiec- ale kochać trzeba będzie bez względu na horoskop :)

Wracam na działkę, wpadałam na chwilę na siku i musiałam naskrobać :)

Wasila tak po krótce...na chłopca trzeba się kochać przed lub w owulkę,jak test pokaże dwie wyraźne krechy to działać ale tylko raz....nie powtarzać ani przed ani po owulce-ale czy to faktycznie działa ??? Poprosiłam koleżankę z innego wątku o ten kalendarz cyklu Janasa...tam jest podany jeden dzień w miesiącu w którym spłodzisz chłopca,ale jaka skuteczność ??? Oczywiście nie sugeruj się tym co napisałam. Dziewczyny z wątku "chłopiec/dziewczynka" mierzą tempki,sprawdzają ph,robią irygacje i biorą leki na zmniejszenie śluzu-ja na razie pozostaje przy testach.W necie znajdziesz też całą masę diet "na chłopca" :szok:Tak szczerze to ja spróbuje celnąć ,ale jak już pisałam wcześniej chcę zdrowego dzidziusia...płeć obojętna :)

A ja wcale nie wyglądam młodo :( buuuuuuuuuuuu-mam nadwagę-buuuuuuuuuuuu:(

Moja pierworodna urodziła się w sierpniu , w mega upały. Tamten czas (ostatnie 3 miesiące ciąży) wspominam koszmarnie ...ale dałam radę :) Ona też :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry