reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam..... :) wrrrrrr ale jestem zła, człowiek ma 5 dni wolnego a nawet z domu nie wyjdzie bo taka paskudna pogoda, zrobilismy zakupy, troche posprzątałam, no i teraz odpoczywanko przed lapkiem.
Carla - też mam czasem takie napady złości, i ochotę zabić mojego, ale staram się nad tym panować, bo wiem, że jak raz przekroczę granicę i uderzę, to drugi raz już nie zawaham się tego zrobić, kiedyś raz dostał o de mnie w pysk, ale to było dawno i miałam wtedy niezłego moralniaka :( no co zrobić, jak człowiek taki wybuchowy i nerwowy w tych czasach :)
Vinga - No to szybko mały zaczął raczkować :) Moja chrześnica ma prawie 9 mcy teraz dopiero zaczeła ale juz wstaje przy wszystkim tak wiec trzeba mieć oczy do okoła głowy, ale ogólnie jest kochana :)
Dorcia - mnie ciekawi kto mieszkał w moim brzuszku, no ale już się niestety nie dowiem, aczkolwiek kochaliśmy się na 5, 3, i 1 dzień przed teoretyczną owulacją a najlepszy śluz miałam 3 dni przed, tak wiec jak teraz będziemy się starać to też bede chciała mniej wiecej w tych dniach jak mi sie oczywiście cykle nie rozhuśtają
kurcze mówie Wam to czekanie jest najgorsze, a jeszcze gorsze jest to, że jak byłam w ciaży to jakoś nie myślałam o seksie włąśnie z myślą o maluszku, żeby tam wszytsko się dobrze zagnieździło, tak teraz mam taką ochotę na męża a tu bach nie moge:( lekarz zakazał współżycia, mam nadzieje, że to tylko do pierwszej miesiaczki.

Ostatnia edycja:
reklama
Vinga moja dopiero teraz zaczęła raczkować.. i to jej koślawo jeszcze wychodzi, to taki mały leniuszek :)
Dorcia Ostre cięcie robisz :) Ja nie mam pojęcia kiedy poczeliśmy nasze pierworodne, przy pierwszych staraniach wiedziałam dokładnie kiedy owu i tak się staraliśmy ale już za drugim razem to nie patrzyłam nawet, tylko bara bara ciągle :)
AniołekBB my napewno zaraz po pierwszej miesiączce mogliśmy współżyć, nawet nie wiem czy nie przed ale jeśli pamiętam to u mnie tej ochoty zaraz po poronieniu nie było
Carla jak ja Cię rozumiem, te samotne spacery ehh, jedynie jak jestem w Polsce to idę do siostry i tam możemy cały dzień być na zewnątrz, a tu tak chodzimy z małą bez celu :(

moja mała miała trzydniówkę ufff, teraz cała w wysypce, ale przynajmniej wiem skąd ta gorączka

Ianka to fajnie że wyszła wysypka - będziesz spokojniejsza wiedząc z czego jest gorączka :)
Ścięłam kłaki i czuję się o niebo lepiej :) :) :)
I wiecie co-MAM ENTER !!! Nie wiem jakim cudem ale MAM :) Co za frajda jak się wszystko w jedną całość nie zlepia ... hehehehe

Vinga nam homeopatia pomogła .... ja wierzę że to działa :)
Będę próbować trafić w dzień owu , ale tak szczerze to zależy mi żebym zaciążyła...jest mi coraz bardziej obojętna płeć maluszka

Aniołek ja jak poroniłam to nawet nie wiedziałam że w ciąży jestem,może dlatego tak szybko wróciłam do formy....mnie wtedy ginek kazał wręcz od razu po pierwszej @ próbować dalej , ale zaczęły się problemy z moimi nerkami i szlag trafił całe starania.

Idę ogarnąć mieszkanko... zerknę tu wieczorkiem :)

mamy wyrok od pana doktora, mały ma skazę białkową, nietolerancję glutenu i alergię na marchew! żeby się dowiedzieć co mu jest to mnie musieli zeskanować i mam alergię na mleko, gluten i cukier. oprócz tego mam przeciwciała "grzybicze" czyli grzybki w przewodzie pokarmowym! czyli jeśli nie jestem w ciąży to wstrzymujemy staranka by się trochę podkurować. ale mam mega doła teraz.

Vinga no coś Ty nie załamuj się kobito...podleczysz się i będziecie starać się dalej...ale nie ukrywam że trzymam kciuki żebyś już była w ciąży :)

Carla- gratuluje synka i zycze dużo siły do czasu rozwiązania Twoich problemów,

Aniołek - ja tez ma wolne 5 dni, ale raczej nie odpocznę:) Ciesze się, ze nastwiasz się pozytywnie. W końcu maj to taki piękny miesiąc,

Ada-wspolczuje takich wspópracowników i doskonale Cię rozumiem.

Vinga- moja zabcia tez zaczeła raczkowac jak skonczyła 6 m-cy, teraz to już bedziesz wesoło:) Kornelka mimo ze juz chodzi i tak czesto przemieszcza się na 4 konczynach. ostatnio polubila to robic na trawniku:) jesli chodzi o kuracje i staranka to głowa do góry, to raczej nic poważnego. No współczuje młodego alergika.

Dorcoa- tez dostałam dziś @ przy cyklach 28 dniowych także w maju będziemy działać "razem" hehe
nie bedzie Ci zal włosów?

Hej:)

wybaczcie mi moja nieobecnosc ale u nas remont w pelni...chcialabym zeby bylo juz po wszystkim. W miedzyczasie dostalam @ i dzisiaj mam juz 10 dc. Zaczynamy intensywne starania;) Trzymajcie kciuki. Mam nadzieje ze wkrotce bede mogla podzielic sie z Wami radosna nowina;)

Udanego weekendu:) (mimo niesprzyjajacej pogody:/)

Wasila dzisiaj rano jak wstałam i zobaczyłam co zostało z wczorajszej fryzurki zrobionej przez fryzjerkę to się załamałam...ciekawe czy będę umiała się teraz uczesać ??? Ale nie jest źle :-) U fryzjerki zostało ponad 25 cm włosów :)
Nooooo kochana to się staramy w tym samym czasie...będziesz celować w owulkę ??? Bo ja bym spróbowała ją "złapać" testami i Donną,bo tempek nie mierzę

Tesiak dobrze że zaglądnęłaś do Nas...oczywiście TRZYMAMY KCIUKASKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U nas pogoda jakby się "wyklarowała" - zobaczymy co będzie do wieczorka ???
MIŁEGO PIĄTECZKU dziewczynki :)

Witam :)
Dorcia - ale sciachałaś tych włosów:), mnie by było szkoda:), ja walczę o każdy centymetr, ale jakoś marnie mi rosną i na dodatek wypadają :(
Tesiak - Życze powodzenia w starankach :) no i szybkiego skończenia remontu :)

Normalnie patrzę za to okno to chce mi się płakać, wrrrrrr gdzie to słońce ??????.... My dopiero z A bierzemy się za śniadanie, obejrzeliśmy rano film i ogólnie to lenistwo na całego, chlebek upieke no i chyba znowu szarlotkę bo ta z przed dwóch dni rozeszła się jak świeże bułeczki :-):-):-):-):-):-):-) :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
My właśnie wróciliśmy z urodzinek chrześnicy M ...fajnie było się tak oderwać i poplotkować :)
Łeb mi pęka :( Mam @ i mega ból głowy-idę się położyć :(
Aniołek mnie mega szybko rosną włosy i równie szybko tłuszcz odkłada się na brzuchu :)
Minus szybko rosnących włosów jest taki że odrosty ( niestety siwe) farbuję co 2-3 tygodnie , a mycie włosów i suszenie trwa około godziny :(

Nie dam rady...muszę się położyć

SPOKOJNEJ NOCKI !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry