reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla - Masakra ale Ci człowiek zatruwa życie, to się w głowie nie mieści jacy są ludzie na tym świecie i do czego są zdolne, ale może faktycznie przyjdzie kiedyś i na niego kolej i dostanie od życia po dupie tak, że może dotrze do niego, że źle robił, Uważaj na siebie i dbaj o maleństwo, wiem że to sie łatwo mówi, "nie denerwuj się" kiedy w człowieku aż sie gotuje z tych nerwów no ale może choć na chwile oderwij się od tego myślami,
Ja szykuje się do pracy, samopoczucie ok, mdłości nawet dzisiaj nie mam ale zauważyłam, że zaczęły mnie bardziej boleć piersi, i już mam pospane na brzuchu :) jeszcze tylko tydzień został do wizyty u lekarza, już sie nie mogę doczekać, chcę usłyszeć, że wszytsko w porządku i ciąża rozwija się prawidłowo.
Pozdrawiam i Miłego dnia.

reklama
Carla ale masz urwanie głowy z tym dupkiem, powiedz mi ale jak nie napisze oświadczenia że był trzeźwy rozwalając ci auto to policja nie może mu prawka wziąść albo chociaż mandat? (bo był nietrzeźwy?) a i jeśli auto jest na ciebie to nie możęsz domagać się odszkodowania od niego za celowe rozwalenie auta? tak piszę sama nie wiem jak od strony prawnej to wygląda. Współczuje strasznie takich nerwów z osoba która powinna Cie wspierać a nie zatruwać życie, trzymaj się, pamiętaj kłamstwo zawsze wychodzi może musi zejść trochę czasu ale oliwa zawsze jest sprawiedliwa

Witam:)

wpadlam tylko na chwile, pisze z tabletu i z Frankiem na kolanach wiec nie mam szans sie rozpisac.
Witam nowe staraczki :) powodzenia...
U mnie temat staran na chwile obecna bez zmian. Od 1,5 tygodnia biore castagnus a okresu nadal nie ma.
Wiecie moze jak wyglada sprawa waznosci lekow? Mam tabletki z data waznosci 05.2013. To znaczy ze moge je brac do konca maja czy lepiej koncem kwietnia je wyrzucic?
No i Franus zasnal...

Milego dnia:)

Tesiak jeśli data jest 05.2013 to teoretycznie do końca maja można łykać. Ależ dzisiaj piękny dzionek mamy :) Mam tyle energii że szok :) :) :)

Carla. na każdego znajdzie się paragraf. Można go nawet oskarżyć o znęcanie się psychiczne ( ponieważ jesteś w ciąży stres jest niewskazany). Trzymaj się Dziewczyno.

Jestem ponownie, komputer mam naprawiony więc mam nadzieję, że będę pisać z Wami częściej.

Carla- biedaku tak mi Cię szkoda, tyle stresów a dzidzia wszystko odczuwa razem z Tobą. Oby ta sprawa znalazła jak najszybszy finał a tą podłą babę jakaś kara za narażanie ciężarnej.

Aniołek- jesli chodzi o ubranka i inne gadżety niemowlęce ja zaczęłam kupować po 20 tyg, jednak większość skompletowałam pod koniec ciąży. Starałam się nie kupować dużo a jednak i tak miałam mnóstwo zbędnych rzeczy. Ubranka kupowałam w lumpkach lub na allegro. Nie ma sensu nowych bo dzieciaczki tak szybko rosną. Co do strachu- wszytsko co nieznane troche nas przeraża,ale będzie dobrze. 3 maj się i dbaj o siebie i fasolkę.

Brydziajones- witaj i staraj się razem z nami:)ja na swoim weselu byłam w 6 tyg ciązy, test zrobiłam kilka dni przed, to był najlepszy prezent ślubny:)

Dorcia, ianka- ja tez juz prawie 30stka (tzn 29) i uwazam ze to odpowiedni wiek na macierzyństwo. Swoje w zyciu się wyszalałam, dojrzałam do pewnym rzeczy, mam prace i jakieś poczucie stabilizacji. Nie załuję ze tak poźno się została mamą;) Dorcia- jak staranka? Mówię Ci będziesz następna!!!!

Vinga- z tym okresem po ciązy jest różnie. Ja dostałam prawie po roku i teraz mam regularnie co 28 dni i dalej karmię piersią. Może przejdź się do gina?

Happymama- witaj i wielki szacunek za dcyzję o 4 dziecku! Podziwiam takie kobiety jak Ty!

Tesiak- mysle ze możesz je brac tabletki do końca maja ale najlepiej to zapytaj jakiegoś farmaceutę zeby nie narobić sobie szkód

U nas ze staranek nici, ja mam teraz owulkę a mąz w pracy:) potem wraca zmęczony i będziemy czekać kolejny miesiac. Ale z miesiaca na miesiac coraz trudniej mi sie zdecydować na rodzeństwo dla Kornelki, teraz nauczyła się chodzic więc cale popludnia chodzimy, pogoda fajna wiec spacerujemy. Rosną jej zeby,wszytskie 3ki i 4ki naraz jest marudna. Nie ogarniam się ostatnio. Ale nikt nie mówił ze będzie lekko.;)
Niedawno urządzaliśmy roczek, pochwalę się moim własnoręcznie zrobionym tortem, tym bardziej jestem dumna ze był to mój pierwszy w zyciu tort:)
tort.jpg

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 35
Wasila cóż za cudowny torcik ...naprawdę śliczny...a i pyszny na bank :) :) :) Ja jak na razie wczoraj miałam owulkę (test owu miał dwie idealnie czerwone krechy ) no i co drugi dzień się "tulimy" :) :) :) spokojnie odczekam około 12 dni i zrobię test...o ile wytrzymam :) W sumie to nie wiem kiedy powinnam zrobić test ??? Jestem pełna nadziei ...będę bardzo zawiedziona jeśli przyjdzie @...ale w sumie to dopiero drugi miesiąc staranek , więc sama sobie mówię "spokojnie kobito , masz jeszcze czas " :)

Dorcia, ja zrobiłam teścik tydzień przed @ i już wyszedł pozytywny. jak nie możesz się doczekać to zrób wcześniej niż po @.
Wasila, torcik uroczy :) a ze mnie beztalencie piekarnicze ;p

reklama
Co tu takie pustki ??? U nas pogoda się zepsuła...buuuuuuuuuuuuuu :( Ja nadal mam na teście owulacyjnym dwie kreseczki więc zapowiada się wyjątkowo przytulaśny wieczór :) SPOKOJNEJ NOCKI :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry