reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Michalina - powodzenia w takim razie i trzymam kciuki!

Misiarska- u mnie niby będzie drugie, ale do wychowania trzecie i różnice wieku między dzieciakami spore. Strach się bać, co będzie jak już się Malec na świecie pojawi ;-)

Aniołek - trzymam kciuki! do testowania coraz bliżej...

Vinga - mój syn też ma atopię; udało nam się ją opanować, chociaż od czasu do czasu go obrzuci. Trafiliśmy na bardzo fajną dermatolog, która przepisała Aleksandrowi maści z wit. E robione na zamówienie (nie były drogie), dostawał też ketotifen przez jakiś czas a teraz stosujemy tylko emolienty do kąpieli i natłuszczamy skórę dość często. Jest OK.
Nie daj się lekarzom wbić w poczucie winy!
A co do śluzu to tak się zdarza, mi przynajmniej tak. Po ciąży mam właśnie tak, że w dniach płodnych tego śluzu jest na potęgę i dość długo:baffled: za to mam wrażenie, że u mnie nie każdy cykl jest płodny, bo śluz mam co trzeci cykl tylko:-(

Kiedy w końcu przyjdzie wiosna?!:eek:

reklama
mallaika jak dobrze zrozumiałam jesteście rodziną zastępczą ???...gratuluję odwagi i życzę owocnych staranek...dzieciaczki na pewno ucieszą się z dzidziusia :) Ja nadal męczę się z obfitą @. We czwartek mam ginekolog ...ciekawe czy dostanę skierowanie na badania czy tylko karteczkę z listą badań które mam zrobić prywatnie ??? Pożyjemy-zobaczymy. JA CHCĘ WIOSNĘ....!!!!!!!!!!!

mallaika, no strasznie długo mam ten śluz, aż 11 dni... a dawałaś synkowi wszystko do jedzenia? mi dermatolog powiedziała, że mam mu dawać jednoskładnikowe dania. nie mam zamiaru tego robić. niech sama zażera się samym ziemniakiem. Nataniel nie tknie teraz jednoskładnikowego dania, mięso też zawsze musi być bo inaczej nie zje

Vinga a jak się ma Nataniel ??? mam nadzieje że już lepiej :) Ja z Oliwią przeszłam piekło...najpierw ataki duszności a później atopówka i wiecie co....wszystko minęło !!!! Samo !!! Ile ona biedna się najadła Singular'u, ile nawdychała sterydów i najadła Encortonu...szok. Później znalazłam alergolog w Krk, która po kolei odstawiała Młodej leki i ...wszystko minęło :) Szczerze to raz na jakiś czas wyskoczy jej jakiś "papier ścierny" ale nawilżymy Mediderm'em i jest ok :) Uffff jak ja się cieszę że już nie muszę pakować w nią tych wszystkich leków :) Dieta jednoskładnikowa czy eliminacyjna jest ok,ale nie dla takich maluszków jak Nati :) ZMYKAM LULAĆ- ŚLĘ BUZIOLE !!!

Ostatnia edycja:
Vinga- dziwne z tym sluzem,ale niedawno urodzilas i mysle ze organizm jeszcze nie uregulował się do końca. ja dopiero 2 raz dostalam okres po moim porodzie a wszytskie dni cyklu wygladaja tak samo wiec nie wiem czy ja plodna czy bez:)

Fuma Foch- wiosna podobno zbliża się WIELKIMI KROKAMI!!!! pamietam jak w zeszlym roku 27 marca bylo z 15 st,-rodziłam przy owtartym oknie a teraz zima nie daje za wygraną.

Mój P. ma dziś wychodne a ja sama wieczór spedzam:(
Aniołek to kiedy testujesz?

za dwa tygodnie pójdę jeszcze do naszego dermatologa (teraz była na urlopie) bo jakoś nie wierzę w tą atopię. to nie jest takie typowo atopowe, bardziej jakby się ropa sączyła z tego wszystkiego więc podchodzi nadal pod łojotokowe zapalenie. ehhh mam nadzieję, że samo minie tak jak u Ciebie Dorcia. ile lat miała córcia jak jej to znikło?
Mały się czuje lepiej, jest na antybiotyku. mamy go brać do niedzieli i mam nadzieję, że do tego czasu całkiem mu przejdzie. dziś zrobił mega popisówę, nie chciał usnąć w łóżeczku. tak krzyczał że szok. mały terrorysta. ;-)

hej dziewczyny.. ja na chwilę.. niestety znowu kiepskie wieści..
przedwczoraj poroniłam 5 tyg. ciążę (w wielką sobotę zrobiłam test, umówiłam się do ginekologa i.. nici z tego), sama nie wiem jak się pozbierać.. byłam pewna, że to niemożliwe, że mogę zajść w ciążę, w końcu od 2 m-cy stosuję terapię hormonalną, a jednak.. zapewne poronienie spowodowane torbielą.. tak sobie tłumaczę, że lepiej teraz niż później, ale to nie takie jednak łatwe, nadal krwawię, ale podobno to normalne.. wybaczcie, że tak wybiórczo :-:)-( obiecuje się udzielać, jak się ogarnę..

Witam:)

wiecie co...mam coraz większe parcie na drugie dziecko...Wczoraj wpadłam na facebooku na zdjęcia nowonarodzonej córeczki koleżanki. Jej pierwsze dziecko jest w wieku mojego Franka. A u mnie owulacji brak...:(

Wasila gratuluję nowej umowy,podwyżki i asertywności;) Powodzenia:) Mój mężuś też ma dzisiaj wychodne...do pracy poszedł;P
Carla to jak odstawiłaś córkę od piersi? W jakim wieku wtedy była i ile Wam to zajęło? A imię dla synka wybraliście ładne, mam brata Tomka;) My dla chłopca mamy wybrane imię Staś, a z dziewczynką mamy problem. Co do męskiego sprzętu to pamiętam że miałam takie same obawy jak Ty ale okazało się że strach jak zwykle ma wielkie oczy;)
Aniołek czyli jednak coś się dzieje...;) Trzymam kciuki:)
Fuma widzę że u Ciebie wszystko na dobrej drodze...powodzenia;)
sylwia zdrówka dla Was:)
mallaika, Monika,michalina, misiarska witajcie:) powodzenia życzę;)
Dorcia gratuluję wzorcowego cyklu:) do dzieła;)
vinga nie przejmuj się, lekarze tak mają. Trzymajcie się:)
konwalianka współczuję...:( Jestem z Tobą...

Tak czytam o problemach zdrowotnych waszych dzieci i dziękuję Bogu za tak zdrowe dziecko jakim jest mój Franuś. Do tej pory z dwa razy był przeziębiony, kilka razy miał katar, raz jelitówkę i podwyższone temp. przy ząbkowaniu albo po szczepieniu i to wszystko. Pewnie jak pójdzie do przedszkola to już nie będzie tak kolorowo więc cieszę się póki co.

Dobrej nocy:)

Dwa razy zeżarło mi to co pisałam...nie chce mi się już trzeci raz pisać...jestem ZŁA:no:KONWALIANKA przykro mi bardzo-wiem jak się czujesz :( Trzymaj się !!! VINGA fajnie że Młody ma się dobrze-zdrowiejcie bo WIOSNA idzie :) Oliwii minęła atopia jak skończyła 6 lat :) Nie piszę więcej bo mi znowu zeżre...chciałam pochwalić się sernikiem i właśnie go przypaliłam :wściekła/y: ..... MAM HUMOR DO D.... :baffled:

reklama
hej dziewczyny! Chciałam Wam tylko dać znać,że żyję ;) Nie odzywałam sie ale nadrobię niebawem i zacznę się znowu normalnie udzielać.
A z tego co pamiętam to Aniołek miała testować jakoś niebawem.Trzymam kciuki!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry