reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam Panie!
Nie było mnie, ale już się melduję :) W czwartek miała telefon od tego co mam po nim panieńskie nazwisko, groził mi. 30.04 mam kolejną sprawę... I tego samego dnia kolejną wizytę u mojego super cudownego nowego lekarza!!
Dziś byłam na wizycie, facet genialny. Wizyta trwała chyba z 30 minut, zbadał mnie od góry do dołu, skierowanie na badania dostałam, zrobił usg. O fasoli mówił dzidziuś, wszystko pokazał, wytłumaczył skąd kołatanie serca, normalnie lekarz idealny! Nawet jak płaciłam prywatnie to tamte wizyty nie mogą się równać z tą dzisiejszą :) Na dodatek świeci słonko, wracałam ze szpitala z takim bananem że szok :)

A to nasza dzidzia- Kaja lub Tomeczek :) Ma 3,4 cm, serce bije 168 razy na minutę- okaz zdrowia!

skan_20130408_00000.jpgskan_20130408_00001.jpgskan_20130408_00002.jpg

Załączniki

• skan_20130408_00000.jpg
    skan_20130408_00000.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 46
  • skan_20130408_00001.jpg
    skan_20130408_00001.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 46
  • skan_20130408_00002.jpg
    skan_20130408_00002.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 53
reklama
No to nieźle.... Ja na szczęście nic nie rozwaliłam, na moje oko gdzieś będzie nieszczelnośc w układzie paliwowym i mam problem z odpalaniem zwłaszcza po nocy i jak jest poniżej 0 st. Mój A mówi, że najwyżej go sprzedamy, tylko co ja kupie, a gorzej jak trafie na jakiś feler i dupa i z deszczu pod rynne, tak wiec powiedziałam, że ma mi mojego peżocika naprawić, potem jeszcze tylko mi klocki hamulcowe na wiosne wymieni i będzie gitara bo ja bez samochodu też żyć nie potrafię, jestem kobietą niezależną :).. póki co będziemy zmuszeni jeździc jednym autem, i znowu 70 km dziennie będe robić bo pierwsze jego do pracy zawieźć a potem sama musze dojechac :(, no ale co zrobić dobrze, że chociaż drugie jest, też nie lubie poniedziałków, ale półmetek dnia za nami :)

Łaaaaaaaaa carla ale wieści - super że dzidzia zdrowa:) śliczna Twoja kruszynka :) no i rewelacja że trafiłaś na takiego świetnego lekarza nic tylko Żyć nie umierać:)
i Na kiedy Ci wyliczył termin, który to tydzień?

Termin został bez zmian (czyli taki jaki sama sobie wyliczyłam i mój suwaczek, bo ten wcześniejszy nic nie mówił o terminie), czyli 29.10. Z usg wyszło że ciąża 4 dni młodsza, ale terminu nie zmieniał. Dzięki temu lekarzowi mam dziś boski nastrój :) Słonko świeci, idziemy chyba na spacer.
Wypisujemy Nelkę ze żłobka, i tak będę w domu, a te kilka stów piechotą nie chodzi. Od czerwca córa będzie urzędowała ze mną :)

Cześć dziewczynki.
Wiosna jednak przyszła,ale mnie zaskoczyła.
Carla -śliczne ten Twój dzidziuś.Dobrze ,ze znalazłaś sobie dobrego lekarza bo tamten był co najmniej dziwny.
Aniołek,nie mogę się doczekać Twojego testowania,normalnie czekam jak na swój.

hej dziewczyny.. ja na chwilę.. niestety znowu kiepskie wieści..
przedwczoraj poroniłam 5 tyg. ciążę (w wielką sobotę zrobiłam test, umówiłam się do ginekologa i.. nici z tego), sama nie wiem jak się pozbierać.. byłam pewna, że to niemożliwe, że mogę zajść w ciążę, w końcu od 2 m-cy stosuję terapię hormonalną, a jednak.. zapewne poronienie spowodowane torbielą.. tak sobie tłumaczę, że lepiej teraz niż później, ale to nie takie jednak łatwe, nadal krwawię, ale podobno to normalne.. wybaczcie, że tak wybiórczo :-:)-( obiecuje się udzielać, jak się ogarnę..

Konwalianka-bardzo mi przykro.Przytulam.Jakbyś chciała pogadać albo potrzebowała wsparcia to możesz pisać do mnie na priva.

Carla moj mąż jest z 28.10 :) pisze chwilowo z komorki tak wiec nie bede sie rozpisywac bo kumpel wzial mi lapka i przeinstaluje system. Za raz ma wpasc brat z Mają wiec sie z nia chwile pobawie zajrze wieczorkiem ciesze sie ze humor dopisuje

CARLA ...KOBITKO JAKI ŚLICZNY DZIDZIUŚ !!! GRATULACJE !!! Naprawdę nie mogę się doczekać kolejnych fasoleczek -zwłaszcza mojej :) Cieszę się że znalazłaś gina z prawdziwego zdarzenia...dobry lekarz jest jak skarb :)A powiedz mi chodzisz do niego prywatnie ??? Bo termin masz za 3 tygodnie , a u nas państwowo czeka się 3 m-ce,a prywatnie ponad miesiąc :(...............ANIOŁEK... mam nadzieję, że Ty będziesz kolejną zafasolkowaną kobitką :) Trzymam kciukaski ........WIOSNA na całego-cieszmy się nią !!!

Ostatnia edycja:
Konwalianka strasznie mi przykro :(
Dorcia chodzę na nfz, powiedziałam że stanę na głowie i nie będę dodatkowo płacić za to, co mi się należy. Początkowo chodziłam do tego co w ciąży z Nelą (wtedy prywatnie, teraz na nfz). Nie widziałam różnicy między wizytami prywatnymi a tymi na nfz. Teściowa wynalazla w szpitalu że przyjmuje od niedawna dwóch super lekarzy, oboje pracują na oddziale. I wybrałam tego, który bardziej mi leżał. Nie dość, że super lekarz, to jeszcze przystojniak ;) Czułam się na jakbym mu co najmniej 1000 zł zapłaciła, a przecież każdy lekarz powinien taki być! Jestem jak najbardziej za tym, aby szukać lekarzy na nfz o dobrej opinii. Ten mój lekarz jest specjalista w badaniach prenatalnych co dodatkowo punktuje. Aha i skierowanie na badania bez żadnego proszenia dostałam, nie zauważył że mam już różyczkę i toxo i sama pielęgniarka wypisała cały pakiet :) Nie ma problemu z zapisami na nfz, we wcześniejszej przychodni dzowniłam w poniedziałek, a w środę miałam wizytę.
Obyś i Ty szybko zafasolkowała :)
Fuma Foch dziękuję, teraz też widzę że tamten lekarz był taki trochę naciągany.
Aniołek mam nadzieję że dziecko nie wyskoczy 1.11! Chociaz lekarz dziś stwierdził że nawet jakby to można wyprawić fajną imprezę w stylu halloween :)

Carla - Ale mnie rozbawiłaś z tym halloween:) :-):-):-):-):-) no w końcu forum działa jak należy tzn przez mozile dalej nie tak jak powinno wiec byłam zmuszona przerzucić się na google chrome, tak wiec nie wiem co boli mój komputer skoro nawet przeinstalowanie systemu nic nie dało, widocznie to wina przeglądarki, ale dziwne bo miałam najnowszą, A ja zmykam zaraz do łożka, musze nadrobić dzisiejszą nieprzespaną noc:) Pozdrawiam i Słodkich Snów:)

reklama
Aniołek, może jakiejś wtyczki brakuje mozilli?
Carla, u mnie niestety nie ma żadnych dobrych lekarzy, czy na nfz czy też prywatnie. Z poprzednią ciążą jeździłam do Płońska prywatnie 45km, bo w Płocku jeszcze gorzej jest a drożej. Dobry lekarz to skarb :) urodziny w stylu Halloween - jedyne w swoim rodzaju :) we wszystkim można dobre strony dojrzeć ;-) ps, dzidziuś prześliczny :)

lecę perfekcyjną panią domu obejrzeć. może czegoś się nauczę hehe :sorry2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry