reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla - ten fotelik co masz nie da się założyć na stelaż ? Maja często jeździła w foteliku , jak miała 2 tygodnie zaczęliśmy kursować Krk - W-wa czyli bite 4 h , jeden postój na rozprostowanie kości :) , do sklepu też w foteliku a i czasem na krótki spacer gdzieś przy okazji , gondola musi być na pewno , choć w Twoim przypadku jeśli masz fotelik rozważyłabym kupno jakieś używki , nie wiem jak innym dziewczynom ale mi gondola służyła tylko 6 miesięcy , a co do koloru to myślę że nie będzie protestował :)jeśli to On :)

Aniołek - nie wiem przez co przeszłaś ale to musi być bardzo trudne dla Ciebie , to naturalne że chcesz mieć w mężu wsparcie ,i nie mów że jesteś złym człowiekiem! ja nawet nie liczę że będzie tak jak kiedyś , mój nawet zapomina o urodzinach itp ,facet - puch marny ..szkoda gadać

reklama
Witam:)

Aniolek super Wam wyszły te panele:) Ile ja bym dała żeby mieć chociaż tyle swojego...Jasne, proszę o więcej zdjęć. Uwielbiam oglądać fotki wnętrz.
Wygląda na to że jednak naszym celem będzie mieszkanie a nie dom. Taniej, szybciej i prościej. Chociaż może kiedyś na emeryturze postawimy sobie domek naszych marzeń...;) A to mieszkanie najprawdopodobniej właśnie w BB.
Ehh Ci faceci:/ Trzymam kciuki za Wasze porozumienie:)
Kazimiera życzę dużo cierpliwości...do męża oczywiście;)
Carla u nas też jest problem z zapychaniem Franka słodyczami przez dziadków. A ja tylko powtarzam że lepiej kupić mu jakiś owoc albo jogurt ale jakbym do ściany mówiła. Moja mama potrafi dać Frankowi batonika mimo że wie że za chwilę chce podać mu np. obiad...:/
A co do wózka...My też mamy gaz w naszym kombi ale koła nie wozimy;) Tzn właściwie mamy takie mniejsze koło tzw. dojazdówkę którą zabieramy jak jedziemy w dalszą trasę. Ale są takie zestawy samonaprawcze, m. in. w nowych puntach to stosują które zajmują sporo mniej miejsca. Jeżeli macie mały bagażnik to może warto pomyśleć o tym. Jeżeli planujecie kupno wózka z pompowanymi kołami to dużo nie nawojujecie.
Minou powodzenia:)
Amelia bardzo podoba mi się pościel z Ikei ale niestety jest w niestandardowym rozmiarze. Musiałabym kupić też poduszkę i kołdrę tam a te nie bardzo mi odpowadają. Chyba zdecyduję się na puchowy komplet. A poza tym w mojej okolicy nie ma ikei. Najbliżej Kraków lub Katowice czyli prawie 100km.

Jeszcze wracając do tematu wózków...Moje doświadczenie jest takie że w przypadku niektórych wózków nie warto kupować zestawu z fotelikiem. My kupiliśmy Espiro GTX z fotelikiem który koniec końców odsprzedaliśmy bo nie spełniał naszych oczekiwań. Wg mnie lepiej zainwestować w coś porządnego. Tak zostaliśmy z GTXem i zamiarem kupienia nowego fotelika dla następnego dziecka. Przy czym możliwość jego montażu na stelażu już odpada. Chociaż szczerze mówiąc korzystaliśmy z tego może z 3 razy. Dziecku jednak nie powinno siedzieć w foteliku dłużej niż to konieczne. Rozważamy zakup fotelika Cybex Aton 2. Na szczęście coraz więcej producentów umożliwia montaż fotelików Maxi Cosi na swoich wózkach.
Wybaczcie że się tak rozpisuję na ten temat ale bardzo się tym interesuje:)

Witajcie weekendowo!

aniolek, zmartwilas mnie tym Twoim mężem i tym, ze ostatnio sie mniej układa. Ale jestem dobrej myśli, ze będzie lepiej. Może on sie przed staraniach tak ślina, co?

u mnie wieczór pod znakiem pracy, czyli robota przed końcem. Ale juz po wszystkim, do tego rachunki poplacone, więc pełne spełnienie:))

podczytuje Was wszystkie skrupulatnie, szczególnie te z Was, co maja juz doświadczenie. Ale macie wiedzę podziwiam. Musi sie w końcu i mnie udać, może tez zdobęde wiedzę i doświadczenie w końcu:))

Hej dziewczyny pozdrawiam poniedzialkowo :) u mnie za oknem słoneczko czyżby wiosna ? Dziś cały dzień w pracy i jedna myśl mnie trzyma oby do piątku ;)

Aniołek-przykro mi,z powodu Waszych nieporozumień :( Mam nadzieję,że uda się Wam dogadać. Miłego dnia wszystkim! Oby do piątku! :)

Amelia niestety tylko 3 km na dzieli :( Ja moją też tylko przez pół roku w gondoli woziłam, teraz kupiliśmy mniejszą spacerówkę.
Aniołek efekt remontu super:) żadnego przekładania staranek ! chłopy tacy są , a nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko, zawsze jest coś. Powiem z mojego doświadczenia, przed pierwszą ciąża stale imprezowaliśmy, ja przestałam na chwilę przed zajściem :) a mój nawet w ciąży mi ciśnienie czasem podnosił , tak się bałam że nie wydorośleje, a muszę przyznać że jest super tatą, a imprezy mu już nie tak bardzo w głowie (no bo jak sobie raz pozwolił mocniej to następnego dnia niunia nie dała mu wolnego) , pomimo jego wielu wad (pewnie na dniach będę narzekała na niego he) to dziecko go zmieniło, na lepsze.
faceci są po prostu inni , nie widzę ich tu na forum udzielających się w tematach żywienia, rozwoju czy pielęgnacji, najlepiej tylko żeby im podać wszytko na tacy
Tesiak ja mam cybex aton ale 1 , nie jeździmy zbyt często, ale nie narzekam, z małą wadą , ten daszek" się urwał zaraz na początku i mój go przymocował. Moja ma 70 cm i pomału jej nóżki wystają więc niebawem zmiana na 9-18

ale piękne słoneczko u nas, niunia się budzi amu i spacerrrr dłuuugi

U mnie też dzisiaj piękna pogoda:) a jutro ma być podobno jeszcze cieplej...
Boziu nawet nie wiecie z jaką ulgą bede wracała do domu wiedząc, że nie trzeba kłaść tych paneli ani sprzątać tego bałaganu po remoncie :-):-) jeszcze mi tylko kuchnia została do posprzątania tzn półki w środku i szuflady bo straszny się tam bałagan wkradł:) no i szafka pod tv ale to już działka męża... i czekam na ciepełko jak będe mogła sobie już w ogródku posiedzieć, a i jeszcze muszę sobie posadzić nasionka (pietruszki, szczypiorku, koperku i mięty:) uwielbiam zieleninkę:)
Pozdrawiam i miłego dzionka

Słońceeeee!!!! Normalnie uśmiech mi z buzi nie schodzi, ale cudownie jest jak swieci słonko :)

Aniołek przede wszystkim nie możesz sobie wmawiać, że jestes zła, niedobra, bo na pewno tak nie jest. Ja czasami też myślę że za jakie grzechy mam takiego pecha, mam długi przez ojca, sprawę w sądzie, praca za grosze itp. Ale to przecież nie jest moja wina, a kiedyś to się w końcu uspokoi. Z czasem miłość się zmienia, ja też nie czuję się tak jak kiedyś, jak przypomnę sobie nasze potajemne schadzki, jak nikt nie wiedział, jak wtedy było cudownie... Ale z każdego etapu związku trzeba brać to co dobre, i to co złe też, bo to naturalne że z czasem związek się zmienia... Mąż na pewno bardzo Cię kocha. Z własnego doświadczenia wiem, że wybuchowy charakter i nerwy nie pomagają facetowi w kochaniu... Musimy walczyć z nerwami, chociaż to ciężkie... Trzymam kciuki za szybką zgodę :)
Amelia chyba nie da rady, ale mi to nie przeszkadza. Nie brakowało mi wożenia jej na stelażu w foteliku. Gondola też słuzyła z 6-7 miesięcy, teraz myślimy nad używką, chociaż nie ukrywam że wolałabym nowy- ja tak mam że pewne rzeczy wolę nowe.
Tesiak dziadkowie są niereformowalni czasem :/ Jeśli wózek to tylko z pompowanymi kołami, miałam roan marita z Nelą i mimo że ciężki, to wózek super. Teraz jednak chcę ze skrętnymi kołami. I jak wrażenia z tym espiro? Bo ja chcę Atlantica albo Esopiro Enzo Evo.
Agaawa doświadczenie zdobędziesz z czasem, czytanie pomaga, ale najlepiej na własnym przykładzie się przekonać. Ja tak mialam z pieluchami, uważam że pampersy się chowają przy pieluchach dada z biedronki.
Kazimiera przy takim słońcu az się lepiej pracuje :)
Samosia miłego dnia :)
ianka jak ja bym chciała pójść z dzieckiem na spacer gdzie to ja narzucam gdzie idziemy :) Nela w wózku nie jeździ i ma własne zdanie, więc już zapomniałam jak to jest spacerować z wózeczkiem.

Hej dziewczynki

Powróciłam z romantycznego weekendu.
Zaraz doczytam co tam u Was.

Toruń to faktycznie bardzo ładne miasto.Podobało nam się i jeszcze kiedyś tam pojedziemy.

Tylko zastrzeżenia mamy co do Hotelu;-)-strasznie skrzypiące tam mają łóżka.I do tego za głową miało taka ozdobna dechę. A że akurat ta decha stało przy ścianie to i w ścianę trochę popukaliśmy. Potem następnego dnia przy śniadaniu ludzie z pokoju obok dziwnie na nas patrzyli:-D:-p.

reklama
Fuma Foch no to faktycznie weekend udany ;) Patrzyli dziwnie z zazdrości pewnie hehe. Mój miał jechać dziś do Torunia, na szczęście odwołali szkolenie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry