reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny... W piatek była u mnie przyjaciółka, mieszka i pracuje w Niemczech, ale często jest w domu... Była u dermatologa w sprawie wypadania włosów, od razu zobaczyli na jej pieprzyki... I q... ma nowotwór złośliwi ;( Jutro będzie wiadomo co i jak, co dalej? Mam doła, dziewczyna jest światna, a ciągle jakieś problemu ze zdrowiem się jej czepiają, ciągle coś. W miłości szczęścia nie ma, nie wie gdzie jest jej miejsce w świecie, dzieci nie ma a tak bardzo chciała... Zycie nie jest sprawiedliwe!!

Wczoraj było pięknie, a dziś znowu pogoda depresyjna. Dość tej zimy! Takiej pochmurnej to chyba nigdy nie było! Byłam z małą na biegówce dzisiaj, ale tak nieprzyjemnie że sama stwierdziła że wracamy do domu. No i te psie gówienka na każdym kroku, WRRRRR. Czy ludzie nie wiedzą że po psach trzeba sprzątać??

Witam nową staraczkę :) My tu szybko w ciążę zachodzimy :)

Aniołek fajne pokoje, a że małe to dobrze, mniej sprzątania.

Nie mam mocy żeby każdej odpisać, ale jeśli chodzi o teściów to ja mam normalnych, ale jak coś mi nie pasuje to mowię mężowi i on ich ustawia. Dobre rady mnie do nerwicy doprowadzają i wcale tego nie ukrywam. Z mamą w piatek miałam jazdę, bo przyszła z torbą pisanek i mleczną kanapką i chce Neli dawać wszystko. Ja mówię że nie, a ona że od tego są dziadkowie. Ja mowię że jak to, co ja mówię jest święte i ma jej nie dawać. Ona focha strzeliła, ale nikt nie będzie mi dziecka słodyczami pasł, a oni to robią nagminne. Nela owoców nie je wcale, chyba że musy, więc słodycze by pochłaniała tonami, a dziadkowie w nią pchają a ja się wkurzam.

reklama
Carla no to życie nie oszczędza tej Twojej koleżanki, biedna.... ale oby wszystko się dobrze skończyło...
Nudy jak cholera - rano było piękne słonko - myślałam, że spędze niedziele po za domem a teraz szaro, buro, ochłodziło się i nawet śnieg popruszył.... brrrrrr..... nie pozostaje nic innego jak popołudnie przed laptopem...

Aniołek nudy okrutne... Mała śpi o dziwo, a my zamulamy. Od wczoraj na tapecie mamy temat wózka, wiem że wcześnie, ale myślimy jaki wejdzie do bagażnika do astry, przy czym mamy koło w bagażniku bo gaz mamy. Chyba i tak z początku sam stelaż w bagażniku, a gondola na tylnej kanapie. Mały jest Quinny, niby fajnie wygląda, ale wg mnie totalnie niepraktyczny- te koło przednie to tylko na idealny asfalt, spacerówka jak konserwa, no i cena.
Ja z moim też się pogryzłam dziś, poszłam z małą na dwór, miał w tym czasie sprzątać, a ja k wrócilam i tak musiałam podłogi zrobić bo się nie wyrobił. Ale nie ma odpuszczania, pranie i kuchnię musiał zrobić. A Ty już masz zgodę z A??

hej dziewczyny , u nas też szaro, buro i nic się nie chce , mąż pojechał dziecie już śpi więc mam luz

Minou - cześć , mam nadzieję że wyprostujecie sprawy i bez przeszkód będziecie mogli się starać o dzidziusia .

Tesiak - fajny pomysł z kącikiem dla małego , co do pościeli to ja lubię z ikei :)
Ianka - Teść chyba się ma za dużo czasu wolnego , to gdzieś blisko się budujecie ?
Konwalianka - 10 okien:szok: , biedny Tymek owsiki to chyba nic przyjemnego , ja nie przepadam za dywanami ale dziś kupiliśmy do pokoju małej i mam nadzieję że mi nie wywinie takiego numeru;-) bo jest biały :)
Aniołek -pierwsze co rzuciło mi się w oczy to szisza :-) pokoiki ładne i panele super wyszły ,jestem pełna podziwu :tak:
Carla - przykro mi z powodu przyjaciółki :-(, mam nadzieję że leczenie się powiedzie , przeraziłam się trochę , ja mam dużo pieprzyków .... Jeśli chodzi o wózek to może pojedz do sklepu i przymierz czy wejdzie stelaż , ja zawsze ściągałam jedno kółko i wchodził a gondoli nie brałam , wystarczył fotelik .

Hejka:)
A nas odwiedził Brat z żoną - tylko pech chciał, że Majka przespała całą wizyte.. i nawet się ciotka z nią nie pobawiła...:( ale w tygodniu ich może odwiedzę wiec nadrobię straty:)
Amelia - Fajka wodna to kolejne widzi mi się mojego męża - ubzdurał sobie więc mu kupiłam na urodziny chyba z 4-5 lat temu, ale stoi w kącie - może raz w roku zapalimy....
Carla - też oglądam wózki, na chwilę obecną sama nie wiem co bym kupiła.... za duży wybór:). Moja bratowa ma tako jumper, ale ja bym chyba kupiła coś innego. A z mężem, dalej milczymy.... tzn ja milczę, bo nawet nie chce mi się z nim gadać... mam go po prostu dość.

Minou to życzę szybkiego rozwiązania spraw i udanego starania :)
Amelia ja właśnie się zastanawiam nad opcją z fotelikiem. Bo fotelik mamy po Neli, a jeśli będziemy gdzieś z dzieckiem na spacery autem jeździć to na pewno nie będę dziecka w foteliku woziła, szkoda mi malucha jak długo musi w takiej pozycji leżeć. Na dodatek będzie to koniec zimy, więc jakieś wypady odpadają, tylko spacery po okolicach raczej, a do sklepu mam rzut beretem więc nie ma problemu. A fotelik zawsze można do kosza na zakupy wsadzić. Gorzej jak chłopak będzie, bo fotelik szaro- różowy, ale jakoś przeżyje, tym bardziej że chwila i z tego wyrośnie, jakoś zimę wytrzyma.
Aniołek moja koleżanka wczoraj urodziła, nie mogę się doczekać jak zobaczę jej synka :) Też mnie ciągnie do takich małych dzieci, dawno nie miałam na rękach takiego maluszka... Nie gniewajcie się za długo bo w tym miesiącu startujecie :) Mnie mój też wkurza, przed chwilą gadka typu "sama mówiłaś że będzie dobrze, a teraz panikujesz" w sensie że sama chciałam dziecka, a teraz zaczynam się zastanawiać jak to będzie z kasą, bo kolega co miała mnie zatrudnić nie zrobi tego. Czyli wyszło na to, że mam co chciałam. Trudno, jak nic innego n ie wymyślę to dobre i te 1250 zł co mam na umowie, tylko że przed końcem umowy będę musiała walnąć im zwolnienie i tyle. Chłopy czasem myślą ciężko, szkoda że ja się do tego nie potrafię przyzwyczaić :/

Carla najgorsze, że przez to jego zachowanie coraz bardziej myślę o odłożeniu staranek, czuje że chyba to jeszcze nie pora... ehh sama nie wiem.... a co do wózków to ja będe na pewno kupowała taki 3w1 :)

Może to jego reakcja ze strachu przed staraniami?? Kurcze, żebyście faktycznie nie odłozyli tego co macie już zaplanowane. Mnie mój mąż potrafi doprowadzić do szału, z tym że ja jestem strasznie nerwowa, a on wręcz przeciwnie. Kłótnie w domu ja prowokuję i czasem się zastanawiam jak on ze mną wytrzymuje...

reklama
Carla ja też jestem bardzo nerwowa, i widzę właśnie, że za dużo mnie to ostatnio nerwów kosztuje, a on mi w niczym nie ułatwia, w zeszłym roku miałam troche problemów z nerwami i lękami i leczyłam sie u psychiatry ale to jest spowodowane tym co przeszłam 6 lat temu, tylko, że teraz widze, że on też dokłada swoje dwa grosze do tego wszystkiego, i czasem zastanawiam się czy ja naprawdę jestem takim złym człowiekiem, że zasługuję na to wszystkie cierpienia.... sama nie wiem co robić, może za bardzo się staram i za bardzo chce żeby było fajnie a on to wykorzystuje... już nie jest taki jak kiedyś... nie czuje się w ogóle doceniana i kochana.... może muszę zmienić tok działania.....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry