reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Monarti tak odstawiłam w końcu i działamy. Myślałam że okres bedzie nie wiadomo ile mi się spóźniał sądząc po rozmowach z koleżankami a tu wszystko jest jak byc powinno.
Iwonka-biedronka
user-online.png
ale ja się wkurzam bo powinna na równi traktować oboje synów a nie zawsze my jesteśmy ci gorsi itp. i to widać w jej zachowaniu wszystko. Może nie będzie aż tak źle na wyjeździe nie będzie

Iwonka a czyj to był pomysł, żeby oni z wami jechali? Może porozmawiaj z Mężem i on jakoś na nich wpłynie?

Monari witaj:tak:

My też się zastanawialiśmy nad przechowywaniem krwi pępowinowej, wydaje mi się, że 500 zł na rok to nie jest jakaś kwota nie do uzbierania, co innego jakby to było co miesiąc no to na pewno byśmy się nie zdecydowali na taki interes.. Miałabym potem do siebie pretensję jakby coś się stało i się okazało, że ta krew jest potrzebna, na zdrowiu nie należy oszczędzać, bo to oprócz rodziny najważniejsza rzecz jaką mamy:)

Anulka a dlaczego nie możesz mieć własności? Straciłabyś wtedy zasiłek? My mieszkanie też kupowaliśmy jeszcze przed ślubem, mąż brał kredyt ja miałam dość wysoki wkład własny i mieszkanie mamy z własnością 50:50, mnie w banku nie sprawdzali, ani nic, bo nie byłam kredytobiorcą(ja wtedy nie pracowałam, a babka z banku kazała mi napisać, że gdzieś pracuje na umowę zlecenie i mam najniższą krajową, bo bank i tak nie ma prawa tego sprawdzić, a ładniej to wygląda jak oboje właścicieli pracuje i łatwiej o kredyt, jak się potem okazało i tak na szczęście nie mieliśmy problemów z wzięciem kredytu). Hmm.. może przejdź się do opieki społecznej, oni chyba Ci udzielą najrzetelniejszych informacji i może coś doradzą?

Ostatnia edycja:
Ja nawet nie jestem osoba bezrobotna, przez malego chorobe jestem pod opieka, i stracila bym kase jesli miala bym cos na siebie...jesli teraz nie bede uznana gdzies to pewnie sie to juz nie zmieni i jic nie bede miec...wiadome dziecku bedzie sie nalezec...i wlasnie wiem ze jesli teraz bedzie tylko na niego to nawet pozniej po slubie nie bede miala nic do tego:/

Ja nawet w tym roku nie rozliczalam sie z pitu bo kase biore na malego nie siebie...
A pieniadze mam i wiadome ze wspolnie bedziemy je splacac, a jak nie daj boze nie wyjdzie to pojde pod most:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nawet nie jestem osoba bezrobotna, przez malego chorobe jestem pod opieka, i stracila bym kase jesli miala bym cos na siebie...jesli teraz nie bede uznana gdzies to pewnie sie to juz nie zmieni i jic nie bede miec...wiadome dziecku bedzie sie nalezec...i wlasnie wiem ze jesli teraz bedzie tylko na niego to nawet pozniej po slubie nie bede miala nic do tego:/

Ja nawet w tym roku nie rozliczalam sie z pitu bo kase biore na malego nie siebie...
A pieniadze mam i wiadome ze wspolnie bedziemy je splacac, a jak nie daj boze nie wyjdzie to pojde pod most:/

Anulka nie do końca rozumiem. Jeśli kasa jest na małego ze względu na chorobę to dlaczego miałabyś ją stracić. Nie masz prawa mieć mieszkania ? Przecież gdzieś musisz mieszkać.

A w życiu różnie bywa i ja nie zgodziłabym się spłacać mieszkania nie będąc właścicielem.
A jeśli weźmiecie ślub też stracisz kasę ?

Kochana a może porozmawiaj ze swoim o tym, nie wiem jakie by to miało wartości prawne, ale może byście spisali między sobą taką umowę, że mieszkanie jest waszą wspólną własnością, oboje będziecie je utrzymywać i oboje macie do niego takie samo prawo? Można przypieczętować taką umowę u notariusza, wtedy w razie czego chyba mogłabyś się sądzić i domagać się swojej części mieszkania, z drugiej strony nie można od razu zakładać, że będzie źle i że się rozstaniecie, jesteście rodziną i musicie się trzymać razem:tak: Chociaż rozumiem też Twoją sytuację, że masz prawo czuć się niepewnie, że tak na prawdę nie masz nic, ale chyba nie pozostaje nic innego jak zaufać Twojemu mężczyźnie:)

Dziewczyny, kobietka nadal ma problemy z laptopem więc pozwoliłam sobie zaopiekować się listą.
Z poczekalni usunęłam Lenę i anies ponieważ wiem, że udzielają się na innych wątkach i do nas nie zaglądają.
Jeśli macie jakieś uwagi piszcie
.

Grudzień :

Ada213 - termin @ 03.12.2013
Paulamc - termin @ 06.12.2013
Bellaa- termin @ 09-12.12.2013
-caroline- - termin @ 10.12.2013
nadzieja! - termin @ 10.12.2013
Domka12 - termin @ 12.12.2013
Fuma_Foch - termin @ 12-14.12.2013
Agita - termin @ 14.12.2013
ookatkaoo1993 - termin @ 15.12.2013
Kusiak - termin @ 16.12.2013
K_a_S - termin @ 16.12.2013
BubblesGirl - termin @ 18.12.2013
Iwonka-biedronka - termin @ 19.12.2013
beata1313 - termin @ 19.12.2013
Adelo - termin @ 23.12.2013
Agaawa - termin @ 24.12.2013
beata31 - termin @ 25.12.2013
Aschlee25 - termin @ 29.12.2013
inis - termin @ 30.12.2013

styczeń:
Ritta - 3-5.01.2014

Poczekalnia:
mariaa ,Pati.Patuszka ,Joaro ,apatka ,karotka00 ,Amaliee ,Sysiq ,Mizzah ,bunia31 ,Myszencja , Lisica. , Fimka, Monarti

Lista zafasolkowanych:

paulinka88 II termin porodu 06 czerwiec 2014
mika.k II
karolq8 II - termin porodu 19 czerwiec 2014
Mar-chew II
anastazi II - termin porodu 1 lipiec 2014
blueberrry II
- termin porodu 4-6 lipiec 2014
Anulka198424 II - termin porodu 6 lipiec 2014
ma_gda_86 II - termin porodu 10 lipiec 2014
karola1986-21 II
Kazimiera II
kobietka22 II - termin porodu 3 sierpień 2014

Kwiatuszek II
Mexi II

Ostatnia edycja:
reklama
Może napisać do dziewczyn z poczekalni które się nie udzielają i jak nie będzie odzewu to usunąć?

Ostatnia edycja:
Do góry