reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

ja o tym nie myslalam ona zaproponowala...jak ich stac to niech placa...musze sie nad tym zastanowic...moze boja sie przez Fabiana chorobe i chca teraz dmuchac na zimne...

reklama
Anulka tylko to jest zobowiązanie na długie lata. Jak oni przestaną płacić to ty będziesz musiała.

a no wlasnie masz racje...musze pomyslec nad tym...chociaz nie sadze zeby sie wycofali to bedzie ich wnuk a za Fabim jakby pogli to by sie pos...li tym bardzie z pierworodnym wnukiem(wnuczka)...
ale mnie wczoraj rozwalila bo walnela mi ze jak bedzie dziewczynka ma miec takie piekne oczy jak Fabi i oprawe...pierwsze co pomyslalam po...balo ja i mysle co se synek splodzil to bedzie nic sie nie odezwalam .... najlepiej jakby oni byli przy zaplodnieniu i stali nad nami i mowili tak i tak to i to...momentami rozwalaja mnie...

Monarti witam serdecznie :tak:
Iwonka turecki? fajny ale chyba bym nie przebrnela taki....dziwny a jak sie go nauczysz?
Ja niemiecki komunikatywny ale tez ciagle sie ucze,angielski komunikatywny,czeski zaawansowany i teraz ucze sie dunskiego:tak:

Ostatnia edycja:
Monarti Witaj. My też dopiero 2 cykl się staramy.

Anulka198424 to masz ciekawie z teściową. Ja się śmieje z mężem że jak jego mamusia dowie się o ciąży kiedyś to na zawał zejdzie;p Jak to ona mówi jesteśmy młodzi i musimy uważać:) Ja tylko jestem ciekawa czy będzie odwiedzać nas, nasze dziecko bo póki co w ciągu roku raz była u nas na pół godzinki dosłownie a daleko nie mam 30minut jazdy. a do swojej drugiej synowej potrafi kilka razy w tygodniu wpadać.

Monarti witaj. Pewnie, że możesz dołączyć :)

Anulka ja mam trochę inne podejście. Wolę być samodzielna i nie liczyć na nikogo. Głównie chodzi mi o to czy za 15 lat będą wstanie to płacić. Nie wiem ile teściowie mają lat, jakie będa mieli emerytury ale powinnaś wziąć to pod uwagę że taką umowę podpisuje się bezterminowo.

iwonka krew pępowinowa jest twoją własnością i w każdej chwili możesz ją przenieść do innego banku, podejrzewam, że za granicę również (kwestia kosztu transportu). Z reszta równie dobrze mogłaby być przechowywana w kraju.

dziękuję za miłe przywitanie :) K_A_S - widziałam na innym wątku że Ty również odstawiłaś anty :) ja również, teraz czekamy i działamy:) chcemy córeczkę bo mamy dwóch łobuzów ...

wybaczcie muszę trochę poczytać wcześniejsze posty będę bardziej na czasie:)

Ritta jak zawsze masz racje:) dziekuje kochana...fakt kiedys moga niedomoc i co wtedy...i tez nie chce byc zalezna od nich wole sama sobie dac rade...
Teraz temat mieszkania jest znowu beda swoje 5 gr wcinac pewnie...moj wlasnie znowu w banku...mysle jak to zrobic abym widniala ze to i moje mieszkanie, przeciez wklad finansowy tez bede miec,ale ze jestem na opiece spol. przez chorobe malego nie moge miec wlasnosci a malzenswem nie jestesmy:/ nie chce kiedys zostac na lodzie...pomozcie prosze

reklama
Anulka nie chcę cię odwodzić od tego pomysłu. I też nie myślę, że przyjmowanie pomocy od teściów jest złe. Po prostu powinnaś to na spokojnie przemyśleć i rozważyć różne opcje jakie mogą zdarzyć się w przyszłości.

I dobrze, że rozsądnie myślisz odnośnie mieszkania. Dlaczego nie możesz mieć własności ? Kredyt bierzecie wspólnie ?
Jedynym sposobem na to abyś miała prawo do mieszkania jest to, żebyś była współwłaścicielem (widniała w księdze wieczystej). Nie musicie brać wspólnie kredytu.
Jeżeli Twój teraz kupi mieszkanie na siebie a później weźmiecie ślub to i tak będzie tylko jego.

Do góry