reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Dzień dobry kochane! :-D

Dzisiaj się uśmiechamy, uśmiechamy i jeszcze raz uśmiechamy. Nie ma smutku! Nie ma rezygnacji! Powiem Wam w tajemnicy, że znalazłam świetny sposób aby nie testować wcześniej niż trzeba - iść się odlać zanim mózg się obudzi :-D Działa!
Moja nastrajająca energicznie muza na dziś to Dżem. Jeśli mam polecić coś konkretnego to posłuchajcie tekstu :yes:
Dżem - Do Przodu (wersja studyjna z płyty pt. "Muza") - YouTube

Obrazek na wywołanie uśmiechu gratis :-D zalecam powiększyć aby przeczytać.
1330430566_by_Weedo_600.jpg

Zadanie na dziś jest zaskakująco proste - przetrwać do jutra. Większość ludzi nie lubi poniedziałków a ja, dla odmiany, nie lubię śród, środy, środów :-D czy jak to się tam odmienia.

Mądre chińskie porzekadło twierdzi:
"Uważaj o co prosisz, bo może być Ci dane". Zgadzam się w zupełności i zawsze przypominam sobie to już po fakcie :-D:-D

paulamc - witaj i rozgość się :) trzymam kciuki za owocne staranka! Sposób na nie myślenie jest prosty - robić a nie myśleć :-D A mówiąc poważnie, zgadzam się z Fimką - idą święta, jest czym zająć i umysł i ręce :)

Ritta - jak tam samopoczucie i wytrwałość przed testowaniem niedzielnym? :-D Powiem Ci, że ja w rodzinie miałam przypadek pary która nie mogła zajść a bardzo im się spieszyło bo i on i ona już przekroczyli 37 rok życia (a miało to być pierwsze dzieciątko). Starali się może nie jakoś zaskakująco długo, bo 2 czy 3 lata ale już po pierwszym pół roku zaczęli chodzić po lekarzach. Wypróbowali chyba wszystko (włącznie z wkładaniem kasztanów pod tapczan aby wyciągnęły promieniowanie żył wodnych). Zaskoczyli kiedy pojechali na wakacje, wypłukali się z kasy bo zamiast planować i martwić się "wyluzowali". Teraz mają małego, 5 letniego, zdrowego synka :yes: Wiem, że są przypadki w których przyczyny leżą gdzieś indziej niż w psychice ale odnośnie tego co było na stronie o. Sroki - może jak się chce to rzeczywiście przeszkadza :happy:

Aschlee - a Ty jak tam, nadal wytrwale do niedzieli czekamy? :)

blueberry, anastazi, Anulka - jak samopoczucie? Pochwalcie się czy powiedziałyście już komuś prócz Ukochanych o ciąży? :yes:

Kwiatuszek - super!! Gratulacje! :-D

Dziękuję Wam za rady odnośnie wyjazdu. Wczoraj pogadałam na poważnie z Moim i ustaliliśmy, że ryzykujemy :) Zrobił pełny kosztorys, zapytał się nawet ile kosztuje przeciętnie "wyprawka" dla dziecka, żeby nie pominąć żadnej kwoty na później :-D po czym z ważną miną urzędnika bankowego zarządził "jedziemy". Hehe faceci to im są poważniejsi tym wyglądają zabawniej... :-D

EDIT: POMYSŁ

Mam taką myśl, co Wy na to... żeby każda, której się już udało podała miesiąc starań, w którym zaskoczyło. Niby nie jest to do niczego przydatne ale ja osobiście jak widzę kolejne dwie kreseczki :) to zawsze korci mnie spytać - jak długo się staraliście? A spamiętać wszystkich nie potrafię... Można np. na liście umieścić w nawiasie numer szczęśliwego miesiąca. Co Wy na to? Za dużo roboty by nie było, bo dotyczyłoby to tylko zafasolkowanych... :yes: A my miałybyśmy na wątku prywatną statystykę jesienną :-D

Załączniki

• 1330430566_by_Weedo_600.jpg
    1330430566_by_Weedo_600.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Dzień Dobry z rana;-)

Paula witam Cie;-)
Kwiatuszku Ciebie też witam i serdecznie gratuluje;-)

Inis życze udanej wycieczki;-) I popieram pomysł.Ekstra hinol

Jednak moja ovu była w niedziele w 14dc. Ale to dobrze bo sie wstrzelilismy;-) Sex był codziennie;-) Także moze coś z tego bedzie. Ale nie przestajemy sie kochać aż do konca cyklu;-)

Dziś opiekuje sie siostrzencem,także dzień urozmaicony.

Ostatnia edycja:
Witam.

Kwiatuszek serdeczne gratulacje.
Rzeczywiście zapowiada się wysyp sierpnówek.

inis pobolewa mnie trochę podbrzusze z tym, że nie wiem czy to sygnały z macicy i mózgu :-D A psychika wiadomo że szleje :-) Oczywiście postaram się wytrzymać do niedzieli, jeszcze "tylko" 4 dni. Twoja rada bardzo mi się podoba. Tylko ten mój cholerny mózg tak trudno oszukać.
Świetnie, że zdecydowaliście się jechać. Nie będziesz żałować.
A Ty jak się czujesz?

Domka ovu równie dobrze mogła być w poniedziałek. Szkoda, że nie obserwowałaś śluzu.

Podłączam się do prośby inis. Sama dopytuje i zapamiętuje który to u was był szczęśliwy cykl.

Ritta - dziękuję, że pytasz. Czuję się... normalnie. (.)(.) mnie bolą tak jak zawsze przed @, także powoli chyba opuszcza mnie optymizm. Wiem, że często objawy na fasolkę są bardzo podobne do tych na @ ale mam wrażenie, że jakbym była to bym coś czuła. A na tę chwilę czuję tylko, że mnie stanik uwiera :-D i że na Mikołajki będę miała @. Ale bardzo bardzo chciałabym być sierpniówką :yes:

Witam.

Kwiatuszek serdeczne gratulacje.
Rzeczywiście zapowiada się wysyp sierpnówek.

inis pobolewa mnie trochę podbrzusze z tym, że nie wiem czy to sygnały z macicy i mózgu :-D A psychika wiadomo że szleje :-) Oczywiście postaram się wytrzymać do niedzieli, jeszcze "tylko" 4 dni. Twoja rada bardzo mi się podoba. Tylko ten mój cholerny mózg tak trudno oszukać.
Świetnie, że zdecydowaliście się jechać. Nie będziesz żałować.
A Ty jak się czujesz?

Domka ovu równie dobrze mogła być w poniedziałek. Szkoda, że nie obserwowałaś śluzu.

Podłączam się do prośby inis. Sama dopytuje i zapamiętuje który to u was był szczęśliwy cykl.

Obserwowałam. Ale go nie miałam. W wykresie na ovu zaznaczyłam ze tylko 1 dnia miałam. A tyak w majtkach mokro ale nic nie było;-/

hej kochane::):):):):)jak samopoczucie z rana??????

kolejne fasolki jupiii:):):):)GRATULUJE:):):):):)

inis ja czuje się dobrze:):):)

wczoraj u lekarza uslyszalam serduszko:):)bilo 133 na minutke:):):)

Dzień dobry :-)

Od wczoraj źle się czuję :-( miałam chyba gorączkę - jestem wypruta, energii brak, najchętniej bym leżała w łóżku cały dzień,w tamtym cyklu bolały mnie jajniki dość długo, teraz znowu źle zaczynam nowy cykl - nie widzę tego wszystkiego :/

Kwiatuszku gratulacje, teraz już tylko uważaj na siebie i dbaj :)

Inis -
a jednak ;) będzie dobrze, na pewno podróż będzie cudowna.
Domka - piękny wykres się zapowiada:tak:

Anastazi
- pik pik - to musi być wspaniałe uczucie :) dobrze, że jest ok ;-)

anastazi - ale super, że usłyszałaś serduszko! To musi być świetne uczucie... :)

Adelo - może zrób sobie dzisiaj dzień na spokojnie? Herbatka, książka, bez nerwów, ciepły kocyk.. powiem Ci, że ja od 2 dni mam coś takiego wieczorem, że czuję jak policzki mnie palą - jakbym miała gorączkę ale kiedy przykładam rękę do czoła to jest normalnie. Może się czerwienię ze wstydu, że noc idzie :-D

Słuchajcie, wczoraj oddałam dwa testy ciążowe koleżance, bo boi się wpadki. Zostało mi 8 :D Jak jej wyjdzie a mi nie to będę wściekła :D hahaha

Ostatnia edycja:
reklama
Katka w rosmanie są za 25zl

A ja dzis bede tworzyła spódniczke baletową;-) szwagierka wyruszyła po prezenty to mi kupi tiul. Agatka bedzie zachwycona;-)

Ostatnia edycja:
Do góry