reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

No ale wczesniej wstałam o 4.45 do łazienki i zmierzyłam a potem poszłam spac i obudzilam sie o 5.30 i znowu zmierzylam. To ta niecala godz nie zaburzy temp.?
To wstawie ta 36.33 z 5.30

Orientacyjnie temperatura rośnie 0,1 st na godzinę. W takim wypadku wstaw 36,2

Najpierw wstałaś czy najpierw zmierzyłaś ?

reklama
Iwonka czasem jak w nocy spac nie moge to szukam sobie na necie chcesz to podam Ci linka tam jest tego calkiem sporo i rozne kategorie.Tez ogladalam na RTL ale teraz corka sie dosiadla i oglada KIKE;-)

hej dziewczynki , od wczoraj rana nie mam tego beżowego śluzu , czuję się dobrze tylko czasem brzuch zaboli jak na @ ,ale gin mówił ,że na tak wczesnym etapie to naturalne bo macica przeżywa rewolucję nie małą , no a w razie czego nospa jakby bardzo dokuczało , u mnie dziś temperatura wzrosła jeszcze ,ale na ulotce od luteiny pisze ,że podnosi temperaturę , no i piersi mnie nie bolą już właściwie i znowu mam obawy bo poprzednio ustanie bólu piersi nastąpiło tuż przed poronieniem , wiecie może czy to reguła ,że piersi w ciąży bolą cały czas?Od wczoraj bolały raz mocniej raz mniej ,a dziś już w ogóle nie bolą.

Iwonka-biedronka - kiedy idziesz do lekarza?

kobietka bedzie dobrze!!! mysl kochana pozytywnie!!!
Ja sobie chyba lekarza i testowanie odpuszcze. Chcialam sie wybrac w przyszlym tygodniu (moge zadzwonic kiedy chce i nastepnego dnia mam termin) ale wydaje mi sie ze nie ma po co. Moze faktycznie moj organizm i hormony tak reaguja na odstawienie hormonow? W sumie od wrzesnia to dosc krotki okres.
Serce mi z mozgu sieczke robi ;)
Tylko wkurza mnie ze codziennie od minionej ovu boli mnie podbrzusze. Chce pocwiczyc Chodakowska ale sie boje...

Znalazlam notatnik z mojej poprzedniej ciazy (prowadzilam dosc szczegolowe notatki) i bylo tak:
bardzo duzo bialego sluzu, szyjka macicy nieosiagalna, bol piersi, zgaga, czestomocz, temp ciala powyzej 37,2, bezsennosc a w ciagu dnia usypialam na stojaco, wszystko pachnialo mi na rybe, wstret do miesa.
Nie mialam zadnych plamien itp. ciaza az do porodu ksiazkowa - podczas porodu komplikacje.

Ja musze wyluzowac bo moj instynkt macierzynski chyba za bardzo szaleje...
Ogladalam wczoraj moje ciazowe zdjecia i ciarki mnie przeszly na samo wspomnienie porodu... gdyby nie komplikacje maly urodzilby sie w ciagu 2 godzin... wiecie co ja nie jestem nawet w ciazy a boje sie porodu :( Tyle koszmarow nocnych ile ja mialam po tamtym porodzie... ja nie wiem czy jestem na to gotowa :(
Chce miec jeszcze jednego maluszka, kocham dzieci, czym wiecej tym weselej ale porod... ta wizja doprowadza mnie do stanu paniki.

reklama
Iwonka wiem o czym mowisz bo sama mialam porod bardzo skomplikowany.I tez bez koszmarow nocnych sie nie obylo.Bylam zdania ze juz nigdy wiecej.Teraz tez pewno bym sie bala i to panicznie ale w sumie chce tego Dzidziusia i dla niego przejde nawet drugi taki porod:szok: ale mam nadzieje ze juz nie byloby tak zle a dlugo sie meczylas ja 11 godzin

Do góry