reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Ja też uwielbiam zieloną herbatę i ubolewam nad tym, że w ciąży nie jest zalecana. Ale ostatnio wynalazłam z BioActiv białą z tajską cytryną i kwiatami granatu - PYCHA :tak: kawę też uwielbiam, ale niestety muszę pić bezkofeinową.

Bella o widzisz, udało Ci się ;-)

Zatoki mnie napierniczają aaaaaaaa, zaraz mi łepek rozsadzi :-(

Kobietki, mam pytanie, bo zgłupiałam...
Wzięłam chorobowe na dziecko, zawiozłam nawet je już dziś do pracy. Przed chwilą dzwonił szef że mam jechać do zusu i sama załatwiać papierki :sorry: ale przecież to jego obowiązek? (chodzi chyba o Z-15 i Z-3)
Oczywiście że jego obowiązek, no pierwszy raz się spotkałam z czymś takim
Ada a może nie przed @ a może to ciąża. Ja jak byłam w ciąży nie mogłam wejśc do nas na poddasze wszystko nowe, ciągle czułam zapach drewna, od razu mnie mdliło, oczywiście nikt go nie czuł.

Ostatnia edycja:
reklama
Za mną ogólnie to zapachy od ok. tygodnia chodzą. Najbardziej to ryby, łosoś szczególnie :) od słodyczy mnie odrzuca, a zawsze je wcinałam tonami. Dużo jem, najbardziej owoce, warzywa i jogurty. I mam większą ochotę na przytulanki.

Witaj Bellaa ;-) a co tak nie lubiłaś "Ewki" ? :-) Ale teraz bardzo ładnie, tak po włosku ;-)

Ada - a może to nie @...;-)

Piersi mnie nie bolą, wczoraj pobolewały. Mam wrażenie jakby @ miała nadejść. Za przeproszeniem jestem cała spuchnięta i mam okropne wzdęcia jak przed @.

Piersi mnie nie bolą, wczoraj pobolewały. Mam wrażenie jakby @ miała nadejść. Za przeproszeniem jestem cała spuchnięta i mam okropne wzdęcia jak przed @.
Ada mówię ci, cos jest na rzeczy. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nowa szata graficzna tragedia, właśnie miałam pisac czy tez tak macie czy u mnie coś z internetem się znowu dzieje. Nie podoba mi się nic a nic.
Adelo no tak jakoś sobie wymyśliłam Bellaa, a Włochy podobają mi się, nigdy tam nie byłam, ale zawsze marzyłam żeby nauczyc się języka włoskiego.
Kobietka możesz mnie poprawic na liście z Ewki29 na Bellaa.

Ada to przepis z którego robię
1 szklanka cukru (lub mniej, w zależności od upodobań)
250 g masła
1/2 szklanki wody
2 - 3 łyżki kakao (lub więcej, dla koloru)
400 g "niebieskiego" (pełnego) mleka w proszku
suche wafle lub herbatniki
bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, suszony ananas, kandyzowane wiśnie (wg uznania)
Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wlać/upchnąć do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić.

Smacznego :)
Kawę robię komu ??? :)

Amaliee- ja też zgłupiałam , bo mam otwartą listę od rana w jednej karcie i ta karta była otwarta cały czas, no i usiadłam do laptopa i otworzyłam nową i wybrałam bb ,a tu mi się jakaś inna forma w oczy rzuciła i już myślałam ,że coś pokręciłam ,ale zaczęłam się przyglądać i okazało się ,że jest info ,że to nowy wygląd naszego forum i ,że jakby coś nie działało to żeby zgłaszać.

Ja pijam zwykłą herbatkę , kiedyś piłam zielone ,a teraz to ewentualnie jakieś owocowe kupuję no i ta kawa już ją rzuciłam i nie piłam ,a teraz sobie znowu pozwalam ,lubię z mleczkiem kawkę wypić.

Fuma_Foch - ok dzięki za info ,puki co zostajesz na liście gończej czyli na czerwono ;-)

Jutro idę do mojej pani dr na kontrolę mam nadzieję ,że powie ,że jest ok ,bo lekarz to jednak więcej widzi i wyczuwa niż ja sama ,a czuję się świetnie śmieję się coraz częściej tak jak kiedyś , nie pożeram słodyczy i wracam do dawnej wagi.

Jaki wstyd, dzwonię do dentysty i rejestratorka umawia mnie na wizytę w środę... a ja marudzę, że ten ząb mnie boli, i marudzę. A później sobie przypomniałam, że dziś mamy poniedziałek... nawet nie wiedziałam :D :D ha ha, co ta praca robi z człowiekiem ;) idę zrobić coś do picia i pozmywać by mi się chciało :) taki stos naczyń w kuchni, dostałam powera. A w środę mamy rocznicę zaręczyn :) Ostatnio się z moim pokłóciłam... sama nie wiem czemu :/ za 4 dni powinnam @ dostać. Zobaczymy :)

reklama

Ja pijam zwykłą herbatkę , kiedyś piłam zielone ,a teraz to ewentualnie jakieś owocowe kupuję no i ta kawa już ją rzuciłam i nie piłam ,a teraz sobie znowu pozwalam ,lubię z mleczkiem kawkę wypić.

ja od kiedy 2 lata temu po ferelnej grypie dostałam powikłań w postaci mało znanej komu tężyczce, też przestałam pić kawę i czarną herbatę. W ogóle zmieniłam bardzo nawyki żywieniowe.

Cieszę się, że jesteś pełna energii i taka radosna ;-) proszę o więcej takich fluidów od każdej z Was! :-)

Do góry