reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Kropeczko dziewczyny mają rację. Znajdź lepszego lekarza. Szkoda Twojego czasu. Ja pół roku straciłam z lekarzem który wydawał się dobry A w gruncie rzeczy nic mi nie pomógł.

reklama
no i tu też macie rację ze zmianą lekarza, tylko najgorzej że teraz okres urlopowy i pracuje po 260 h miesięcznie i mało mam tego czasu, ale od 17.08 mam urlopik :D chyba pójdę prywatnie, bo w białym długo sie czeka na wizytę u dobrego gina

a ja pochodzę z małego miasteczka obok białego- jakieś 25 km i gin u nas jest tylko jeden, a ostatnio w przychodni u rodzinnego to się kłócić musiałłam żeby mnie na podstawowe badania krwi skierował, chociaż miałam robione z 4 lata temu :/

a badań nie miałam żadnych praktycznie jeżeli o ginekologiczne wyniki chodzi, tylko cytologia i usg, a z krwi nic, hormonów też mi nie badali, chociaż prosiłam :/

wiecie, ja dopiero rok temu studia skończyłam i wcześniej do gina to chodziłam tylko po tabletki anty, albo jak miałam jakąś infekcję :/ nie miałam parcia na dzidziusia, na ciążę, ale już studia skończone, męża mam :) mieszkanie kupione, umowa o pracę też jest! nie mam już na co dłużej czekać, bo lepszego momentu w życiu nie znajde na potomstwo

a temperatury nie mierzę bo mam pracę zagmatwaną, zmianową i raz na dzień od 6 do 18, raz nocka od 18 do 6 i tak jakoś nawet nie wiem kiedy ją mierzyć żeby wyniki były poprawne i można się było na nich wzorować ;/

kupiłam sobie już nawet testy owulacujne, bo ja nawet nie jestem pewna, czy mam tą owu :/

a mój mąż- piotruś, coraz częściej wspomina, że MARZY mu się potomek, a nam jakoś ciągle nie wychodzi i już myslę że jest cośs ze mną nie tak :/
i zaczynam się tym wszystkim stresować :/

Kropeczko, przede wszystkim zmień lekarza. Nawet, jeżeli musisz dojechać, to warto. Ja do swojego lekarza dojeżdżam grubo ponad 100km.
Najlepiej gdybyś poszła do ginekologa-endokrynologa albo ginekologa specjalizującego się w niepłodności. I nie chodzi l to, że coś z Tobą nie tak, ale zwykli ginekolodzy często rozkładają ręce w trudniejszych przypadkach i nie rozpoznają problemów, bo uważają, że wynik prawidłowy to taki, który mieści się w normie laboratoryjnej. A niestety dla staraczek są nieco inne wytyczne dla niektórych hormonów.
Mnie testy owu ZAWSZE wychodziły negatywne mimk owulacji nawet. Ale wiele dziewczyn jest zadowolonych i uważają je za pomocne.

Hej staraczki:-) uffff nadrobilam wszystko ale do większości się juz nie odniósł bo nie ogarnelam co kto pisał dokładnie.

Ludek ja właśnie robię testy owu i według nich tym dniem był 18 dzień cyklu. Ja od kiedy pamiętam to miałam cykle co drugi miesiąc dłuższe. Mój prawy jajnik nie potrafi się zorganizować wcześniej z owulacją i ja nie wiem czy ja ją w ogóle mam z tego jajnika bo z lewego czuje a z prawego nie

Ewix moja największą zmora to nawracajace zapalenie pęcherza. Polecam urofuraginum do tego wit. C ciepłe okłady bo usmierzaja bol i nospa forte. Maz mi kupił taka zurawine jakby pluszz ale jak paskudna wole jesc suszona co niezmienia faktu ze i tak mi nawraca to zzapalenie pęcherza. Tydzień temu znowu mialam

Iwonka jesteś wielka, nasza forumowa bohaterka!!! Ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak wielka sile musisz mieć w sobie, żeby tym przeciwnościom losu stawić czoło i nie tracić nadziei jak Ty!!!! Przytulam Cie wirtualnie :-*

No i kurde juz nie pamiętam co kto pisał.

Julka milego wypoczynku :) Korzystaj z pogody.
U mnie okres w tym cyklu uwinął się ekspresowo, 2 dni i finito. Wczoraj już tylko jedno delikatne plamienie wystąpiło.
Zaczęłam mierzyć temperature i bede po raz pierwszy robić testy owu w tym cyklu. Ciekawe czy coś pokażą.

Hej dziewczyny ale ta pogoda mnie dobija gorac niemilosierny grzmi ale narazie nie pada ciekawe czy bedzie u mnie dni plodne sie rozpoczely na dobre jutro gin ciekawe co powie

reklama
Ja okresu dostane za tydzień. Dziś mnie mega bola piersi więc wątpliwości nie mam ze przyjdzie w terminie. Kolejna dziewczyna z rodziny ogłosiła ze jest w ciąży i emocje zwyciężyły. Poplakalam się. Mam wrażenie ze tylko ja nie umiem zajść w ciążę.