reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Kochana A jaka miałaś dietke? Zdrowa jakaś napewno, ale sama układałas? Ile i w jakim czasie schudłas? Ja wtedy co zaszlam też byłam na dietce i cwiczylam, zeszło prawie 6kg. Ale teraz 5 wrocilo. A chciałabym z 10 zgubić ;) Moze pomogło, choć wiadomo,że dziewczyny przy kości też zachodzą, wiec roznie to bywa. A jak sie czujesz? :) Maz powiadomiony juz?
Korzystałam z vitalii. W dwa miesiące schudłam 5 kg. Nie dociera to do mnie jeszcze. Muszę zrobić betę dla pewności ale mąż szczęśliwy. ;-)

reklama
Cześć dziewczyny!
Podczytuję wątek od dawna i postanowiłam w końcu dołączyć. U mnie sytuacja jest o tyle inna, że mój partner nie bardzo chce drugie dziecko. Ja natomiast wręcz przeciwnie. W tym miesiącu jednak nie zabezpieczyliśmy się na trzy dni przed owulacją i czekam pełna nadziei na 11 grudnia - wtedy mam dostać okres. Wiem, że szansa jest nikła, ale tli się we mnie nadzieja. Cykle mam regularne, ale niektóre są bezowulacyjne. Mam 34 lata, więc to dlatego. Jestem zdrowa i widzę u siebie objawy w trakcie owulacji, ale niestety nie mogę namówić drugiej połówki. Czasem wydaje mi się, że on boi się podjąć taką jednoznaczną decyzję i że woli po prostu "udawać", że nie chce. W końcu nie zabezpieczył się z premedytacją. Mamy o tyle trudną sytuację, że pierwsze dziecko jest niepełnosprawne i oboje się boimy, mamy mnóstwo zobowiązań związanych z chorobą córki. Bardzo jednak cieszyłabym się z kolejnej ciąży i jestem pewna, że mój partner tak samo.

Dziewczyny co tu widzicie ? ;) Mój wosk z wróżb Andrzejkowych haha :) Ja widzę to co chce ;) Zobaczymy...

Załączniki

• 20191130_224742.jpg
    20191130_224742.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 101
Dziewczyny!!! Zrobiłam test 4 dni do @ i nie z porannego moczu....I jest cień cienia!!!!!Mam te testy first response... Boże....Żeby Tak było...Trzymajcie kciuki :) Rycze.

Super! Gratulacje. Mysle ze mozesz sie juz cieszyc. Ktory to byl cykl staran?
Kochana w maju był 1 cykl zaszlam,lecz niestety strata w 7tyg.... Potem w sierpniu się staraliśmy i nic... I teraz znów zaczęliśmy w listopadzie. I strasznie się boję.....Żeby @ nie przyszła i żeby teraz było tak jak ma być....Termin @ 5.12 Ale jutro zrobię znów z porannego tym razem. Wiem, że nie powinnam robić wcześniej... Ale wtedy 3 dni po @ wyszedł cień....

Kochana w maju był 1 cykl zaszlam,lecz niestety strata w 7tyg.... Potem w sierpniu się staraliśmy i nic... I teraz znów zaczęliśmy w listopadzie. I strasznie się boję.....Żeby @ nie przyszła i żeby teraz było tak jak ma być....Termin @ 5.12 Ale jutro zrobię znów z porannego tym razem. Wiem, że nie powinnam robić wcześniej... Ale wtedy 3 dni po @ wyszedł cień....
U mnie w pierwszej ciąży też były cienie. Testy robione w pierwszym dniu okresu i tydzień po. Kolorem się nie sugeruj. Najlepiej sprawdzać przyrosty bety w laboratorium, jeśli nie masz dostępu do takich badań, no to pozostaje robienie testów i mierzenie temperatury dalej (jeśli mierzyłaś w tym cyklu). Mimo wszystkich obaw myślę, że należy się cieszyć :)

U mnie w pierwszej ciąży też były cienie. Testy robione w pierwszym dniu okresu i tydzień po. Kolorem się nie sugeruj. Najlepiej sprawdzać przyrosty bety w laboratorium, jeśli nie masz dostępu do takich badań, no to pozostaje robienie testów i mierzenie temperatury dalej (jeśli mierzyłaś w tym cyklu). Mimo wszystkich obaw myślę, że należy się cieszyć :)
Mieszkamy w Irlandii bety nie mam jak zrobić, temperatury nie mierzylam, ale testów mam Full ;) Poprzednio też robiłam codziennie i kreska ciemniala... Ech wiem, że teraz wszystko jest inaczej, ale i tak do końca życia będę pamiętać. Proszę trzymajcie kciuki!!! Brzuch pobolewa jak na @, sluz ala plodny i sikuuuu ;)

reklama
Mieszkamy w Irlandii bety nie mam jak zrobić, temperatury nie mierzylam, ale testów mam Full ;) Poprzednio też robiłam codziennie i kreska ciemniala... Ech wiem, że teraz wszystko jest inaczej, ale i tak do końca życia będę pamiętać. Proszę trzymajcie kciuki!!! Brzuch pobolewa jak na @, sluz ala plodny i sikuuuu ;)
Witam
Ciche gratulacje ja termin @ na 4 więc jutro testuje mam nadzieję że kreskę zobaczę

Do góry