reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

to mało powiedziane razem z mężem liczymy kalkulujemy masakra dziś zmierzyłam temperaturę mam 36,9 zobaczę jutro ale nie wiem czy to coś da
No widzisz.
U mnie to np pierwszy cykl z bawieniem sie w testy owu. Nie wiem co i jak i juz sie zaczelam stresować. Ale kochamy sie wtedy kiedy mamy na to ochote a nie bo ten dzien, bo test pozytywny..
Z pierwszym dzieckiem zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu, zobaczymy jak teraz.
Za ile powinnas miec @?

reklama
Też myślę, że niepotrzebnie się zamartwiasz, bo na to trochę za wcześnie. Wróć do tego pod koniec cyklu :) Tak czy siak - niekoniecznie przy luteinie cykle trwają 20 dni. To sprawa indywidualna. Zależy też w jakich dniach lekarz kazał ją brać. Ja biorę progesteron 18-27 dc. Lekarz tak zrobił, żeby miesiączka przyszła w trakcie brania, ale tak czy siak cykle są przynajmniej 30 dniowe (max. 32 dniowe). Nie ma więc reguły, że suplementacja naturalnego czy syntetycznego progesteronu skraca cykl. U mnie było nawet na odwrót przy luteinie - była dla mnie za słaba i kiedyś nawet nie wywoływała mi miesiączki a w dodatku puchł mi po niej język XD

Zaczekaj spokojnie do tego 28-30 dnia cyklu. Wtedy już może coś zacząć się dziać w organizmie o ile go stale obserwujesz i znasz. Ale nie musi.

Z kolei mierzenie temp. ma znaczenie jeśli mierzysz ją stale codziennie od kilku miesięcy.
no nic innego mi nie zostało jak czekanie :(

No widzisz.
U mnie to np pierwszy cykl z bawieniem sie w testy owu. Nie wiem co i jak i juz sie zaczelam stresować. Ale kochamy sie wtedy kiedy mamy na to ochote a nie bo ten dzien, bo test pozytywny..
Z pierwszym dzieckiem zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu, zobaczymy jak teraz.
Za ile powinnas miec @?
po między 15-17 lipca

Powiem Wam coś co Was rozbawi skoro na razie tak się zamartwiacie jak ja wczoraj - to skutecznie odciągnęło moją uwagę od ciąży :D Mianowicie czekam właśnie na rozmowę telefoniczną ws. pracy po angielsku, która ma być za 10 min, a od pół godziny mam taką biegunkę, że ciągle biegam do toalety haha XD Boże mam nadzieję, że to się zaraz uspokoi XD Możecie się ze mnie pośmiać :D

Powiem Wam coś co Was rozbawi skoro na razie tak się zamartwiacie jak ja wczoraj - to skutecznie odciągnęło moją uwagę od ciąży :D Mianowicie czekam właśnie na rozmowę telefoniczną ws. pracy po angielsku, która ma być za 10 min, a od pół godziny mam taką biegunkę, że ciągle biegam do toalety haha XD Boże mam nadzieję, że to się zaraz uspokoi XD Możecie się ze mnie pośmiać :D
Bierz laremid haahaha

reklama
Do góry