reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

To czemu lekarz przepisał clo jak nie miałaś obserwacji to tak można?
Ja mam za sobą trudną przeszłość i lekarz chciał mi po prostu pomóc, żebym szybciej została mamą. Nie wiem można czy nie można.. ważne, że podczas kuracji clo mam monitoring :) Może akurat clo okaże się moim zbawicielem!

reklama
Nic się nie martw będzie dobrze mamy dokładnie takie same dni do dostania okresu więc obie będziemy się stresować, miałaś tylko jedna próbę więc też trzeba sobie dać czas [emoji110]
No cykl staran pierwszy.. i zastanawiam sie czy bedzie kolejny bo ciche dni z J. Cos zaczynaja sie przeciagac.. [emoji23] jak on mnie wkurza kurna chata [emoji23] ale jeszcze tydzien i bede pomalu myslec o testowaniu.. poki co sumiennie sie obserwuje..

Bardzo zle. Tak jak opisalam wyzej. Jak dla mnie to opieka podczas ciazy tutaj nie istnieje. Robia 2x usg i na tym sie konczy. Zero jakichkolwiek badan normalnie prawie jak w sredniowieczu. O przepraszam chyba 2x podczas ciazy pobieraja mocz do badan i tyle.
Krew na poczatku po tym magicznym 12tyg... Chyba wiecej nie o ile wychodzi wszystko ok. Pamietajmy jeszcze o mierzeniu brzucha! I sprawdzaniu wagi bo... usg dopochwowe - a co to takiego? Moja kolezanka byla na urlopie w czasie gdy miala miec to drugie usg, ktore przysluguje - ostatnie i jedyne ktore ewentualnie okresli plec dziecka. Oj niestety, przegapila to nie ma innego terminu. Musiala zaplacic za prywatne 89£...

A mnie zaczyna rozkładać jakas choroba [emoji21] boli mnie gardło... tylko nie teraz nie 3 dni przed spodziewana owu

No cykl staran pierwszy.. i zastanawiam sie czy bedzie kolejny bo ciche dni z J. Cos zaczynaja sie przeciagac.. [emoji23] jak on mnie wkurza kurna chata [emoji23] ale jeszcze tydzien i bede pomalu myslec o testowaniu.. poki co sumiennie sie obserwuje..
Czasami tak jest a nasza sytuacja kiesy oni są tam a my tu to jest okropne, ciągle nie mogę się z tym pogodzić no ja dostałam luteine od dziś czyli 17dc do 26 dc i jak ostawie to mam dostać okres, oby nie przyszedł ale no ja podchodzę do tego sceptycznie

Ja mam za sobą trudną przeszłość i lekarz chciał mi po prostu pomóc, żebym szybciej została mamą. Nie wiem można czy nie można.. ważne, że podczas kuracji clo mam monitoring :) Może akurat clo okaże się moim zbawicielem!
Ooo to ✊✊✊✊dużo ciekawych wątków można się tu dowiedzieć ja mam tylko doświadczenie drugi miesiąc z luteina, dużo się naczytalam o niej i czemu nie skoro ma pomóc a nie szkodzić

Ooo to ✊✊✊✊dużo ciekawych wątków można się tu dowiedzieć ja mam tylko doświadczenie drugi miesiąc z luteina, dużo się naczytalam o niej i czemu nie skoro ma pomóc a nie szkodzić
Ja chciałam jeszcze duphaston, ale lekarz oszczędnie z lekami.. a Ty masz normalnie owulacje i wszystko ok? Ile czasu się już starasz?

Ja chciałam jeszcze duphaston, ale lekarz oszczędnie z lekami.. a Ty masz normalnie owulacje i wszystko ok? Ile czasu się już starasz?
To moje pierwsze starania i pierwsze dziecko i raczej należę do osób które muszą wiedzieć na czym stoją więc zaczęliśmy myśleć o dziecku od początku roku więc ja badania krwi, mocz, cytologia później badania owu testami nauka siebie samej, później trafiłam do super lekarza i szczerze wam powiem jestem nie cierpliwa i naklamalam mu że się staram już 7m a tak naprawdę był to drugi miesiąc przytulanka bez zabezpieczenia ale nie świadomy. Chciałam ta luteine bo kol twierdzi że dzięki niej zaszła, nie wiem ale przeanalizowałam że moze pomoc więc tak zrobiłam i kończąc mogę powiedzieć że to był nasz pierwszy świadomy czas z obserwacja, z notatkami, testami owu itp✊✊✊

reklama
Do góry