No właśnie... U mnie była trochę inna sytuacja też. Ale ja tam wolę mieć stabilizację.To znaczy mi na pewno umowę przedłuża do dnia porodu, bo takie jest prawo. Tylko co potem...
MisiaJasia faktycznie piękne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie... U mnie była trochę inna sytuacja też. Ale ja tam wolę mieć stabilizację.To znaczy mi na pewno umowę przedłuża do dnia porodu, bo takie jest prawo. Tylko co potem...
Właśnie wtedy jak już zajdziesz w Ciążę to mają prawo tylko do porodu przedłużyć umowę A później albo macierzyńskie przez rok wypłaca ZUS albo OPS dla matek nie pracujących 1000zl do ukończenia rozku dziecka. Doskonale Cię rozumiem że nie chcesz zaprzestawac starań o dzidziusia bo ja też z powodu cukrzycy chciałam to zrobić. Ale poczytałam trochę dziewczyny wsparlyscie mnie i staram się nadal. W przyszłym miesiącu zaczynam mierzyć temp używać testy owu oraz mojemu kupiłam Wit tylko teraz czekam aż kurier do mnie przyjedzie bo zamawialam z apteki online w DE. także od czerwca pełna para jeśli okres przyjdzie w maju.To znaczy mi na pewno umowę przedłuża do dnia porodu, bo takie jest prawo. Tylko co potem...
Hej witaj opowiedz coś o sobie
Właśnie wtedy jak już zajdziesz w Ciążę to mają prawo tylko do porodu przedłużyć umowę A później albo macierzyńskie przez rok wypłaca ZUS albo OPS dla matek nie pracujących 1000zl do ukończenia rozku dziecka. Doskonale Cię rozumiem że nie chcesz zaprzestawac starań o dzidziusia bo ja też z powodu cukrzycy chciałam to zrobić. Ale poczytałam trochę dziewczyny wsparlyscie mnie i staram się nadal. W przyszłym miesiącu zaczynam mierzyć temp używać testy owu oraz mojemu kupiłam Wit tylko teraz czekam aż kurier do mnie przyjedzie bo zamawialam z apteki online w DE. także od czerwca pełna para jeśli okres przyjdzie w maju.
Kobietki moje kochane... co dzień bije się z myślami czy robię dobrze. Spotykam się z różnymi opiniami. Chodzi o to że w grudniu mają mi przedłużać umowę. I gdyby udało mi się zajść w ciążę na łamach kilku miesięcy, umowy na pewno mi nie przedłuża. Moi bliscy doradzają że mam się jeszcze powstrzymać, zaczekać do momentu przedłużenia umowy... A ja nie chce czekać. Chce się starać o te 2 kreseczki. No i nie wiem... czy to źle o mnie świadczy że się bije z takimi myślami? Jak wy kochane stoicie z umowami? Opowiedzcie
Jeśli nie czujesz potrzeby czekać aż do przedłużenia umowy w pracy to się staraj A jeśli się boisz co w czasie kiedy urodzisz i chciałabyś utrzymać ta pracę to zrób tak jak intuicja ci podpowiada. To musi być twoja decyzja kochana.Cieszę się że mnie rozumiesz... I cieszę się że zrozumiałaś że musisz walczyć dalej ♡