reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Kobietki moje kochane... co dzień bije się z myślami czy robię dobrze. Spotykam się z różnymi opiniami. Chodzi o to że w grudniu mają mi przedłużać umowę. I gdyby udało mi się zajść w ciążę na łamach kilku miesięcy, umowy na pewno mi nie przedłuża. Moi bliscy doradzają że mam się jeszcze powstrzymać, zaczekać do momentu przedłużenia umowy... A ja nie chce czekać. Chce się starać o te 2 kreseczki. No i nie wiem... czy to źle o mnie świadczy że się bije z takimi myślami? Jak wy kochane stoicie z umowami? Opowiedzcie

Kobietki moje kochane... co dzień bije się z myślami czy robię dobrze. Spotykam się z różnymi opiniami. Chodzi o to że w grudniu mają mi przedłużać umowę. I gdyby udało mi się zajść w ciążę na łamach kilku miesięcy, umowy na pewno mi nie przedłuża. Moi bliscy doradzają że mam się jeszcze powstrzymać, zaczekać do momentu przedłużenia umowy... A ja nie chce czekać. Chce się starać o te 2 kreseczki. No i nie wiem... czy to źle o mnie świadczy że się bije z takimi myślami? Jak wy kochane stoicie z umowami? Opowiedzcie
Ja mam umowe na czas nieokreslony.. ale za to firma w sprzedana wiec bedac (choc niewiadomo kiedy) aneksy do umowy.. ale mi juz wisi co bedzie.. mam za chwile 35 lat.. nie bede odwlekac mysli o dziecku..

Ja na Twoim miejscu bym poczekala. Ja miałam identyczna sytuację. Przeryczalam cała ciąże z synem. Nikomu nie życzę. Co miesiąc musiałam jeździć do zusu po zaświadczenie ze jestem ubezpieczona. Prosić się o kasę bo nie przelewali w terminie. Dużo nie zostało. Ja bym czekała na umowę.
U mnie było tak że zmienił się właściciel wszystkim dali aneksy mi wypowiedzenie bo zrobili fikcyjna likwidację firmy. Sprawa poszła do sądu jeszcze z brzuchem musiałam latać. Straszne to było. Ja miałam umowę na 2 lata we wrześniu tamtego roku dostałam na nieokreślony. Też czekałam na czas stabilizacji.

Kolor nadzieji.. tak sie wpatrzylam w Twoje zdjecie profilowe.. ze az musialam przekopac allegro w poszukiwaniu ramek na zdjecia usg [emoji23] matki jaki wybor [emoji15] obłęd [emoji173]

reklama
To znaczy mi na pewno umowę przedłuża do dnia porodu, bo takie jest prawo. Tylko co potem...

Do góry