reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny zadecydowałam że jeśli się nie uda w tym cyklu to od następnego mierze temp i sprawdzam testami owu oraz kupiłam witaminy dla męża. No i od nowego cyklu zaczynam zażywać castagnusa. Może w końcu coś się poprawi coś ruszy do przodu i się w końcu uda zaciazyc jeszcze w tym roku.

Rozumiem, że nie stosujesz się do zaleceń lekarza żeby zaprzestać staraniom o dzidziusia? Trzymam kciuki!

Dziewczyny zadecydowałam że jeśli się nie uda w tym cyklu to od następnego mierze temp i sprawdzam testami owu oraz kupiłam witaminy dla męża. No i od nowego cyklu zaczynam zażywać castagnusa. Może w końcu coś się poprawi coś ruszy do przodu i się w końcu uda zaciazyc jeszcze w tym roku.
Trzymam kciuki będzie dobrze [emoji110][emoji123]

Rozumiem, że nie stosujesz się do zaleceń lekarza żeby zaprzestać staraniom o dzidziusia? Trzymam kciuki!
Nie trzymam się ponieważ cukrzyca nie jest chorobą przy której nie można mieć dzieci. Pisałam z jedną dziewczyna która choruje na cukrzycę 10 lat i napisała mi że nie przy cukrzycy typu 1 musi być insulina a ja nie dostałam ani insuliny ani żadnych tabletek na cukrzycę tylko receptę do AOK aby otrzymać listę dobrych dietetyków. Więc jeśli otrzymam wyniki skonsultuje je z innym diabetologiem oraz pójdę do gin na kontrolę i dowiem się jakie ma zdanie gin na temat ciąży u mnie i postaram się znaleźć dobrego endo-gin w jednej osobie. Dziekuje za kciuki.

Młoda i bardzo dobrze, cukrzyca to nie wyrok a dwa zobaczcie ile kobiet w ciąży nabywa cylukrzyce i jakoś nie każą im usuwać, czyli te dwie rzeczy mogą iść w parze.

Ja czekam ba @ i też będę walczyć z testami owu, czekam na paczkę żeby zacząć też lykac Wit prenatal uno ( doktor zalecił) i ciągle bije się z myślami czy id @ nie zacząć castagnusa, boję się tylko bo nie chce wydłuża cykli a czytałam że u wielu dziewczyn wydłuży cykle do 38-40dni, a wiecie czas na wagę złota.

Młoda i bardzo dobrze, cukrzyca to nie wyrok a dwa zobaczcie ile kobiet w ciąży nabywa cylukrzyce i jakoś nie każą im usuwać, czyli te dwie rzeczy mogą iść w parze.

Ja czekam ba @ i też będę walczyć z testami owu, czekam na paczkę żeby zacząć też lykac Wit prenatal uno ( doktor zalecił) i ciągle bije się z myślami czy id @ nie zacząć castagnusa, boję się tylko bo nie chce wydłuża cykli a czytałam że u wielu dziewczyn wydłuży cykle do 38-40dni, a wiecie czas na wagę złota.

Kurde to mnie zdziwiłas z tym castagnusem. Miałam zamiar tez go brać od dzisiaj ale jak wydłuża to myśle czy jest sens

Kurde to mnie zdziwiłas z tym castagnusem. Miałam zamiar tez go brać od dzisiaj ale jak wydłuża to myśle czy jest sens
Ja mysle ze wszystko zalezy od wyjsciowej gospodarki hormonalnej u kobiety.. nie na kazdego dziala tak samo wszystko.. poza tym.. zawsze sie znajdzie opinia negatywna.. nie wazne czego by dotyczyla.. osobiscie o castangusie wyczytalam duuuuuzo wiecej pozytywow ;)

Ja jeszcze leze w lozku.. zaraz bede gonic dzieci do szkoly.. jakos mam niemoc dzisiaj.. brzuch mnie cmi.. wg testow dzis owulacja.. w sumie to moj pierwszy cykl staran a ja calymi tymi obserwacjami juz jestem zmeczona.. chcialabym juz termin @.. podziwiam kobiety starajace sie latami.. niewyobrazam sobie [emoji15]

Ja mysle ze wszystko zalezy od wyjsciowej gospodarki hormonalnej u kobiety.. nie na kazdego dziala tak samo wszystko.. poza tym.. zawsze sie znajdzie opinia negatywna.. nie wazne czego by dotyczyla.. osobiscie o castangusie wyczytalam duuuuuzo wiecej pozytywow ;)

Ja jeszcze leze w lozku.. zaraz bede gonic dzieci do szkoly.. jakos mam niemoc dzisiaj.. brzuch mnie cmi.. wg testow dzis owulacja.. w sumie to moj pierwszy cykl staran a ja calymi tymi obserwacjami juz jestem zmeczona.. chcialabym juz termin @.. podziwiam kobiety starajace sie latami.. niewyobrazam sobie [emoji15]

Bardzo męczące są obserwacje . Znam to i osobiście mam dosyć tego ale co zrobić ? Ja w tym cyklu raczej bez szans bo niewiem czy uda się mężowi zjechać ;(

reklama
Bardzo męczące są obserwacje . Znam to i osobiście mam dosyć tego ale co zrobić ? Ja w tym cyklu raczej bez szans bo niewiem czy uda się mężowi zjechać ;(
No u mnie figle były w piatek i w sobote wieczorem.. wczoraj pozytywny test owu wiedz dzis owulacja.. z J. ciche dni wiec musze sie zdac na to ze armia silna i czeka na jajeczko cierpliwie [emoji23]

Do góry